Cuma, Mayıs 13, 2011

Tresan Şampuan ve Saç Toniği



Twitter' da geçenlerde yazmış ve yardım istemiştim saç dökülmesi ile ilgili. Doğum sonrası maalesef herkesin yaşadığı birşey bu, hormonlar normal hale gelene kadar yaşanıyor. Benimki üç ay civarında başladı ve bir ayı geçen bir süredir devam ediyor. Hormonlarla alakalı olduğu için dışardan yapılan müdahaleler çoğunlukla sonuç vermiyor bu durumda.

Yine de bana market şampuanlarının hiçbiri iyi gelmediği için zaman zaman kullandığım Tresan' a geçtim. Yağlı saçlar için olan şampuanı kullanıyorum. Aslında saçım normal ama kısa olduğu için yağlandığı zaman çok kötü oluyor. Saç toniği ise diplere uygulanıyor banyodan sonra, biraz aftershave gibi kokuyor ama olsun :=) Dökülmede hafif bir azalma var ama saçı yağlandırmaması özelliği nedeniyle memnunum. İki gün dayanabiliyor en azından.

19 yorum:

  1. merhaba bende saç dökülmesi yaşarken mecit efendinin ısırgan otu şampuanından kullanmıştım ve faydasını görmüştüm.
    bioblas ie hiç bir işe yaramıyor. tresan'ı denemek istemiştim ama çok şükür dökülmem kalmadı.
    şuanda ise schuma kullanıyorum ve çoook memnunum. Hem fiyatı uygun hemde bi sürü reklamı olan şampuanlardan kat be kat güzel.

    YanıtlaSil
  2. lacin biliyorsun bizim herseyimiz ayni anda gidiyor :) ben de sac dokulmesi had safhada 1,5 aydir. bu sampuani tesadufen migrosta gorup almistim. isirgan otunun saclara iyi geldigini duydugum icin. cok uzulerek soyluyorum ki sac dokulmeme hicbir faydasi olmadi bir aydir kullanmama ragmen. hala obek obek saclarim dokuluyor. saclarimin on tarafi bayagi bir seyreldi. tonigi hic denemedim ama umarim ikili kullanilinca sana fayda eder. :)

    YanıtlaSil
  3. Degil mi ayni anda yasiyoruz.yazdigim gibi benim de sac dokulmemi cok engellemedi ama bu donemde hicbirsey ise yaramiyor.

    YanıtlaSil
  4. Onu kullananlar cok memnun duymustum.schuma yi hic denemedim

    YanıtlaSil
  5. ben de aynı durumdayım laçincim. hamilelikte aldığım vitaminlerle sırma saçlı olmuştum:) eren doğunca rüya bitti şimdi turam turam dökülüyor. sırf bu yüzden saçlarımı kestirdim:( tresanı ben de deneyeyim bari

    YanıtlaSil
  6. merhaba lacin. benim kizim 6aylik oldu. gectigimiz 3ay benim de saclarim cok dokuldu. gece ruyalarima giriyordu, bir sabah kel olarak uyanacagimdan korkuyordum. ne tresan ne bioblas ise yaramadi. tesadufen pantene'in dogal sentez sampuani gecti elime. cok iyi geldi diyebilirim, dokulme cok cok azaldi. tavsiye ederim .

    YanıtlaSil
  7. Benim saçım da çok fazla dökülüyordu. Doktora gittim dönemlik demişti ve çinko eksikliği için hap vermişti. Hapın etkisini gördüm tabi, daha sonra tresana başladım bir aydan fazla kullanmazsan işe yaradığını göremezsin dedi kullananlar şimdi 2 ayı geçti ve inanılmaz derece de azaldı dökülmem ve gürleştiğini hissedebiliyorum. Tek kötü yanı kurutuyor bi süre sonra bunun içinde dönüşümlü kullanmanızı öneririm. Hafta da 3kere yıkıyorsanız 2kere normal şampuan 1 kere ısırgan otluyla yıkamanızda fayda var yada şampuan sonrası krem :)
    Tabi doğum sonrası dönemi bilemiyorum malesef etkisi ne olur. Ama yine de çevremdeki doğum yapıp bu sorunları yaşamış olanları baz olarak şunu söyleyebilirim ki doğal yağların etkisini gören çok oldu. Çoğuna da doktor psikoloji de etkiliyor dedi.Yani dökülüyor diye fazla stres yapmamak lazım daha dip tetikliyor ister istemez. Umarım çabucak geçer bu dönem (:

    YanıtlaSil
  8. Sağlıkla ilgili durumlarda etkili olur mu bilmiyorum ama ben yılan yağının inanılmaz faydasını gördüm. Saçlarım avuç avuç dökülüyordu yılan yağıyla 2.haftadan itibaren dökülme azaldı ve bir süre sonra elime 1 tel bile gelmemeye başladı tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  9. Laçincim ben hamilelik dönemindeyim ve henüz bir saç dökülme sorunu yaşamadım ama saçlarımın yağlı olmasından ve dökülmesinden şikayet ederken pek çok şampuan denedim. Fakat Toni&Guy Detox Shampoo kullanmaya başladığımdan beri 3.gün bile dışarı çıkabilirim, yağlanmayı çok azaltıyor. İkinci bir özelliği ise elime tek bir tel bile saç gelmiyor. Üstelik kepeği de önlüyor. Yani 3ü 1 arada gibi bir şey. Eğer Tresan'dan memnun kalmazsan bir dene derim.

    YanıtlaSil
  10. Saç dökülmesinin ilk nedeni demir eksikliğinden kaynaklanıyor. Kanda "ferritin" değerine baktırırsan bu değer 40-50 nin altında ise sende demir eksikliği var demektir. Zaten gebelikte sendeki demir bebeğe geçtiği için büyük bir olasılıkla demirin düşmüş olabilir. Solgar dan alabilirsin. Adı . Iron diye geçiyor.

    benimde saçlarım bir anda cok fazla dökülmeye başladı. 3 ay demir takviyesi aldım, hiç saçım dökülmüyor. zaten en az 3 ay kullanman gerekiyor. Eğer çok düşükse demirin tabiki daha fazla süre gerekli!

    YanıtlaSil
  11. sık dökülme olan saçlarda kendiliğinden yağlanma olması ( sprey, jöle vb. ürünler kullanmadan) bir derece iyidir kuru saçlarda dökülme çok daha fazla oluyor.kendi yağıyla da besleniyor saç kökleri

    YanıtlaSil
  12. Benim oğlumda 9 aylık oldu. Allah'ım nasıl bir dökülmedir. Kızımda yaşamadım ben böylesini. Kıbrıs'ın suyuda deniz suyu kesin kel olacağım demiştim. Taaaa ki;
    sarımsaklı şampuan : 400ml'Lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı 6 parçaya keserek elde edebilirsiniz.
    sinamekili kür: 1tutam sinamekiyi yarım çay bardağı suda kaynatın,ılıyınca içine 1çorba kaşığı TATLI badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin.saç diplerinize sürün.4-5saat bekleyin ve yıkayın.


    rutin saç yıkamamı sarımsaklı şampuan ile yapıyorum,sonrasında da mis kokulu bir şampuan ile yıkıyorum ki sarımsak kokmasın.saçınızda boya yoksa durulama suyuna bir kaç damla sirke damlatarak(elma sirkesi) kokudan kurtulabilirsiniz.ya da gliss saç bakım spreylerini öneririm

    sinamekili kürü ise haftada1 kez uyguluyorum.sinameki ve badem yağı aktardan,bemiks eczaneden alınıyor
    Sinamekinin saç uzatma konusunda bir ayrıntısı var. Eğer bu sinameki maskesini yapıyorsanız saçınıza haftada bir yapıp 8. uygulamadan sonra ara vermeniz verek iki hafta kadar. İşte asıl uzamada bu iki haftalık dönemde oluyor. saçlar 8 hafta içinde uzadığından çok daha fazla uzuyor iki haftalık dinlenme döneminde.
    bu kürü uygulayana kadar . Sarımsaklı şampuan evet kötü kokuyor ama uçup gidiyor. Piyasada net aleminde satılanlr hiç kokmayanlar varmış, Ben netten buaya alışveriş yapmaya cesaret edemedim kendim yaptım. Tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  13. Bu arada bebişin hayırlı olsun :) ömrü neşeyle geçsin ...

    YanıtlaSil
  14. ben de saç dökülmesinden muzdaribim öyle ki rüyalarıma giriyor:( birkaç sene önce doktor plasenta şampuanı ya da tresanı alabileceğimi söyledi. ben her iki ürünü de kullandım ikisinden de memnun kaldım. inşallah sen de faydasını görürsün :)

    YanıtlaSil
  15. Saç dökülmesine iyi gelen ve saçları yumuşacık yapan bir şampuan da Suna Dumankaya' nın şampuanı. Ben yağlı saçlar için olanını kullanıyorum, saçlarım muhteşem şekil alıyor. Bir ara Gratislerde satılıyordu ama artık bulamıyorum. Bağdat Caddesindeki kendi eczanesinden alabilirsiniz. Fiyatına göre etkisi mükemmel diyebilirim.

    YanıtlaSil
  16. Hamilelik ertesinde saç dipleri 3 ay dinlenmeye geçiyor ve sonrasında da yeniden faaliyete geçtiği için saçlar ondan sonra dökülmeye başlıyormuş. okuduğum makalede merak etmeyin saçlarınız eski halini alacak korkmayın diyordu. dışardan müdahaleler fayda etmez diyordu ayrıca. o nedenle canınızı sıkmayın, vitamininizi dengeli beslenmenizi ihmal etmedikçe eski haline dönecektir. tresan zaten normalde de güzel ve doğal bir ürün. ben ayrıca ducraydan çok memnun kalmıştım, eczanelerde satılan bir şampuan. Fransaya giden/gidecek birilerini tanıyorsanız onlardan isteyin çünkü tam yarı fiyatı orada :)

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun Laçin,umarım etkisini görebilirsin fazlasıyla.Saç dökülmesi fena üzücü bir konu.Benim de dökülüyor,Bioblas süper dediler hemen aldım bitmek üzere ama hiç etkili olmadı.Üstelik aktardan çam terebenti aldım onu da damlattım içine {saçları gürleştiriyormuş}. Şampuan bittikten sonra 1 ay kendi zeytinyğı sabunumuzu deneyeceğim ardından krem kullanarak bakalım o da etkili olmazsa tresan'ı deneyeyim...

    YanıtlaSil
  18. benim de kızım 6 aylık oldu. benim de saçlarım çok dökülüyordu, ta ki 1 ay önce BIORICHI SAÇ BAKIM SETİ ile tanışana kadar. saçlarım eskisi gibi dökülmüyor, inanılmaz canlandı. tavsiye ediyorum. adresi veriyorum . http://www.ptr.com.tr/product/detail?id=4169

    YanıtlaSil
  19. bende herşeyi denedim bu saç dökülmesi için..taki kızım 6. ayını geçti, yavaş yavaş azaldı.en azından artık tutam tutam dökülmüyor. yani geçici bir dönem yaşıyoruz.çok endişelenmeyin.Saçımın parlıklığıda geri gelmeye başladı. Kendime güvenimde geldi yanında :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.