Perşembe, Ağustos 16, 2012

Pijama Pantolon Yapımı


Pijama pantolon da denilen geniş paçalı dökümlü pantolonlar bir süredir her yerde karşıma çıkıyordu, sonunda yan dikişsiz kolay bir model yapıp ayrıntılı olarak anlatmaya karar verdim.
Bu pantolonlar için ince ve dökümlü kumaşlar kullanılmalı, benim kullandığım ipek satendi, ipek, ince saten uygun olacaktır. Polyester içerikli olursa oturup kalktıkça buruşması da az olur.
Bu pantolonlardan dikmek istiyorsanız kalıbınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz, sadece size olan düz-bol kesimli bir parçaya ihtiyacınız var. Bu bir eşofman bile olabilir.



Pantolonu ön kısmı dışta olacak şekilde katlayıp mulaj kağıdının üzerine koydum ve ağ oyuntusunu ve yan dikişi işaretledim. Benim kullandığım pantolonun paçaları aşırı geniş olduğu için o kısmı katlayarak paça genişliğini daha dar aldım.


Ön kısmı çizdikten sonra bu sefer arka kısım dışta olacak şekilde katlayıp mulaj kağıdında çizdiğim yan dikişe pantolonu koydum ve yine etrafını çizdim.


Kalıbı hazırladıktan sonra kağıdın fazlalıklarını kestim. Belini lastikli yapacağım için bel kısmda hem öne hem de arkaya birkaç cm ekledim. Bu kısmın ne ölçüde olacağı sizin ölçülerinize bağlı ama mantık olarak basen ölçünüzün yarısından birkaç cm fazla olmalı.


Kalıbı kumaşın üzerine koyup biçtim. Yan dikişler olmadığı için sadece bacak arası dikişlerini çektim ve son olarak da orta dikişi yaptım.


Bel kısmını lastikli yapacağım için bu kısma kullanacağım lastik eninde bir tünel yapıp lastiğin girebilmesi için dikişte açıklık bıraktım. Lastiği içine soktum, uçlarını diktim ve açık kalan dikişi kapattım. Son olarak paça dikişlerini de yapınca pantolon bitmiş oldu.
Bu da sonuç :


80 yorum:

  1. Kolay dikilen trend bir parça olmuş, harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok kolay dikiliyor, yarım saat-bir saatte bitiyor.

      Sil
  2. süper olmuş:))ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Duvar kâğıdına bayıldımmm! :)
    Bu son cali$manda her cali$malarin gibi cok ho$ olmu$...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kumaş aslında, kendim kapladım. Çerçevesini bitirince anlatacağım yapımını :)

      Sil
  4. süper olmuş, ben de yeni jarse pantolon diktim, bitti. çok fazla saten kumaşım var naapsam diyodum, ilaç gibi geldi valla. bi tek şey sorucam, bu dikişte ön taraf potluk mu yaptı acaba, ööle bişey oluyosa nası aşabilirim bu durumu diycektim. acaba daha düşük bel mi olsa, ona göre biçicem de =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lastikli olduğu için iyi yerleştirmek gerekiyor giyerken o yüzden önde potluk olmuş. Daha düşük belli de yapılabilir ama bence en iyisi üzerine çok kısa bir parça giymemek, hoş olmuyor.

      Sil
    2. waaow hiç ööle düşünmemiştim yaa evet mantıklı, çok teşekkürler.

      Sil
  5. süper ya desenıne bayıldım on parmagında on marıfet LaCheen:)

    banada bekleerım sevgıler:)
    http://yagmursonrastoprakkokusu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, tam baba pijaması deseni :)

      Sil
    2. Çok rahat, şık ve trend bir parça, ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler, ellerinize sağlık, Sevgiler...

      Sil
  6. köylü gibi giyinmekten ne zaman vazgeçeksiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada dikiş anlatmaya çalışıyorum, siz ne yazıyorsunuz.
      Neyse cevap vereyim: hiçbir zaman, ben böyle mutluyum.Ama siz değilseniz, sağ üstteki çarpı sizin için.

      Sil
    2. merhaba ne kadar ilginç insanlar var.. burda gercekten çok yararlı bilgiler paylaşıyosun her soruya içtenlikle cevap veriyosun ayrıca bu tür sinir bozucu insanlarla uğraşıyosun bu insanlar bu huylarından ne zaman vazgecer acaba

      Sil
    3. Köylü gibi mi? Kusura bakmayın da Meral hanım, son trendleri en evvel gördüğüm yer Laçinin blogu. Ki köylü gibi bile olsa, bu kelimeyi insanları aşağılamak için kullanmanız kompleks sahibi olduğunuzu gösteriyor. Her yerde bi çekemeyen insan olmak zorunda mı?

      Sil
    4. Gercek hayatta iki kelime kuramayan, insanlarin yuzune karsi konusmayi beceremeyen kisiler soz konusu online satasmak olunca aslan kesiliyor. Mutsuzlugunuzu boyle iyi seyler paylasan, iyi niyetli insanlarin keyiflerini kacirarak degil, tedavi olarak iyilestirin. Gercekten cok ayip! Kucuk bir cocuk annesinin insanlara birseyler anlatmak icin cocugundan ayirdigi zamanin ne kadar kiymetli oldugunu bilseydiniz sinir bozmak yerine tesekkur etmeyi tercih ederdiniz sanirim. Yazik! Sumeyye

      Sil
    5. laçin hanım sizi çok beğenerek izliyorum.ellerinize sağlık ayrıca nil i de öper misiniz benim için çok güzel maşallah Allah bağışlasın.ayrıca hanımefendi beğenmiyorsanız bakmak ya da yorum yazmak zorunda değilsiniz.mazur görün lütfen laçin hanım böyle insanları hiç sevmiyorum.

      Sil
    6. yazmadan duramadım ,evet banane ama ,bu tarz arkadaşlar komplekslerine ve egolarına yenik düşmüş kişiler. Eleştirmeninde edebi adabı var. umarım çok geç kalmadan öğrenir,aa bu arada laçincim benimde likralı keten bi kumaşım var sence olurmu olursa bana dikermisin :) çok güzel olmuş ellerine sağlık güle güle giy:)

      Sil
    7. metropollü meral hanım hırsınıza yenik düşüp son kelimeyi düzgün bile yazamamışsınız:)tamam bizde beğenmedik ama sizin gibi köylüleri aşağlayarak eleştirmedik...genele bakmak lazım,Laçin hn.faydalı,pratik, hemen hemen hergün bişeyler üreten biri..kendisine yakışsın,yakışmasın bi şekilde sergilemeli ki senin gibi ezikler faydalanabilsin,zira takip ettiğn aşikar :D

      Sil
    8. Kendisine köylü akrabalarını hatırlatıp keşke onlar gibi olabilse diye tavsiye veriyorum. Beyoğlu'nda mı doğmuş yoksa kendisi? :) Köylüleri mi aşağılıyor kıyafetlerini mi, anlamadım. Tek anladığım, kendini fazla büyük görüyor, kurban olsun onlara.

      Sil
  7. Aaa bende denizci temalı bi kumaştan diksemmiki diye düşünüyordum, açıkcası adı üstünde pijama gibi de durmuyomuş, ellerine sağlık laçin ablacım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pijama gibi durması desenine de neyle giyildiğine göre de değişir. Çok moda olanı tam pijama hali ama biraz uç tabii ki.

      Sil
  8. çok güzel olmuş iyi günlerde giy böyle açıklayıcı anlatınca hemen dikesim geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiği kadar açıklayıcı olmaya çalışıyorum, dikiş dikmek çok zor birşey değil. HErkes yapabilir.

      Sil
  9. Haha süpersin lacincim senin bu Cool tavrını cevaplarını seviyorum . Köylü gibi derken yazık olmus köylü arkadaslar buna alınabilir . Cok tatlisin kızın da tavırlarında her şey oyle seni seven ciddi bir okuyucu var biz hep aramızda aa bak lacin böyle yazmış lacin sunu anlatmış vs diye konuşuyoruz . Sevgiler

    Ayça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayça.
      Herkes herkesi sevmek zorunda değil, ben de blog takip ediyorum sevmediklerimi de açmıyorum. Çok zor değil aslında :)

      Sil
  10. ya tek kelimeyle bayılıyorum size tarzınıza, emeğinize vs
    yine mükemmel olmuş ellerinize sağlık
    anlatımı da çok anlaşılır teşekkürlerr..
    elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum :)

      Sil
  11. Valla süpersiniz,hergün sitenizi takip ediyorum,bugün ne yapmis neler dikmis diye merakla.Ayrica kizinizda sizin kadar tatli.Ayrica cokda sey ögreniyorum.Takipcinizim.Sevgiler Seyda

    YanıtlaSil
  12. köylü yazmış bayanın biri :D ben hayatımda senin gibi tarz sahibi bir bayan daha görmedimm kıskananlar çatlasın çatlasınnnnnnnnnnnnnnnnnn maaşallah laçin sana meyve veren ağaç taşlanır misali buda 2. kadriye galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başka adı daha vardı biliyorsun ki, bir sürü kişilik bu da 3. kişilik olabilir. veya başkasının 2.kişiliği olabilir.
      Bir çok seçenek var:)

      Sil
  13. Laçinn seninle yatıp seninle kalkar oldum, sana imrenip dikişe başladım, videolarını izleyip geliştirmeye çalışıyorum, iyi ki varsın, bu da çok güzel bir parça olmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video anlatımları daha yararlı oluyor farkındayım, inşallah kendim daha çok video hazırlamaya çalışacağım.

      Sil
  14. sonuç pek başarılı olmamış :) 2 beden büyük gibi..pijamanın altına topuklular bu yüzden sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu pantolonlar bu şekilde kullanılıyor ama tabii zevk meselesi herkese göre değil.

      Sil
  15. valla cok hoş olmuş..hem de rahat tam anne pantolonu :) bende en kısa zamanda yapıcam kendime..bu arada yorumları okudum da köylü diyen arkadaşın trend den haberi yok sanrm :)

    YanıtlaSil
  16. Kumaşın deseni gerçekten güzelmiş.Pijama takımları önümüzdeki sezondada trend olacak gibi bence Nil'e de dikmelisin trendden geri kalmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım halinde olanlar biraz fazla geliyor bana, o kadarını giymem.

      Sil
  17. Aaa evet o duvar kağıdı benim de dikkatimi çekmişti, pufta kullandığın kumaştan. Aynı desen duvar kağıdını nasıl denk getirdi aceba diye düşünmüştüm:)) Bayılıyorum böyle hünerli bayanlara. Pantolonun da hoş olmuş güle güle giy.

    YanıtlaSil
  18. sizi sürekli takip ediyorum ve çok güzel işler çıkarıyorsunuz..elinize sağlık
    bu arada olumsuz eleştirilere verdiğiniz cevaplar da dikişiniz kadar hızlı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün yorumlara cevap veriyorum. Ad belirtilen ve hakaret etmeyen bütün olumsuz eleştirileri de yayınlıyorum.

      Sil
  19. Bütün projelerin gibi buda harika olmuş,güzel günlerde giyin inş.Hergün, Laçin acaba bugün ne dikti diye,resmen heyecanla açıyorum.hepsi olamasada biçoğunu yapmaya çalışıyorum.Süppersin Laçin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ilham verebiliyorsam ne mutlu bana :)

      Sil
  20. MERHABA,
    ELLERİNİZE SAĞLIK ŞAHANE OLMUŞ.BEN ÇOK FAZLA DIKİŞ BİLEN BIRI DEĞİLİM AMA BASIT ŞEYLERİ SİZDEN DE İLHAM ALIP DIKIYORUM.SAOLUN. AYRICA BENDE KOLTUK KAPLAMAYI DUSUNUYORUM YANLIS HATIRLAMIYORSAM SIZINDE BOYLE BIR PROJENIZ OLACAK . MERAKLA BEKLIYORUM. YARATICI FIKIRLERINIZ DE GERCEKTEN COK IYI , DÜZ DÜŞÜNMÜYOSUNUZ ,YARATICISINIZ . BENDE OYLEYIM , NERDEN NE ÇIKAR DIYE BAKIYORUM HEP. DUVAR DETAYLARINIZI DA ( KUMAŞ KAPLADIĞINIZ ) SABIRSIZLIKLA BEKLIYORUM .BENDE GECEN GUN SIMLI BOYADIM KORIDORUMU COKTA GUZEL OLDU :) YENI ÇALIŞMALARINIZI , YAPTIKLARINIZI , SİZİ VEEEE NİLPOT U TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir koltuğu kaplayacağım ama benimki çok düz, bir ayrıntısı olacağını düşünmüyorum. Sizin de elinize sağlık, insanın kendi eliyle bir şey yapmasının değeri başka bir şeyde olmuyor.

      Sil
  21. Laçin hanım sanki bacak içlerindeki dikişler büzüşmüşmü.ben dikiş bilmiyorum yanlış anlamayın sakın.Kalıp aldığınız bol paçada saten mi?O kumaşı daha çok beğendim.Tam yazlık atlet,sandalet harika üçlü.Bide sizi sadece blogdan takip edenler şu duvar kaplamanın ne olduğunu bir türlü anlamadılar.Çatlayacam walla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaştan kaynaklanan büzülme oluyor, ütüleseydim geçecekti :))
      Herkes instagram veya twitter kullanmıyor, ben de orada yazdığımı burada tekrar tekrar yazmak istemiyorum sonra böyle oluyor. Olsun, cevap veririm ben.

      Sil
  22. merhabalar. Blogunuzla dün şans eseri karşılaştım ve iyiki de karşılaşmışım. Siz ve yaptığınız tüm işler şahane yazdığınız tüm yazıları okudum. tüm resimleri tek tek inceledim. Gerçekten muhteşem şeyler çıkartmışsınız. Size hayran kaldım. Keşke bende sizin gibi yetenekli olabilseydim. yazılarınızın devamını merakla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  23. Pijama pantolonları her zaman sevmişimdir, pratiklik konusunda üstünüze yok:=)) Olumsuz eleştirileri de boş verin kafaya takmaya bile değmez....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmaya başlayalı 5 sene oluyor artık, insan bir süre sonra yorumların altında yazanları görebiliyor. O yüzden hiç takılmıyorum, adı varsa yayınlıyorum cevap veriyorum, o kadar.

      Sil
  24. laçin saçını kestirmişsin ben yine kestireceğim foto eklermisin önden yandan arkadan çok hoş olmuş yakışıyor sana bu model çok

    YanıtlaSil
  25. Muhteşemsiniz :)

    Henüz yeniyim o yüzden okumadığım postlarınız var ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok beceriklisiniz.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Çalışmalarınız çok güzel blog açmadan öncede takip ederdim zaten, bazı insanların olumsuz yorumlarını anlayamıyorum, kıskanmanın ne gereği var, Meral adında aslında adı her neyse o hanım. Mesnetsiz yorumlar insana inanın birşey katmaz. Olsun sizin yayınlamanız iyi olmuş, böylece kendileri daha da komik duruma düşüyorlar. Herkesin bir giyim tarzı vardır, hatta olmaya da bilir kim ne isterse onu giyer. Çalışmalarınız kıskanılıyor besbelli:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanılıyor olduğumu zannetmiyorum, öyleyse de anlamıyorum. Herkesin farklı farklı yetenekleri var. Benim spora yeteneğim olmasını çok isterdim mesela ama yok, şimdi ben sporcuları kıskanayım mı :)

      Sil
  27. Çok becerikli ve çok zarifsiniz. Sizi gönülden tebrik ederim.
    Ayşe Dilek Yaman

    YanıtlaSil
  28. Ellerine saglik lacin.seni hergun akip ediyorum bugun bir sey paylastin mi diye . We inan cok bilgileniorum senden hamile ablam bile senden bir cok sey ogrendi bebek konusunda :) tesekkurler guzel anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler katabiliyorsam çok mutlu oluyorum, teşekkür ederim.

      Sil
  29. Lacin hanim pantolon cok yakismis,yalniz sunu dicem yukaridaki yorum benim tarafimdan yazilmadi benim'de ismim Emel ondan soylemek istedim.

    Pratik calisiyorsunuz ve her diktiginiz begeniliyor bunu yapamayanlarda var, ben tebrik ediyorum sizi, zaten cocukla ancak oyle, cokta guzel, ben cocuk - lar ugruna 4 sene ne dikis nede blog yazabildim ama bu sekilde pratik calisilirsa bir is bir saatte bile biter ve bu her is icin gecerli.

    Bilemeyenler icin soylemek isterim, Pantolonun boyu bence cok uygun cunku her kadin, bu pantalonun altina topuklu giymeye bayilir, kisinin boyu cok uzunsa baska tabi. Bu yuzden enaz topuk yarisina kadar pantolonu uzatmak gerekir, yani boyu cok uygun bence, benim gozume tek carpan pacanin utusudur, pacalar ozenle utulenirse bu ayrintida ortadan kalkacaktir saniyorum.

    sevgiler,
    Emel
    mode make-style.blogspot

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel hanım, teşekkür ederim yorumunuz için. Ben herkesin yapabileceği kolay projelere yer vermeye çalışıyorum, başlangıç için uygunlar çünkü. Sonrası pratikle geliyor.
      Beğenmek beğenmemek durumunun dışında benim amacım bunların yapılabiliyor olduğunu göstermek, sonrası okuyucunun hayal gücüne kalmış.

      Sil
  30. Laçin ellerine sağlık.. :))
    Aslında daha önceki birçok posta toplu yorum yazmış olayım burada..pantolon da hoş olmuş,ben de becerebilir miyim acaba?
    Sanırım deneyeceğim,pijama pantolon istiyordum ben de..Mango'da zibil gibi,hatta almıştım ama kendim de bişeyler ortaya çıkarmak istiyorum! :)

    Bloguma denk geldin mi daha önce bilmiyorum ama göz atarsan,fikirlerini almak çok isterim!:)
    Nilpot'u kocaman öperimmmm...
    Sevgiler
    Burcu & www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kendi diktiği başka oluyor.
      Bakıyorum bloguna da, teşekkürler.

      Sil
  31. Aman allahimmmmm ne kadar kıskanç insanlar var yarabbim.... laçin harikasin !! 2008 den başlayarak tüm arşivi okudum 2 günde ;) tarzın çok şeker yaptiklarina bayılıyorum.. blog unu hepp yaz olurmu... fahriye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretebildiğim müddetçe yazacağım, çok teşekkürler.

      Sil
  32. En acınası da; insanin kendini zevkli ve yetenekli sanması. Sen ve çevrende sana yazan insanların kalitesi 5. sınıf, hoş o kadar olsa bile öp başına koy. Bu yazdığıma ister kız, ister kıskanılıyorum de ama gerçek olan hayatında bebek ve dikişten başka bir şey olmadığı. Bir adım ileri gidemedin sürekli aynı yerde sekiyorsun. Bana kızma ama sen ve senin gibileri gördükte insanin kendini rezil etmesi için blogcu olması gerekir diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitemin kaçıncı sınıf olduğunu bilemeyeceğim ama senin bunu yazabilmen için çok boş zamanın olduğunu anlıyorum. Bir de çocuğun olmadığını. Çünkü olsaydı tek başına çocuk bakmanın zaten hayatının tümünü kapsadığını anlayabilirdin.
      Lütfen bir parça bile bilgin olmayan konularda yorum yapma.
      Ayrıca bloga hayatımdaki her şeyi yazmam gerektiğini düşünmüyorum, evet sadece diktiklerimi, giydiklerimi ve çocuğumu yazıyorum. Sana neler yaptığımı anlatmak için tarzımı değiştirmeme gerek yok.

      Sil
    2. Blogun girişinde yazanlardan anlaşılıyor ki, "dikiş, moda, tasarım ve benzer konular" dışında bir şey vadedilmemiş zaten. İnsan 'bebek ve dikiş' diye ne kadar kolay kestirip atıyor. Bebek büyütmek, saksıda yapılan bir şey değildir; suyunu verip gidip başka şeyle ilgilenemezsin. Dikiş ise başka bir olay, tam anlamıyla bir matematik işi. Laçin gibi insanlar, bu denli zor işlerin altından başarıyla kalkıp, üzerine günlük hayatlarından ödün vermedikleri ve ekstradan blog'a vakit ayırabildikleri için herşey çok basitmiş gibi gözüküyor gözlere. Bir şeyler üretip, insanlar yararlanabilsin düşüncesiyle her seviyeye hitap ederek yazıya döken bir insanı 5. kalite olarak algılamak kişinin kendi kalitesidir sadece.
      Sevgili Laçin, pantolonu Zara sandaletlerle kombinlemene bayıldım, salaş şıklık budur işte. Lütfen kimseye kafayı takma, kara gözlü prensese öpücükler:)/Damla

      Sil
  33. Bu geometrik şekillere kafam takılmıştı son zamanlarda, sende de görünce artık dayanamayıp ilk gördüğüm kumaşı aldım. Buna benzer bişey dikicem ben de hoş köylü deyenler taklitçisin der gene ama kendimi moda yayınları takip etmekten, Laçin'i okumaktan da alamıyorum. Çok güldüm ama o "köylü"ye ben yaaa, cevabın da her zamanki gibi lokum:), hiç mi kızmazsın ne tatlı bişeymişsin be:)Sayende blog yazıyorum, dikiş dikiyorum, hayatım renkleniyor evet ama bana öğrettiğin en değerli şey sanırım bu tiplerle baş etmek. Sinirlendiğimde ilk aklıma gelen şey "Laçin olsa nasıl davranırdı!" diye düşünmek oluyor. Kesinlikle işe yarıyor:D Sorunların üstünden atlamayı öğrendim. Ne diyeyim, bir kez daha İYİ Kİ VARSIN:) İyi ki NİLpot da var:D Kocaman sevgiler (yan köyden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse diktiğini veya bazen de tasarladığını aklının ücra bir yerinden uydurmuyor. Hepsi daha önce yapıldı, hepimiz de bizden öncekilerden bakarak ilham alıyoruz. Yorum katabiliyorsak biraz farklı oluyor.
      Yorumlara genelde sakin cevap vermeye çalışıyorum ama şunu da biliyorum ki sana bir yorum yazılıyorsa -iyi veya kötü- demek ki doğru yapıyorsun, devam et :) Aynısı senin için geçerli.
      Bizden de sevgiler..

      Sil
  34. Tatlım ne yapsan yakışıyor, bayılıyorum sana ve tarzına. Senin yaptığın gibi bende bol bir pantalon denedim, bir arkadaşımın tuniğinden çıkarttığım kalıpla (dikiş dikmeyi doğru dürüst bilmeyen ben haddimi aşarak kalıp bile çıkarttım söylemesi ayıptır :D :D :D ) bende diktim buna benzer bir pantalon,hemen giyeceğim bende. Ama biraz kilo olduğundan resim çekip yayınlamaya korkuyorum açıkcası ;)

    YanıtlaSil
  35. İnanamıyorum neler yazılmış böyle.Bir insanın bir insana bakış açısının bu kadar çirkin olabilmesi için, içinin de o denli çirkin olması gerektiğini düşünüyorum.Senin enerjini almaya hedefli ve kasıtlı yazılar bunlar.Amaç bu.Hayatında bebeğin,eşin bir de yeteneğin olan dikiş olduğu için seni takdir ediyorum Laçin.Herşeye gücün yetiyor alimallah.İzliyorum ve görüyorum.Bebişinin arabaya hoop atıyorsun direksiyon sallıyorsun, her yere yetiyorsunuz beraber:)Bu bile en küçük bir örnek.Ne kadar donanımlı bir insan olduğunu söylememize gerek yok.Evinin dekorasyonundan tut, miniğinin mama sandalyesine kadar.Onu da bir anneye gönüllü hediye edişine şahit oldum.Bir kez daha içimden taktir ettim.Hep ediyorum ve edeceğim.Belki de hayallerini erteleyen, miniğini herşeyin üstünde tutabilen.Manevi değerlerine sahip çıkan, hırslarına yenik düşmemiş, mütevazi, o kadar işinin gücünün arasında bana kalkıpta, unutmayayım diyerek poğaça tarifini yazıp gönderen güzel kalp.Kötü düşünen niyetler senin enerjini bombalamasınlar.Yola devam!:)

    YanıtlaSil
  36. bende çok beğendim açıklama için çok teşekkür ederim :) emeğinize sağlık..
    ben seviyorum böyle pratik şeyleri..bazı zaman kurtarıcı oluyor :)) v beli lastikli olmas çok rahat oluyor bence.elimden gelse herşeyin lastiklisini alacam :D
    kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  37. bu kalıbı arıyordum, bende bu haftasonu kızımın atletinden elbise yaptım, ama daha resimlerini çekemedim. en kısa zamanda bunu da yapıcam inşallah

    çok teşekkürler, bende sayfama beklerim

    http://havadakaptim.blogspot.com/
    www.havadakaptim.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.