Pazartesi, Ocak 14, 2013

Büyük Yaka, Deri Kollu Kaban

 

Bu hafta sonu bir kabana başlayıp bitirdim ve giydim. Saatlerce dikiş makinası başında oturabilmeyi ancak evde olduğumuz hafta sonlarında yapabiliyorum. Böylece bir-iki günde bir parçayı bitirebiliyorum. Günlerce dağınıklığı olmuyor, kafamda devamlı nasıl olacak soruları kalmıyor.
Bu kaban modeli aslında uzun süredir aklımdaydı. Çıkış noktam Helmut Lang' in bu kabanıydı tabii ki kendime göre baya değiştirdim. (sonuçlar tamamen başka birşey olsa da çıkış noktalarımı, esinlendiğim tasarımları belirtmekten yanayım) Kalıp olarak 2004 eylül sayısından bir model kullandım, nasıl değişiklik yaptığımı başka bir yazıda anlatırım.
Kumaşım kaşeydi, parça kumaşlardan iki tane kullandığım için tam ne kadar kumaş gittiğini bilmiyorum maalesef. İçi siyah ipek astarlı, kol için kullandığım suni deri esnediği için oralara jarse astar kullandım. Özellikle yaka kısmı tam istediğim gibi oldu, çok sevdim.


Çanta-deichmann (eski) / jean-Lcw (daraltmıştım) / ayakkabılar-Converse

23 yorum:

  1. inanılmaz tarz bir şey olmuş harika :))

    YanıtlaSil
  2. çook güzel olmuş:) senin saçlarınlada yaka bir arada çok tatlı olmuş :)



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. sanki bir ütü problemi var gibi?

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş.ve yakışmış.bunu düşünüp, hayal edip, heycanlandığınız o kadar belli ki...sonuç mükemmel. tebrik ederim

    YanıtlaSil
  5. yine sizin elinizden çıkan muhteşem bir parça olmuş. kaşesi çok tok duruyor. güle güle kullanın. sınavlarım bitene kadar dikiş aşkımı sizin blogunuzla gideriyorum:)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık laçin.yakasına ve rengine bayıldım. keske bende çeşit çeşit kumaş alabilsem:(

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ellerinize sağlık! böyle büyük yaka detayları size çok güzel yakışıyo bence çok güzel taşıyorsunuz. Ben bide bu LCW boyfriend kotunuza bayılıyorum, xside'dı sanırım. Ama LCW'de anlatıyorum modeli bulamıyorlar. Kodunu veya modelin adını söylerseniz çok sevinirim:)))

    YanıtlaSil
  8. Harika gözüküyorsun süper :) hakim yaka bi kalıbı böyle birşeye dönüştirebilir miyim acaba? Elimde böyle bir kalıp yok nasıl yapacağımı kestiremedim tam :)

    YanıtlaSil
  9. Senin gibi üstada öneride bulunmak haddime değil ama koldaki suni deri parlak olanından olsa sanki daha iyi görünebilirdi. Ya da deri görünümlü parlak kumaştan olabilirdi.Onun dışında müthiş bir şey olmuş. Sabrına, yeteneğine ve bir şeyleri birleştirerek ortaya koyduğun yaratıcılığına ayakta alkış... :)

    YanıtlaSil
  10. Senin gibi üstada öneride bulunmak haddime değil ama koldaki suni deri parlak olanından olsa sanki daha iyi görünebilirdi. Ya da deri görünümlü parlak kumaştan olabilirdi.Onun dışında müthiş bir şey olmuş. Sabrına, yeteneğine ve bir şeyleri birleştirerek ortaya koyduğun yaratıcılığına ayakta alkış... :)

    YanıtlaSil
  11. Çok hoş olmuş gerçekten güle güle kullanın.bu aralar benim gözümde böyle büyük yakalı modellerde.

    YanıtlaSil
  12. Cok güzel olmus,ellerine saglik. Güle güle giyin ;)

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım..
    Deri kollu ceket ve kaban trendi benim de çok hoşuma gitmeye başladı :)Doğru bir karar vermişsin bu ciciyi dikmekle Laçin'cim:)))

    Burcu
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Beden cok guzel olmus kumas da gayet kaliteli gorunuyor burdan ellerine saglık ama kollardaki suni deri hem goruntu olarak kaliteyi bozmus hem de dikiş olarak fazla pot duruyor kolevleri..

    YanıtlaSil
  17. eline sağlık pek güzel olmuş!
    ben de ev tipi singer makineyle suni deri bir etek dikmeye çalışıyorum ama sürekli ip kopuyor... ne yapmak lazım ya da sen nasıl ayarlıyorsun??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tansiyonu çok yüksek olabilir, 1-2 lere kadar çekip bir dene.

      Sil
  18. ben niye göremiyorum kollardaki potluğu allah allahh :)) bunada kusur bulmuşlar ya pessssss

    YanıtlaSil
  19. herzamanki gibi yine harika;)

    YanıtlaSil
  20. yaka detayı çok güzel olmuş laçincim..

    YanıtlaSil
  21. Laçin montuna bayıldım, ayrıca tebrik ediyorum seniiii! Sevgiler,nil e opucukler!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.