Çarşamba, Nisan 04, 2012

Android için Instagram



Android işletim sistemi kullanan cep telefonlarında fotoğraf çeken/editleyen ve paylaşan uygulamalardan Vignette ve Man with Camera ile idare ediyordum aslında. Ama kabul edelim Apple' ın meşhur uygulaması instagram' ın androidde olmaması büyük eksiklikti, çünkü muadilini yapamadılar. Ha geldi ha geliyor gerken androide de instagram gelmiş bulunmakta. Ben biraz geç öğrendim, dün akşam twitter' daki arkadaşların dürtmesiyle öğrendim diyeyim :))

Bu arada hala markette gözükmüyor, telefonunuzda instagram' ın sitesine gidip öyle indirebiliyorsunuz. (Hersheyler' in yol göstermesiyle :))

lacintenel diye bulabilirsiniz beni :))

1 yorum:

  1. Gerçekten de bir fenomen instagram. Uzun zamandır bekleniyordu Android'e gelmesi, ama epey bir naza çekmişti kendisini. Bu arada, kendi sitesinin dışında, Google Play Store'un web sitesine gidip oradan da telefona gönderebiliyorsunuz Instagram'ı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android
    Buraya Google kimliğinizle girdikten sonra telefonunuzu seçip gönderin, hemen inecektir. Instagram'ın Android sürümü, çıkmasının üstünden 24 saat geçmeden 1 milyon indirme sayısına ulaşmış, bu da çok dikkat çekici bir istatistik.

    Uygulamaya gelince, bence Instagram'ın sosyal paylaşım yönünden iPhone'daki başarısı, Android'de çok rahat olan "paylaş" (share) özelliğinin iPhone'da eksik olmasından kaynaklanıyor. Yoksa Android'de bir resmi çektikten sonra twitter, facebook, tumblr, flickr... her yere paylaşmak çok kolay. Bir de, instagram'a benzeyen Lightbox diye bir uygulama var Android'de, bence Lightbox instagram'dan çok daha güzel bir uygulama...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.