Salı, Mayıs 17, 2011

Güneşli Günlerde

... biz yürüyüş yapıyoruz Niloş' la.

Portbebede rahat rahat yatıp etrafı seyrediyor, oyuncaklarıyla oynuyor.

Güneşten çok rahatsız oluyor, sıcağı hiç sevmiyor.



Ek gıdaya bizim doktorumuz erken geçiriyor, geçen ay meyve suyuyla başlamıştık. Anne sütünden başka artık hergün bir öğün yoğurt ve bir öğün meyve püresi yiyor. Yoğurt yapmayı da öğrendim, iki günde bir yoğurt yapıyorum. Yeni eylemler girdi hayatımıza :))

38 yorum:

  1. oyyyyyy kuzumm maaşşallah sizeee

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Nel'e çook şeker,aayy o pamuk ayakları yiyesim geldi :)

    YanıtlaSil
  3. maşallah .maşallah...uzun süredir sizi takip ediyorum..hemen hemen aynı zamanda doğum yaptık nasıl bu kadr cabuk zayıfladın birde onu anlatsan daha mutlu olcam..:).. anne sütü için neler yedin ,neler yaptın...anlatırsan mutlu olurum..

    YanıtlaSil
  4. Masallah kocaman olmus, saclari cogalmis, tam yemelik ! :) Doktorun baya bir erken başlatmış,benim doktor, 23.-24 haftadan itibaren dedi. Nasıl gidiyor? Sorun yaşadınmı hiç/Nil sorun yaşadımı? İstanbul dönüşü bende başlayacağım ;)

    YanıtlaSil
  5. geç başlayan arkadaşlarım sonra sorun yaşadılar, iyi oldu bence. sorun yaşamadım özellikle meyve ile arası çok iyi, yoğurdu bazen az yiyor ama azimliyim alışacak :)

    YanıtlaSil
  6. Daha önce bu konuyla ilgili yazmıştım aslında, hiçbir özel şey yapmadım. 1 kilo fazlam var hala ama kesinlikle diyet yapmıyorum. Hergün protein almaya dikkat ediyorum.
    Anne sütü bence bünyeyle ilgili, yediklerin çok da etkilemiyor. Ama aklıma gelirse still-tee içiyorum bir de bulgur yiyorum. Başka şeylerin çok etkilediğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ay maşllah kuzuya, büyümüşte parklarda geziyor:)

    YanıtlaSil
  8. ayyy hani cırpı bacaklıydı bu hanımefendi masallah bacaklar yanaklar muhtesem affınıza sıgınarak tam ısırmalık :) masallah :)

    ikiniz de harika gorunuyorsunuz

    YanıtlaSil
  9. Bizde erkenden başlamıştık, çok faydasını göreceksin gerçekten, ve ne kadar da tatlı:)♥

    YanıtlaSil
  10. merhabalar,
    maşallah her ikinize de :)) güneşli günler gelince bebişlerde rahat rahat dolaşıyorlar..Zaman ne kadra hızlı ,Nilcik ne zama doğdu da şimdi geziyor:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Laçincim, ikiniz de pırıl pırıl görünüyorsunuz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Maşallah çok tatlı,kocaman olmuş!Ne kadar çabuk büyüyorlar değil mi?
    Ek gıdalara başlamışsın,iyi olmuş.Biz de herhalde yavaş yavaş başlayacağız.Ben bir şeyi merak ettim.Acaba yoğurt nasıl veriyorsun?Yani 1 yaşından önce inek sütü vermeyin diyorlar ya.Ben de yakında ek gıdaya başlayacağım için öğreneyim senden:)

    YanıtlaSil
  13. laçin çok güzel gözüküyorsunuz maşallah size.keşke bende senin gibi olabilseydim ben çok yoğun deprosyon geçiriyorum hatta ilaç bile başlayalım diyor doktorum.ek gıdaya bence erken geçmeniz çok güzel olmuş.meyve pürelerini verirken nerden temin ediyorsun? dikkat ettiğiniz hususlar var mı?

    YanıtlaSil
  14. Nazarlar deymesin harika görünüyorsunuz. Minik Niloş çok tatlı görünüyor, insanın yumoş yumoş sarılıp sevesi geliyor:) Çooook güzel o çoook annesi, öp tombiş kollarından benim için kokulu kokulu. Çok çek onun kokusunu içine, bu harika günler çok çabuk geçiyor ve daha da harika günler geliyor:D Minikler hayata mucize katıyor. Bu fıstıkla bir gün oturup okul dönüşü kahve içeceksin ve sohpet edeceksin inanılır gibi değil, mucize değil de ne bu Niloş yaaa:) Kocaman sevgiler Laçinim. Sütünle kal...

    YanıtlaSil
  15. İlk fotoğrafta poz vermiş resmen ..O kadar tatlı ki,çorapları bile kendi gibi şeker..
    Kollar tombilik ;) Nil'e ufak kalmış diyen hangi kör komşu çok merak ettim?
    Maşallah ne diyelim darısı başımıza sağlıkla ;)

    YanıtlaSil
  16. Ben de ayni konuda endiseliydim. Ama yogurt mayalandigi icin sut ozelligini kaybediyormus onu ogrendim. O yuzden doktorlar veriyor

    YanıtlaSil
  17. selam kac aylik oldu kizin.benim kizim 3 ayi bitirdi 4. ayin bitiminde bizde basliyacagiz meyve purelerine.Ben cok istiyorum yemek yemesini kizimin. Bu arada benim kizimda sevmiyor gunesi beyaz tenleri yanacak diye korkuyorlardir)))).Faceden seni ekledim ama kabul etmiyorsun bir sebebi var mi merak ettim sadece.Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Su an 4ay on gunluk oldu meyve suyuna gecen ay basladik. Facebook ta bekleyen cok talep var kacirmisimdir bakarim

    YanıtlaSil
  19. oy oyy maşallah, çok tatlı bu kız yahu :)) artık kilotlu çorap ve etek olayında bacaklar tombiş tombiş çıkabilir annesi:) umarım ben de doğumdan sonra senin kadar hızlı bir şekilde toparlanabilirim. emzirmek çok etkili diyorlar, bir de hamilelikte dikkatli kilo aldıysan olay bitiyor zaten. benim kuzucuğum da doğup böyle parklara gidecek mi annesiyle, sabırsızlıkla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  20. ya buarada çok komik ama ben seni rüyamda gördüm :)) evine ziyarete gelmiştim :)) garip hamile rüyaları işte:)

    YanıtlaSil
  21. Sorma poz veriyor simdiden. Azici tombislesti artik

    YanıtlaSil
  22. Olur hepsi merak etme. Biraz rahat olmak lazim, ben de kilolar gitmeyecek diye stres yapmistim bir ara ama rahat olunca hersey halloluyor.

    YanıtlaSil
  23. Degil mi o gunleri bekliyorum ben de..

    YanıtlaSil
  24. Cok sekersiniz,masallah. Benim kizim da ikibucuk aylik, ek gidaya gecmek icin sabirsizlaniyorum:) Amerika'da da erken baslatiyorlar. Doktorumuz 4. ayina girer girmez baslatacakmis. Bu arada Nil'e mayaladigin yogurdu gunluk mayalamaya dikkat et ki asiti cogalmasin. Kendi sutunden yogurt yapan anneler varmis biliyo musun? :)) Bu arada ben hurma puresi vermeyi dusunuyorum cunku icinde tum vitaminleri barindiriyor. Allah omrunu uzun ve saglikli etsin insallah hepsinin.

    YanıtlaSil
  25. Ben ilk kızımda yoğurdu bi türlü tutturamamışdım şimdiki bebeğim için ARZUM un yoğurt mayalama makinasını almayı düşünüyorum herkes çok tavsiye ediyor ama niyeyse elektirikle değilde doğal yoldaki sıcaklıkla mayalamak bana daha doğru geliyo sen nasıl tutturuyosun Laçin? Ve neyde mayalıyorsun?

    YanıtlaSil
  26. selam, çok şekersiniz kısmını kısa tutup kocaman bir maşallah dedim hemen:) süt olarak bence devam sütlerini(pınarınki gibi yarım litrelik olanlardan) kullan..benim doktorum önerdi ve çok memnun kaldık biz, ayrıca içim de daha rahat. Bu arada mutlaka ek gıda sonrası emzir yada mümkün olan en kısa süre sonrasında. Çünkü bir süre sonra vücut bu durumu kabullenip sütü daha geç üretmeye başlıyor. Süt veriminde düşüş oluyor zamanla. Konuyu görünce nacizane yazmak istedim. Genellikle yüzümde gülümsemeyle okuyup postları yazmaya üşenenlerdenim çünkü ben:D

    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Devam sütü için daha küçük diye düşünüyorum ama bir doktora sorayım. Hazır yoğurtlar da var mesela bebekler için ama onlar 6 aydan itibaren kullanılıyor içindeki probiyotiklerden dolayı. Sütler de öyle olabilir.

    YanıtlaSil
  28. Kayınvalidemin verdiği minik yoğurt kavanozları var. Sütü kaynatıp onlara boşaltıyorum ılınmasını bekliyorum. Ilınınca herbirine birer çay kaşığı yaptığım yoğurttan koyup karıştırıyorum hemen havluyla kapatıyorum. 4 saatte oluyor.

    YanıtlaSil
  29. anne sütünden de mayalayabilirsiniz..bunu öneriyorlar..hatta zamanla mayada anne sütü mayası olacak diyorlar..yapa yapa:))
    mama sandalyesi aldın mı lacincim..ben bu konuda yorumları olanları da merak ediyorum..yardımcı olursan ve olurlarsa sevinirim..

    YanıtlaSil
  30. ben bayılıyorum bu kıza .eklediğiniz resimlerine bakarken maşallah demeyi hiç unutmuyorum.sizi ve çalışmalarınızıda çok beğeniyorum 2 yıldır herzaman sayfanızı takip ediyorum.öpüyorum niloşu uzaklardan samsundan.....

    YanıtlaSil
  31. Yalnız anne sütü çok ısıtılınca içindeki bütün vitaminler ölüyor bildiğim kadarıyla, o yüzden nasıl olur bilmiyorum.
    Henüz mama sandalyesi almadım, yerim olmadığı için katlanan birşey arıyorum ben de.

    YanıtlaSil
  32. Çok güzelsiniz Laçin:)) Fotolar tam anlamıyla bahar yansıtıyor. Nil kocaman olmuş! Maşallah size!

    YanıtlaSil
  33. doktor söylemişti tv de...bazen insan ne yapacağını neye inanacağını şaşırıyor:))

    YanıtlaSil
  34. Supersinizzz ikinizde ...bizde oglusla gezmeye bayılıyoruz..ek gıda yi okuyunca cok sevindim boliyosuniz emziremedim Dr umiz 3.ay kontrolünde bakalım ne diycek ....sevgiler

    YanıtlaSil
  35. Kocaman olmuş masaallah, havaların ısınmasını dört gözle bekliyoruz artık bebisler guneslensin, su kaba kıyafetlerden kurtulsun diye, Nil gayet cici görünüyor;) sevgilerimizi gönderiyoruz..

    Not: anne sütünden defalarca yoğurt mayaladım ama her defasında tutmadı nedense, ziyan etmemek için artık denemiyorum:)

    YanıtlaSil
  36. lacincim,
    yazarken bir ara bilgisayarım kapandı, sonra da kontrol etmedim tekrar meğer eksik çıkmış yazı.. Kimseyi yanıltmak istemem, bu yüzden de doktoruna güvenmeli ve danışmalı önce. Ben devam sütüyle yapıyorum yoğurdumu, onu yazmıştım sana ama eksik çıkmış yoksa süt olarak vermedim.. Sana da ek gıdaya geçtim dediğin için yazdım.. Neyse umarım senin de işine yarar, öpüyorum çok

    sevgiler

    YanıtlaSil
  37. küçük hanım çok şirin olmuş maşallah. bizde ek gıdaya 4. ayda başlamıştık. birde her gün yoğurt yediriyorsan eğer (ki yedirmende çok büyük fayda var) yoğurdunu günlük mayalamanı tavsiye ederim. en taze ve sıcak şekli ile ver bebişine. daha sağlıklı olur inan bana.

    YanıtlaSil
  38. [...] in sıkıştırılmış hali. Aynı yerde çekilen -11 ay önce yazdığım- bu yazımdaki fotoğraflara bakınca zamanın nasıl geçtiğine [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.