Çarşamba, Mayıs 18, 2011

Turuncu Kahve Fermuarlı Elbise



Dün aklıma gelen bir modeldi bu. V yaka, düşük kollu, önden fermuarlı, belden lastikli evaze (A kesimli) elbise..

Turuncu koton kumaşımı yaydım ve önü iki parça arkayı tek parça olarak biçtim. Kalıp kullanmadım, kalıp yerine bir tshirtümün omuz ve arka yaka açıklığını kullanıp etek ucuna doğru açarak uzattım. Ön kısımda V yaka yaptım. Koton kumaşım ince olduğu için içine bej rengi yine koton kumaştan astarı da aynı şekilde biçtim.





Kumaş ve astarda omuz ve yan dikişleri kapattım. Astarın etek ucuna kahverengi kendinden noktacıklı kumaştan parça ekledim. Kumaş ve astarı yakada birleştirdim, önde metal dişli fermuar kullandım. Kol ağızlarını kumaş ve astarda içe doğru katlayarak beraber üstten makine çektim. Önde fermuarın bitimine kahverengi kumaştan parça ekledim. Böylece aşağı doğru devamlılığı sağlamaya çalıştım. Etek uçlarını katlayıp makine çektikten sonra bel kısmını işaretleyip lastik tüneli oluşturmak için kumaş ve astarın üzerinden makine çektim. Lastiği bir kenara iğneleyip ucunu diktim. Kullanacağım lastiğin eninden biraz daha fazla işaretleyip bir makine sırası daha geçtim, yalnız kenarlarda lastiği geçirmek için açıklık bıraktım. Lastiği tünelden geçirip diğer kenara iğneledim ve diktim. Açık kalan yerleri de dikince elbise tamamlanmış oldu.

11 yorum:

  1. Elbise çok şahane olmuş!

    YanıtlaSil
  2. Laçin bu elbise çok profesyonel olmuş. H&M'de buna benzer bir elbise vardı önce o sandım. Eline Sağlık

    YanıtlaSil
  3. gercekten cok hos olmus, ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  4. Laçin merhaba;

    Öncelikle yeni yazılarını görmekten çok memnunum. Bebek çok zaman alıyor galiba:)

    Elbiseni iyi günlerde giyersin umarım

    Bu elbiseye bayıldım. Çok güzel olmuş. Birşey sormak istiyorum ben. Dikişten hiç anlamam ama kayınvalidem dikiş dikiyor. Ondan bana da bu elbiseden dikmesini rica edeceğim. Beli lastikli olmasa kalıp mı çıkarmak gerekir? Hani bele doğru daralsa, sonra tekrar açılsa. A kesim mi deniyor:) Kendim yapamadığım için ona da çok iş çıkarmak istemiyorum. Heralde kalıp çıkarmak falan daha zordur gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir elbise olmuş ellerine sağlık :) ve çok güzel renkleri..bu pratikliğin çok hoşuma gidiyor,açıkçası kıskanıyorum ;D sadece ufaklıklara bişeler dikerken pratikliği kullanabiliyorum ben..bu aralar bişeler dikme düşüncem var modelde kafamda hazır ama cesaret gerek :)) inşallah birgün senin gibi bişeler yapabilirim..ufaklığa yaptığım kıyafetlerde çok güzel ve çok yakışıyor.Allah nazarlardan saklasın.maşallah..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık harika olmuşşş

    YanıtlaSil
  7. Bu elbise çok güzel olmuş. Ellerine sağlık bayıldım ben

    YanıtlaSil
  8. çok beğendimm :) renkler de harika!

    YanıtlaSil
  9. lacincim h&m den bunun pembe ve mavisini almistim,cok benziyor,cok basarili:)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir elbise olmuş. Modeli, kullandığın kumaşlar, renkler hepsi şahane. Havalar "gerçekten" ısındığında keyifle giyeceğine eminim.

    YanıtlaSil
  11. çok güüzel elbise güle güle kullanın

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.