Cuma, Mayıs 20, 2011

Gül ve Yaprak Çizimlerinden Aplike



Daha önce de bu yazımda yine bir çizimi (Alice in Wonderland temalıydı) aplike yapmıştım. Bu seferki müthiş alisa burke' un bu yazısındaki çiçeklerinden esinlenme aslında. Bence kendisi çok iyi ve çok yönlü bir sanatçı, eğer çizimlere ve resimlere ilginiz varsa mutlaka takip edin derim.

Benim aplike yaptığım giysi gri-siyah önden düğmeli bir elbiseydi, Trendyol' dan almıştım geçenlerde. Önden düğmeli veya kruvaze elbise buldum mu alıyorum bu ara, daha önce de bahsetmiştim emzirirken kıyafetlerde çok kısıtlanıyorsunuz. Neyse, elbise bu kadar sade olunca bir yerine bir hareket katmak istedim. Güller ve yapraklar olsun dedim.

Önce gülleri çizdim : [Kullandıklarım sırasıyla : tekstil kalemi, akrilik boya (sulandırarak gölgeleri yapıyorum) son olarak da asetat kalemi (kontürlemek için) ]



Boya kuruduktan sonra kenarlarından dikkatlice kestim. Akrilik boya kumaşa bir sertlik veriyor. Bir de boyarken benim gibi taşırırsanız kestiğinizde en uçlarda bile boya olacağı için kumaş kenarları atmayacaktır.



Bu şekilde çizdiğim güller ve yaprakları tek tek kestim. Sonra bir yerleşim yapıp arkasına çift taraflı tela ütüledim. Çift katlı telanın arkasındaki kağıdı çıkarıp bu sefer de elbisenin yaka kısmına ütüledim. Böylece sabitlenmiş oldu.



Son olarak da üzerinden beyaz iplik ve serbest dikiş ayağıyla makine geçtim.

13 yorum:

  1. Uzun zamandır Alisa Burke'ü de takip eden biri olarak, boya ve aplikelerini çok beğendiğimi söylemeliyim. Ben de onun yaptıklarından etkilenip bir serbest dikiş ayağı almıştım Ebay'den (hala sipariş vermek mümkünken) ama bir türlü doğru düzgün kullanmayı beceremedim. Bayağı pratik yapmak gerekiyor sanırım. Yazın tekrar eğileceğim bu konuya bakalım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba laçin,
    Yazılarını uzun zamandır takip ediyorum. Dikiş konusundaki çalışmalarını keyifle takip ediyorum. Dikiş dikmeyi bilmediğimden, keşke ben de senin gibi dikebilseydim diye düşünüp duruyorum.

    Tatlı kızın Nil için diktiklerin de çok hoşuma gidiyor. Benim bir süredir takip ettiğim şu blogda da Nil için cici bir şey buldum. İlgilenebilirsin diye düşündüm: http://polarbearstale.blogspot.com/2011/05/sweet-boo-coat.html

    Çalışmalarında bol şevk ve başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. cok guzel olmus.. en kısa zamanda denemk istiyorum:)üzerinden gittiginiz beyaz dikişleri cok begendim..

    YanıtlaSil
  4. Laçin abla sana bayılıyorum özellikle diktiklerine aplike de harika omuş Alise Burke ü bende takip ediyorum seninkilerde harika olmuş elleirne sağlıkk :) Kızında çok şeker maaşallah :)

    YanıtlaSil
  5. çiçekler muhteşem görünüyor,orjinal... Ve kıyafetede çok yakışmış.ellerine sağlık. Güzel fikirler veriyorsun,teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Çok güzel olmuş. Başka yerlerde kullanılabilecek pratik ve güzel bir fikir. Akrilik boya bizim ahşap seramik boyadığımız boya değil mi? Kumaşta kullanınca yıkandığında renk verir yada solar mı?

    YanıtlaSil
  7. evet ahşapta da kullanılıyor kumaş boyasından daha çok kullanıyorum, çok daha dayanıklı hiçbir şey olmuyor.

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık çok hoş görünüyor. önceki yaptıklarından aklımda kalmıştı, tesadüf bende dün gidip çift taraflı tela aldım tuhafiyeden.bildiğimiz hafif tüylü kumaş telanın çift tarafı yapışkanlı olanı gibi bişe beklerken nerdeyse mülaj kağıdı kalınlığında bi kağıt verdiler,denemek için aldım. çift taraflı tela öyle kağıt gibi mi oluyor yoksa yanlış şeyi mi aldım acaba diye soracaktım.kendine iyi bak =)

    YanıtlaSil
  9. Cift tarafli telanin bir tarafi normal kagit gibi diger tarafinda kagidin uzerinde petek gibi ince tela var

    YanıtlaSil
  10. çok başarılı bir çalışma olmuş, elinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. makinaya atınca boyası çıkıyormu birde ben alisada elbise boyamıştı çok beğenmiştim (http://alisaburke.blogspot.com/2010/08/watercolor-tunic-tutorial.html ) acaba akrilikle bunu yapmaya çalşsam sertleşirmi :D nasıl olur

    YanıtlaSil
  12. hayır makinede hiçbir şey olmaz.Ama sertleşmesin istiyorsan o şekilde bir boya kullanman gerekir linkteki gibi yani

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.