Salı, Ağustos 21, 2012

Bugünden


Bugünden kalanlar bunlar...

Hala duvarı kapladığım kumaşın etrafına döneceğim çıtayı arıyoruz, bugün de yapı marketleri gezip durduk. Sanırım sandığım kadar kolay bitmeyecek oturma odasını yenileme projelerim. Hiçbir şey bulamadık yine, bugün de.
Bir ara fotoğrafların "kamera arkası" diye sildiğim hallerini koymam lazım. Nil mutlaka bir şekilde koşup kameranın kadrajına giriyor. Bakınız, altta sağdaki fotoğraf.




Instagram' da saçlarımı kestirdiğimi paylaşmıştım ama buraya kısa saçlı halimi koymadım. İşin özü şudur ki, son kuaföre gittiğimde rengini açtırdığım için sandığımdan daha çok yıprandı. Yıkandıkça daha da yıprandı. (Rengini de doğal bir açık kahve olsun demiştim, bakır yaptı sağolsun) Yıpranmış saça tahammül edemediğim için eski kısa saçıma geri döndüm, tabii ki aynı kuaföre gitmedim. Bu sefer 4.5 e kendim boyayıp gittim, sadece kestirdim.
Tam olarak istediğim model değil ama bir sonraki kesime daha iyi oturur modeli diye düşünüyorum.


Tığ işi elbise-Koton / şort-H&M / sandaletler-charles&keith / çanta-koton / bileklikler-claires

17 yorum:

  1. çok hoş görünüyorsunuz.yaptıklarınızı taktirle karşılıyorum:))

    YanıtlaSil
  2. çok hoş görünüyorsunuz.yaptıklarınızı taktir ediyorum:)))

    YanıtlaSil
  3. merhaba lacheen
    merak ettim neden bu kadar sık saç boyuyorsunuz

    YanıtlaSil
  4. Gozlerinde derin bir huzun var...canim benim yine guzelsiniz cok...deva

    YanıtlaSil
  5. blogumda yok, senin gibi becerilerimde ama seni hayranlıkla takip ediyorum her gün sıkılmadan iyi kötü dikiş tutar elim. içimde ki cevheri uyandırdın diyebilirim. ama bir eksiğim var o da dikiş makinası. yapmak zor değil başlamak en zoru. emeğine yüreğine sağlık güzel anne... oturma odanın yeni halini bilmiyorum am kumaş etrafına geçebilecek en güzel çıta yine kumaş olacaktır güzel bir biye ile yada kot paçalarından artan biyelerle tamamlayabilirsin bence...rengini bilmiyorum tabii ki...

    YanıtlaSil
  6. Bende saçımı artık evde kendim boyuyorum. Geçenlerde kesim için kuaföre gittiğimde bir tavsiye aldım saç diplerini boyayıp 30 dk bekledikten sonra kalan boyaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın ve boyayı saçınıza sürün saç zeytinyağını emer ve saçınızın yıpranmış uçları toparlanır demişti. Uyguladım ve gerçekten memnun kaldım. Birde şampuanıma 1 tatlı kaşığı kadar çam terebentin koydum.Her yıkamada çalkalayarak kullanıyorum, saçımı hem parlatıyor hemde çabuk uzamasını sağlıyor.

    YanıtlaSil
  7. Tığ işi elbiseye bayıldım laçin hanım. çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  8. yaa şuna bakar mısınız!!! Çok şeker olmuşsun, Allah nazardan saklasın
    TAM BİR HANIMEFENDİ...
    NİL'İMİ DE SENİ DE ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  9. Haylaz dilini de çıkarmış,fotoğraf karesine girerken:)
    Saçını kestirmeni anlıyorum,doğumdan sonra çok dökülebiliyor hanımların saçları,artık uzatsan bile eski dolgunluğu olmayacaktır saçlarının:(
    Ama bu gencecik yaşta daha beyazlar bile çıkmadan sık boyatmayı pek onaylamıyorum.İnsanın saçının rengi ve yapısı,tıpkı parmak izi ,kromozom dizilişi,dna gibi,kendine özgüdür herkeste!Bence beyazlar çıkana kadar tadını çıkarmalı doğal rengin,çünkü o renkten bir daha asla bulamayacaksındır,boyalar herkesin saçını aynı renk yapıyor malesef.
    Bugün ben de çarşamba pazarına gidip kumaş aldım sonunda,uzun zamandır iştah ve merakla izlediğim ve imrendiğim kıyafet dikme olayına ben de gireceğim inşallah.Özledim dikiş dikmeyi kendi makinemde.Kafam projelerle dopdolu:)

    YanıtlaSil
  10. merhaba laçin, ben kağıt yaptığım duvarıma yine vinyl kağıttan poster bir çalışma kapladım. kenarlarını da çıtayla dönmek istedim. bir marangoza gidip 1 cm derinliğinde, 2 cm genişliğinde ve tabi gerekli yükseklikte bir çıta kestirdim. sprey boyayla boyayıp matkapla monte ettim. vida yerlerini zaten üzerine çakmak istediğim kabara çivileriyle kapatmış oldum. tweeterdan da atayım sana(takipçinim zati). belki fikir verir. istersen detay bir fotoğrafını çeker onu da yollarım. bu arada kumaş ben de düşündüm ama detayını nasıl çözebilirim ve sonra benim oğlan onu oradan çatır çatır sökmez mi endişesiyle kalkışmadım :) kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  11. Laçin gerçekten güzel olmuş saçların teşekkür ederimm bende çok marifetli kuaförüme(?) takrar gidip göstereyim işinin ehli kuaför bulmak zor bodrumda daha evvel yine blogunu açıp göstermiştim şimdi eğilince saçlar yanlarda çıkıyor ve tahammül edemiyorum gözümün önüne gelen saçlara dantel elbisen ve kombinin çok yakışımış nilpotu öpüyorum...

    YanıtlaSil
  12. kısa saç çok yakışıyor;)

    YanıtlaSil
  13. tatlı ve tontoş kızına sevgiler.onunda bol bol resimlerini görmek istiyorummm

    YanıtlaSil
  14. Lilibebek-Suzy'nin saçlarına benzemiş. İkinize de kısa saç yakışıyor.

    YanıtlaSil
  15. Kısa saçın yakıştığı nadir şahsiyetlerden birisin Laçin'cim :)))
    Kombinin de çok tatlı olmuş..Nil'cik her zamanki gibi tam bir pamuk şeker!!!
    Allah nazardan saklasın!..

    Senin diktiğin her parçada,yaptığın her "DIY"da :))),
    ailece gaza geliyoruz,becerikliliğimiz tutuyor;annem,ben ve kızkardeşim Eda:)

    Biz zaten çok severiz,el işi projelerini,ama artık senin de heveslendirmenle..
    şu makinayı ortaya çıkarıp dikiş işine daha çok ağırlık vericez gibi görünüyor:))))

    Sevgiler
    Burcu
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. bluzun süper,sana inanılmaz yakışmış ;)

    YanıtlaSil
  17. sizi hiç tanımıyordum,bugün saçlarımı aynı sizin modelden kestirdim ve kız kardeşime saçımı kestirdiğimi söyledim.o da sizden bahsetti hemen bana.neden mi?çünkü sizi bana benzetiyormuş ve acaba saçın aynı laçinin ki gibimi oldu acaba dedi(ayrı şehirlerdeyiz)
    bende onunla konuşurken hemen google dan blogunuza girdim.gözlerime inanamadım.yüzünüz gerçekten bana benziyor ve bnm gibi bir de küçük şeker kızınız var.(yerim onu fındık kurdu) benzer yönlerimiz de çok.ilgi alanları,dıy durumları falan:))) başarılar dilerim.benim blogum yok ama youtube da kanalım var video yapıyorum,beklerim.inşallah bir gün tanışırız.memnun olurum.görüşmek üzere....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.