Perşembe, Ocak 31, 2013

Oyuncak Bebek Giysisi


Nil çok uzun bir süre bebeklerle oynayan bir çocuk olmadı. Zaten küçükken oyuncakların hiçbiri ilgisini çekmiyordu, daha çok ev eşyalarıyla veya oyuncak olamayacak şeylerle oynuyordu. Sonrasında yavaş yavaş farkına vardı ama bu sefer legoları, arabaları, trenleri falan sevmeye başladı. Bir süre evin içinde ın-ıın diye araba gezdirdi.
Bir dönem legolarla beraber küçük figürleri sevdi. Hayvanlar, mickey ve minnie figürleriyle oynamaya başladı. Salıncaklarında sallandılar, yataklarında uyudular. İki yaşına yaklaşırken de yeni yeni de bebeklere geçiş yaptı. Uzun zamandır suratına bile bakmadığı bebeği kucağında gezdirir oldu. Yemek yedirip uyutmaları yaptı. Bu eylemler arasında tabii ki alt değiştirme de var ve ben bebeğin kendi kıyafetlerini çıkarıp giydirdiğim zaman memnun olmuyordu. Bana "değiştir" diye tekrar getiriyordu. Yine aynı kıyafeti olduğu için memleket meselesiymiş gibi kriz çıkarıyordu.


Dün bir boşluk bulunca hemen oturup bebeğe elbise yaptım. Gri-pembe çizgili içi polar penye kumaşı geçenlerde kumaşçılara gittiğimizde bir dükkanda hediye etmişlerdi. (Nil' i tanıdıkları için küçük kalmış iyi kumaşları ayırıyorlar bize, Nil' e kıyafet çıkıyor onlardan.) Ondan Nil' e bir tayt biçtim, kalanıyla da bebeğin elbiselerini yaptım. Kumaş yarım metre falandı :)


Bez için önce bir kalıp çıkardım, ama yaklaşık olarak böyle oluyor. Çok basit, dikilebilir. Ben kenarlarını kıvırmakla uğraşmamak için beyaz penyeyle astarladım. Oyuncak bebek giysilerinin kapanmalarında en kullanışlı malzeme kesinlikle cırt bantlar. Elbisenin arkası için boyuna kesip incelterek kullandım, bez için ise kare şeklinde kestim.


Aslında evde beyaz (bulabilsem pembe tabii ki) cırt bant olsa daha iyi olacaktı, artık bir sonraki giyside hazırlık yapıp dikerim.

Yalnız şimdi de çorap sorunumuz var, "çorabı nerdeee" ymiş, "ayakları soğuk" muş. Kızımın büyük sorunları var maalesef, sırf onun olsa iyi aynı zamanda benim de her şeyden daha önemli sorunum bu artık : bebeğin çorabı yok!


"Bebeek, bak arabaaa" diyerek camdan baktırıyor.


"Hadi uyuuu, ee-e-eee" diyerek uyutuyor.

31 yorum:

  1. ay ne kadar tatlı ikiside.
    Kızım Melek te böyle bebeklerini uyutuyor bazen bez bağlıyoruz ama bebek pusetine oturtmuyor hemen fırlatıyor "ben ben oturucam" diye.
    Çocukların hayal dünyası çok güzel ve gerçekçi:)

    YanıtlaSil
  2. oyy yerim ben onu yaa. maş. becerikli annelerin kızları ve dolayısıyla torunları da becerikli olacak gelecekte. nilde eminim büyüyünce annesi gibi becerikli olacak. senin yanında, bunları yaptığını izleye izleye...

    YanıtlaSil
  3. aa torunu hasta etme sonra :)
    neler biliyolar ufacık boylarıyla

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş.ellerinize saglık.nil'in değmeyin keyfine:)

    YanıtlaSil
  5. çok tatlı gözüküyorlar :))

    YanıtlaSil
  6. :)) Çok sevimli, maharetli bir annesi var Allahtan. O istemiş, siz de dikmişsiniz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Nil e bayılıyorum.Onu görünce yüzüm gülüyor.
    Hep kızım olsun isterdim şimdi Nil gibi kızım olsun istiyorum :)
    O popoyu göbişi minnak elleri saçları yerim ben :)
    Maşallah tatlı olduğu kadar da akıllı bıcırık.
    Onu benim için öper misiniz ? :)

    YanıtlaSil
  8. Maşallah Allah nazarlardan korusun :)

    YanıtlaSil
  9. Nil'i de yut, bebeği de yut o kadar tatlılar yani :) Her şeyin yapımı küçüldükçe daha da zorlaşır. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  10. Nil'i de yut, bebeği de yut o kadar tatlılar yani :) Her şeyin yapımı küçüldükçe daha da zorlaşır. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  11. Nil'i de yut, bebeği de yut o kadar tatlılar :) Her şeyin yapımı küçüldükçe daha da zorlaşıyor... Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  12. laçin çok şeker olmuş yinee:)) kızına bitiyorum zaten tam yemelik:)

    bu arada çekilişim var katılırsan çoook mutlu olurum:)

    http://www.prettyinpinkbride.com/2013/01/size-bir-hediyem-var-my-first-giveaway.html

    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Ah şu kızlar. Ne kadarda tatlılar. Allah nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
  14. Maşallah maşallah vallahi inanılmaz bir hızla büyüyor Nil :) Hem zihinsel hem fiziksel... Çok da tatlı maşallah... Vallahi elbisesi düşünüldüyse çorabı niye düşünülmedi haklı çocuk :)) Derhal bir çorap dikile! ;) Sevgilerimi gönderiyorum siz muhteşem ikiliye ;)

    YanıtlaSil
  15. maaşallah!kızınız çok tatlı nazar değmesin:) 2 yaşında ve ben merkezi başlıyor, çocuğun kendini ve çevresini keşfetme zamanı artık...zor bir süreç sizden gördüklerinizi artık taklit edecek ve bebeğine uygulayacak...çocuk yetiştirmek zor: annelik sabır,anlayış olmak demek. bizlere büyük görev düşüyor.
    Annelerini örnek alıyorlar kızım 4,5 yaşında ve benden o kadar şey görüyor ki artık bana fikir veiyor anne böyle yapalım yaratıcı oluyorlar, onların hızına yetişmek imkansız.Maaşallah diyelim ve sağlıkla büyüsünler...
    sevgilerle tuba kurt:)

    YanıtlaSil
  16. maaşallah!kızınız çok tatlı nazar değmesin:) 2 yaşında ve ben merkezi başlıyor, çocuğun kendini ve çevresini keşfetme zamanı artık...zor bir süreç sizden gördüklerinizi artık taklit edecek ve bebeğine uygulayacak...çocuk yetiştirmek zor: annelik sabır,anlayış olmak demek. bizlere büyük görev düşüyor.
    Annelerini örnek alıyorlar kızım 4,5 yaşında ve benden o kadar şey görüyor ki artık bana fikir veiyor anne böyle yapalım yaratıcı oluyorlar, onların hızına yetişmek imkansız.Maaşallah diyelim ve sağlıkla büyüsünler...
    sevgilerle tuba kurt:)

    YanıtlaSil
  17. Hahaha Allah başka dert vermesin nilpota :)) Ne güzel bir annesin sen <3 Ben de küçükken kendim dikerdim barbilerime elbise falan. Nil de ilerde senin gibi dikişe meraklı olacak bence :)

    YanıtlaSil
  18. bende yaptim bole seyler yatsk yorgan yastik

    YanıtlaSil
  19. Benim annem de bana dikerdi ben çocukken süper oluyor :) ben böyle seylerden pek anlamadığım için şimdi de huma ya yapacak

    YanıtlaSil
  20. Sen çoook tatlisin Nil:) Ekrandan mincikladim seni:)

    YanıtlaSil
  21. Ama annesi hakli, gercekten coraplari yok :)

    YanıtlaSil
  22. bakış açınıız beğendim olanları ben yaşamış gibi hissettim sanki benim bebeğimin çorabı yokmuş gibi:)

    YanıtlaSil
  23. öyle güzel anlatmışsınız ki sanki o oyuncak bebek ve çoarbının olmaması benim sorunummuş gibi hissettim:)

    YanıtlaSil
  24. Kuzucuk gun ve gun daha da tali oluyor massallah. Uc senedir blogunuzu takip ediyorum resmen tanismis kadar oldum postlariniz sagesinde. Cok tatli olmus elbisesi ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  25. kumaşçılar ümraniyedekiler mi?

    YanıtlaSil
  26. allahım yaa bu kız çok bilmiş çok tatlı maşallah ona, evdeki sorununuz çok büyükmüş ama yaa bebeğin çorabı yokmuş :)))

    YanıtlaSil
  27. hakketten çok büyük sorun.allah başka sorun vermesin:))yastığınızdan tutunda bezinize kadar süper süper süpersiniz...

    YanıtlaSil
  28. ah onlarla birlikte oynamak, oynarken aldıkları zevki izlemek ne büyük mutluluktur, maşallah annesi çok tatlı :)

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. nillll çok tatlısın seni görüp hep onun gibi kızım olsun derdim :)çok şükür benimde senin gibi tatlı bi kızım var şimdi bide senin gibi bebişlerle oynasa bende kıyafet diksem annen gibi ne büyük keyiff :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.