Cumartesi, Ağustos 04, 2012

Özgür Çocuk Yatağı


Uzun zamandır Nil' in yatağının korkuluğunu çıkarmayı planlıyorduk. (Doktorumuz yürüdükten sonra çıkarılmasını öneriyor, boy uzadıkça korkuluklardan kendini aşağı atmaya yeltenme başlıyor çünkü) Birkaç ay önce gündüz uykusunu uyumadan çıkarıp denemiştim; zıplama yeri ayarladığımı sanmıştı, bir-iki üçte zor tutmuştum uçuyordu aşağıya. Ama yine de korkuluklardan çok rahatsızdı.
Assos' tan geldikten sonraki gün bir cesaret söktük korkulukları. Henüz büyük yatak almayacağımız için bu şekilde nasıl güvenli hale getirebiliriz diye düşündük. (İkea' da satılan yan korumalar küçük yatak için fazla uzun geliyordu, onu artık daha sonra alırız.) Tekli koltuğu baş tarafına yanaştırdık, ayak ucunu inebilmesi için boş bırakıp oturma odasındaki koltuğun minderlerini koyduk. Koltuğun şeklinden dolayı boş kalan yere de bir uzun yastık ekledik.
Birkaç gece düşer, ağlama sesiyle uyanırız diye beklerken hiç düşmedi. Uyanınca ağlaması tamamen kesildi. Uyandığında ayak ucundan aşağıya iniyor kendisi ve evin içinde geziniyor. Hala sessizlikte arkamda bir yer mantarının bıdır bıdır bir şeyler söylemesine alışamadım gerçi, insan korkuyor :)

29 yorum:

  1. biz daha kendi yatağına geçiremedik siz epey yol katetmişsiniz.vallahi bravo tatilden dönüşte bende kendi yatağına yatırmayı hedefliyorum ilk olarak sonrada korkuluğu çıkarmayı.umarım bizde senin gibi başarılı oluruz.bu arada nile bayılıyorum maşallah oan ama çok hareketli sanırım.duru bu kadar değil valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nil sepet beşikten sonra kendi yatağında yatmaya başladı. Yanımıza almaya çalıştığımızda hiç uyumadı, özgür yatmayı seviyor.
      Çoook hareketli, evet :))

      Sil
  2. Su tipe bak,su yatisa bak! Gel ye beni diyor minik kuzu ;) En dogru karari anne baba olarak siz verirsiniz, su an zamani gelmisse iyi yapmissinizdir ;) Bizim korkuluklar cok yüksek,cikmasi imkansiz.Fakat yandan 2 tahta cikariyorsun. Bizde 1,5 ay kadar önce cikarttik. Simdi uyaninca bazen kendi cikiyor, bazende ben uyandiriyorum cünkü hanimefendi genelde benden gec uyaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melisa' nın uykularına hastayım ben, uykucu şirin o :)
      sizin mobilya farklı baya, ama çok mantıklı tahtaların çıkması, keşke buralarda da öyle yapsalar.

      Sil
    2. Aaa yok mu? Bak bilmiyordum, çok şaşırdım!

      Sil
  3. seni model anne seçiyorum. bu kadar disiplinli ve ilgili anne çok görmüyorum çevremde. yer mantarını kocaman öp benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, her anne çocuğunun en iyi annesi bence. Ben sadece Nil' e göre davranmaya çalışıyorum.
      Öperim :)

      Sil
  4. Tam bu konuyla ilgili sıkıntılarımın olduğu günlerde isabet oldu bu yazı.
    Büyüyen yatak bizimki, henüz sallanan yatağı çıkarmadık. Büyüdükçe sarkılma olayıda başlayınca kızıma yer yatağı yaptım.Etrafınıda aynen koltuk minderleriyle güvenli hale getirsemde içime sinmiyor yer yatağı. Birde aynen fotoğraftaki mantar gibi birçok değişik uyku stilimiz var. Deniycem sizin bu yatak dizaynınızı :) Umarim faideli olur bizdede:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer rahatsızsa deneyebilirsiniz, rahatsa bence yer yatağı en iyisi :)

      Sil
  5. Oyy maşallah nasil uyuyor:)
    Yatağı çok beğendim, nereden acaba?

    YanıtlaSil
  6. Laçin hanım rica etsem takip ettiklerim listenize dikisilemoda.blogspot.com adresini eklermisiniz?ben sizden ve dikiş dersinden görerek heves ederek bu blogu oluşturdum.sağ olsun dikiş dersi tam destek verdi.inşallah sizdende aynı desteği bekliyorum.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizi ekledim ama böyle o kadar çok istek geliyor ki tahmin edemezsiniz. Ben zaten beğendiklerimi ekliyorum, bu gücenilecek bir konu değil.

      Sil
  7. Merhaba lacin ben kubra fransadan sizi iki yildir zevkle hayranla takip ediyorum
    sizi zevkle beyeniyorum harikasinis her gun sizin sitenize girerim bakarim yeni seyler paylasdiniz mi kiziniz da massallah seker ne seker benim de iki yasinda bir oglum var ama ne yapsan hep ortamisda yatmak ister nil massallah yine kendi yatakinda yatar sizi devamli basarilar dilyorum fransadan selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı çocuklar annelerinin yanında yatması konusunda daha ısrarcı oluyor, yavaş yavaş geçirirsiniz dert etmeyin.

      Sil
  8. Yataga falan degilde onun uyuyus sekline bakakaliyor insan, maasallah :)
    Sizi severek takip ediyorum, pek ses vermesemde :P

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar yatağın boyutları kaça kaç acaba? Ben oğluma ikeadan beşik almıştım 60*120. Su an altı aylık 74 cm oldu boyu. Sanırım biraz uzun olacak. Büyüyünce beşik elimde kalacak gibi. O yüzden sizinkinin ölçülerini merak ettim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yatak 70x140 o yüzden biraz daha uzun süre kullanılabiliyor.

      Sil
    2. ikea' nın beşikleri çok kullanılamıyor maalesef.

      Sil
  10. Nil cok tatli. Uyuma sekli (sekilleri) ayni benim yegenim gibi. Yatirdigimiz sekilde uyanmiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok dönüyorlar ki mümkün değil aynı şekilde uyanmaz :)

      Sil
  11. Laçiin, o nasıl bir uyuyuş çok tatlı nilll. Şuanda hamile oldugumdan deneyimlerinden bayagı faydalanacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her çocuğun istekleri farklı oluyor tabii ama ben de okuyorum deneyimli anneleri, gerçekten faydalı şeyler akılda kalıyor.

      Sil
  12. Çok tatlı:) Ada daha 4 buçuk aylık, yüzüstü yattığı için doktor dikkat edin deyince, yanıma aldım:) koca yatakta beraberiz ve Ada ters yüz dönüp duruyor fıldır fıldır..Bilmiyorum normal mi.Beşiğine alıştırsam iyi olacak sanırım..Sevgiler Çanakkale'den:)

    YanıtlaSil
  13. Bütün bebekler aynı mı uyur acaba, kolları bir tuhaf,ters dönmüş:D Çok şekerler ama böyle, bayılıyorum bu tuhaf hallerine:D
    Biz odasına götürünce Kuzey için de bu yöntemi benimsedik. Bayıldı tek başına uyanmaya.. Kendi inince ağlar zannettim ama ağlamadı hiç. Biz koltuk yerine park yatağın iki tane yatagı vardı onları üstüste koyarak yanına seriyoruz. İlk birkaç gece düştü ama canı yanmadığı için ağlamadı, orada uyumaya devam etti:) artık düşmüyor ve yatağını çok seviyor. Üstelik sabahları yatağın altına itiyorum(bizimki altında çekmecesi olmayanlardan)odası da dağınık görünmüyor..
    Sevgiler
    Zerrin

    YanıtlaSil
  14. nil harika :) ben de kızımın yatağının korumalarını çıkarınca kesin düşer ve ağlar diye bekledim, ama bir gece dışında olmadı çok şükür. siz de tedbiri elden bırakmamışsınız :) sevgiler kolaylıklar

    YanıtlaSil
  15. Çok da güzel olmuş. rahat rahat uyusun :)) evde gezinmelerine insan gerçekten alışamıyor hemen :)) bi söz vardır çok severim büyükler söyler bebeklere falan .. '' bizim uykularımız da senin olsun tatlı nil'' :))

    YanıtlaSil
  16. İyi düşünmüşsünüz artık yavaş yavaş öğrenicek :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.