Çarşamba, Nisan 13, 2011

Niloş' la Günler



Yine duraksama dönemine girdim bu aralar. Bir şeyler yapmaya başlıyorum ama bir türlü sonunu getiremiyorum. Yemekler son on dakikada jet hızıyla yapılıyor, etraf toplama zaten tek elle. Ama gün içinde kendime yarım saat-bir saat mola veriyorum, bebeğimi de yanıma alıp el ele tutuşup beraber uyuyoruz. Genelde o uyuyor ben onu seyrediyorum.

Aslında yazacağım yazılar ve vereceğim güzel bir haber var ama daha zamanı olduğu için kesinleşinceye kadar bekleyeceğim.

Neyse Nil' e geri dönersek bu ara kıyafet krizindeyiz; kıyafetlerinin birçoğu küçük, evdekilerin bazıları ise büyük geliyor. Türk markalarının 3 ayları küçük, mothercare' in 3-6 ay tulumu büyük mesela. Özellikle pijama olarak giydiği tulumlar günde birkaç kez değişebildiği için yetmiyor. En son LcWaikiki' den bu fotoğraftakini aldım, tabii yine pembeli :) Bu arada dışarıda görenler kızımı erkek zannediyor hep, ben de bozuluyorum ne yalan söyleyeyim. Tamam saçları iyice döküldü, hatta arkası baya kel şu an ama söylemeseler ne olur ki sanki. Bebeklere takılan saç bantlarını çok seviyorum ama bizimkinin derisi hala çok hassas, taktığımda mutlaka iz yapıyor. Belki penyeden dikişsiz ve bol bir bant diksem o iz yapmaz, denemem lazım. Saçı da yok ki kızımın daha kurdele takayım..

Neyse yine acele bir yazı, bu kadar :)

33 yorum:

  1. onun o kurbağa gibi bacaklarını yerler...
    olur olur her şey olur, sıkma sen kendini...

    YanıtlaSil
  2. ahhh sorma, bana da kel doğduğum için hep erkek mi bu demişler,prematüre olduğum için de bant takamazmış annem çok da bozulurmuş ama 1 yaşına gelmeden saçlar çıkmış ki ne çıkma bonus kafa:))sonra da zapt edememiş,halen de öyleler:)dahası da var çok küçük doğduğum için 850 gr, kadar:) "isim koyma yaşamaz bu" diyerek annemi depresyona sokmuşlar...insanlar bazen çok patavatsız oluyorlar çok!

    YanıtlaSil
  3. ay o son laf çok kötü, o da söylenmez artık :( insanlar hiç karşısındakini düşünmüyor

    YanıtlaSil
  4. o bacaklar hiç aşağı inmiyor ki :)

    YanıtlaSil
  5. ozlem yılmaz13 Nisan 2011 13:31

    oyy ne tatlıısn sen ya maaşallah

    YanıtlaSil
  6. maşallah yaa annesi çok tatlı, yesinler onun bacaklarını ısırsınlar :))
    ben de oğluşumu sabırsızlıkla bekliyorum, gelsin de günlerim onunla dolsun taşsın diye :)

    YanıtlaSil
  7. Ayneeenn. Aynı seyleri tıpa tip ben yasıyorum. Kendimi dinliyor gibi oldum :) Mucks.

    YanıtlaSil
  8. Maşallah ne kadar sevimli duruyor... Hak veriyorum sana insan izlemekten uyuyamazki... Allah böyle güzellikleri tüm kadınlara yaşatsın.

    YanıtlaSil
  9. miss gibi koklanası, canım çekti benim için koklar mısın Niloş u? :) :)

    YanıtlaSil
  10. İnsan inanmak istemiyor.. Malesef her çevrede var bu tarz insanlar.

    YanıtlaSil
  11. Uww yumuş yumuşş kıvama gelmeye başlamış Laçiiin,bir yemelik bir ısırmalık vura vura sevmelik , cani diyecekler bana:p

    YanıtlaSil
  12. laçinciğim,
    ben de çınar'a örtü takmıştım yüzü kıza benziyor dediler diye bir deneme yapmıştım:) ama şimdi erkek gibi (1,5 yaşında) bence sen güzelsin, kızın da güzel olacak tabii. saçlarıyla ilgili ben de endişelenmiştim, doktor çinko içeren bir vitamin vermişti. bu aylarda yastıkkafa oldukları için de aslında azıcık olan saçları da dökülüyormuş zavallıların:) şimdi o çinko desteğiyle çınar'ın saçları babası gibi fırça ve uzun hatta :)

    YanıtlaSil
  13. Senin kızını insanlar boşver erkek bebek sansınlar, büyüyünce nasılsa annesi gibi güzel olacak...

    YanıtlaSil
  14. yazdıklarınız okadar tanıdık geliyorki benimde 3 ayına girmeye 5 gün kalan bir kızım var sabırsızlıkla biraz büyümesini istiyorum bu büyüme ne kadar bilemiyorum sadece biraz daha rahatlıyacağım dönem gelsin istiyorum...kıyafet sorunu yaşıyorum yaz gelsede tiril tiril elbiseler giydirsem denize götürsem diyorum...yaşadığımız yerde deniz var çok şükür...

    YanıtlaSil
  15. Selam lacin benim kizimda 14 subata dunyaya geldi hatirlarsan bebegime kucuk diyorlar diye senden bilgi almak istemistim.3000 kilo dogdu kizim cok sacli bir bebek olarak dunyaya geldi.Hicte saclari dokulmedi oglumun saclari baya baya dokulmustu hata senin yazinda belirtigin gibi kel olmustu)))..Kizim ise tam tersi cok sacli ve dik dik saclari var)))bende onlari yatirmayla ugrasiyorum..ALLAH guzel kizina ve sana uzun omurler versin.HOLLANDADAN sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. lacincim...biberonla süt sağıp bıraktığında kaç cc bırakıyorsun. bi de şu an kaç numara emzikle biberonu kullanıyorsun..ve kauçuk mu silikon mu..veee orta akış mı..çok soru sordum:))
    teşekkürler..güzel kızına da kocaman maşallah:))

    YanıtlaSil
  17. merhaba bende aynı dertlerden muzdaribim. Kıızm prematüre olmasına rağmen 0-3 aylıklar küçük 3--6 aylıklar büyük geliyor. Özellikle aldığım bazı kıyafetleri nerdeyse 3-4 kez giydirdim artık olmuyorlar. Ama bu şekilde büyüdüklerini görmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  18. benim oğlumada kızmı derlerdi halada derler kız gibi yüzü var diye :)) günler o kadar çabuk geçiyorki şimdi oğlum 3 yaşını doldurdu ne zaman oldu anlamadım.bebekken geceleri yalvarırdım allaha ne olur uyusunda bende uyuyım diye şimdi ise yiğite baktıkça sen ne zaman büyüdün be yavrum diyorum.zaman su gibi akıp gidiyor

    YanıtlaSil
  19. 150-160 ml kadar bırakıyorum. Ama her bebek farklı, bırakacağın öğünde ne kadar alacağını önceden test etmen gerekebilir. Genelde silikon kullanıyorum, biberonu aynı emziği 2 numara sanırım 3 ay için. Orta akış evet
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Çok sevindim kilosunun iyi olduğuna, endişeliydin hatırlıyorum. İlla ki gelecek saçları ben de küçükken çok saçlı değilmişim, sonradan gelmişler :))

    YanıtlaSil
  21. Kuzumm maşallah bir süredir gezemiyordum blogları kocaman olmuş.Bebeklere bizde bazen yapabiliyoruz aa bu kız mı yada ne tatlı bi erkek çocuğu falan diye.Ama çok mühim değil bence hepsi melek zaten onların.Çıkar saçlarıda, küpede takarsın.Annesi gibi süslü bi kız oluverir çabucak.

    YanıtlaSil
  22. cevabın için ben çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Laçin,

    İki kız annesiyim tavsiyem çocuk büyüyene kadar lütfen saç bandı takma. Eğer saçı gözlerine geliyorsa uyurken azıcık kesersin. O hassas başını cendereye sokma bebişin. Söyleyemez de ya başı ağrırsa? Benim de kızlarımı hep erkek sanmışlardı, olsun varsın, onların rahatı daha önemli.
    Sevgiler,

    Esra

    YanıtlaSil
  24. lacincim..bnm bebek biberona alışamadı henüz..hangi marka damaklı damaksız vs. biraz bilgi verir misin sizin kullandığınızla ilgili...hangi aşamalardan geçtiniz...her bebek farklı oluyor biliyorum ama..bi fikir almak istedim..rahatsız ediyorum.vaktini alıyorum..kusura bakma ne olur..

    YanıtlaSil
  25. cok sagol lacin.Ben hep espiriten aldim kiyafetlerini eger esprit varsa denemeni tavsiye ederim.Burda o sorunlar olmadigi icin bende hic kucuk kiyafet almamisim oglum buyuk dogunca buda buyuk dogar umit ettim sanirim)))56 beden buyuk geliyordu simdi sukur 5 kilo iki aylik oldu.56 cm de boyu buyuyor iste ..

    YanıtlaSil
  26. Lacin h-m ye bak veya zaraya istediklerini bulacagina eminim..zaranin cocuk giyimi super zaten bayildim yazliklarina tavsiyede ederim.

    YanıtlaSil
  27. çok sevimli yaa maaşallah topaç gibi! bööle pembişler de pek yakışmış, çekik gözleriyle tam kıza benziyor kim ne derse desin.lc waikiki'de sadece çocuk giyimi var sanıyordum, çok iyi oldu söylediğin, bir de oraya bakiym =)

    YanıtlaSil
  28. bildigim bitek onerim olacak iki bacagin altindanda acilan bodylerden sasma. Nilin uzerindeki mesela bende bebegim dogmadan once dikkat etmeden almistim acemilik bu tarz bodylerden ve alt degistirirken cok zor oluyor bir bacagi aciyorsun diger bacak icinde kaliyor benim kipirdak oglumda inat edip cikarttirmiyordu:) Kan revan icinde alt degistirdikten sonra o bodyler sinirle cope gitmisti. Dedigim gibi desen, model vs bakiyoruz ama buda cok onemli citcitlarinin nerde oldugu:))

    YanıtlaSil
  29. evet tek bacaktan olduğu için biraz zor oluyor, ama bizimki çok kilolu olmadığı için bacağı öbüründen rahatça çıkarabiliyorum. Ama kesinlikle ortadan çıtçıtlı olanların kullanımı çok rahat, aslında fermuarlı vardı bir tane o en rahatı.

    YanıtlaSil
  30. Yok canım ne kusuru, ama ben öyle biberon değiştirmediğim için çok bilgim yok biberonlarla ilgili. Aldıklarımı kullandım, değiştirmedim hiç. Bir tek Nuk' unkini istemedi onun emziği farklı. Eğer hemen sağıp vereceksem veya buzdolabında süt saklama kaplarıyla saklamışsam milkway veya medelanın emzik uçlarını takıyorum. Ama 150 den daha çok vereceksem Chicco' nun biberonlarını kullanıyorum, şimdi kauçuk olanın emziklerini değiştirdim. Baya büyük onların emzikleri. Ama öyle damaklı değil bildiğim kadarıyla.
    Biberona herkes alıştırmak istemiyor, sonra emmez diye endişe ediyorlar ama ben öyle birşey yaşamadım. Gerçi dediğin gibi her bebek farklı, eğer istemiyorsa sanırım başka emzikleri denemen gerekecek.

    YanıtlaSil
  31. Laçincim SMYK diye bir marka var biliyor musun? oranın penye tulum ve pijamaları muhteşem!!! hem mothercare'e göre ucuz hem de çok sık indirime giriyor. üstelik çin değil polonya üretimi.ç bebek koleksiyonları ise harika. benim bildiğim forum istanbul ve cevahir'de mağazaları var. fırsatın olursa mutlaka bak derim ben:)nilciğimi de kocamannnnn öpüyorum misss kokulu ensesinden:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Bilmez miyim :) İki kere gittim forum' a ikisinde de süper şeyler buldum. Hakikaten çok güzel ürünleri

    YanıtlaSil
  33. sevgılı lacın senı cok ıyı anlıyorum cunku bebıkım 53 gunluk ve hala annemle olmama ragmen ınanılmaz yoruluyoruz :)) onun 1 kez gulmesı dunyaya bedel kuzum benım ama gercekten cok zormus bunu anladım ..kendı hayatın kendı kokoşlugun bır adım gerıde kalıyor , kendıme ınanamıyorum.... :)) bu arada kıyafet sorunu bızdede gecerlı cabuk buyuyolar ve uzerlerıne gore kıyafet bulmaz oldum...aaaaaa h&m de super bebık kıyafetlerı var bakmanı tavsıye ederım:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.