Salı, Ağustos 17, 2010

Projeler ve Hazırlıklar

Arada yaptığım hazırlıklarla ilgili sorular geliyor. Şu ana kadar neredeyse hiçbir hazırlık yapmadım hep erken olduğunu düşündüm. Ama geçen haftaki Tchibo temasından birkaç bebek eşyası ve kendime bir-iki ürün aldım ilk defa. Onlar da sınırlı ürünler diye aldım yoksa hiç alacağım yoktu.
Hazırlıkları ertelememin bir nedeni de çalışma odamı boşaltmam ve diğer odaya taşımam gerektiği için önceliği bu işlere vermemin gerekliliği. Benim hobi odası olarak kullandığım (burada anlatmıştım) odayı bebek odası olarak düşündüğüm için bu odanın tamamen boşaltılması gerekiyor. Misafir odasını misafir+dolap+hobi+oturma odası şekline dönüştürmem lazım. Bu da hobi odasındaki (ve misafir odasına da yayılan) bir sürü ıvır zıvırı, kumaşı (ki sanırım kumaş dükkanı açabilirim) bir şekilde toparlamam anlamına geliyor. Gereksizleri ayıklamak kolay ama kumaşlarımı ne yapacağımı henüz bilmiyorum, hiçbirini de vermeye kıyamıyorum. 

Misafir odasında yapılacak değişiklikler için biraz çizim yaptım bugün, mevcut dolap ünitesinin boş kısmına raflı bölüm eklemek, çalışma masasını küçültüp kullanmak, büyük rafı o odaya monte etmek gibi çözümler buldum şimdilik. Bunlar benim eşyaları biraz toplayacak ama yine de tümünü alacağa benzemiyor. Zaten herkesin "dikişe zamanın olmayacak" uyarıları çerçevesinde en azından bir süreliğine bazı şeyleri tamamen kaldırmak (koltuk altı, baza altı) çok daha mantıklı görünüyor. 
Yani aslında çok işim var ama ben hiç işim yokmuş gibi düşünmeye devam ediyorum :))

11 yorum:

  1. laçincim bebek olduktan sonra bir süre dikişe vakit ayırman zor olabilir ama bebişin biraz toparlandıktan sonra hem ona hem kendine ciciler dikebilirsin(bebişin kız olacaktı yanılmıyorsam)ayy ne güzel olur ona yeni ciciler dikmek .Benim fikrim malzemelerini,kumaşlarını dağıtma sonradan kullanırsın.

    YanıtlaSil
  2. Kumaşları şu vakumlu hurçlara doldurup saklayabilirsin. Bir müddet dikişle ilgilenemeyebilirisn ama bebkli hayatı belli bir düzene oturttuktan sonra da kendine ayıracağın zamanlara çok ihtiyacın olacak. Sakın malzemelerini dağıtma. Ben yaptım çok pişman oldum. Üniversitede binbir emekle hazırladığım teknik uygulama dosyalarımı, örnek uyg. çalışmalarımı, kitaplarımı bile dağıttım. Şimdi lazım oluyor, çok kızıyorum kendime.

    YanıtlaSil
  3. Laçin'cim, kızım doğunca zaten yapacak zamanım olmayacak diyerek kumaşlarımı ve malzemelerimi dağıttım, şimdi çok pişmanım:) Bir şekilde sakla hepsini, gerekirse annene falan götür ama sakın dağıtma, kabul edersen kız annesi ve abla tavsiyesi:)

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler..Kolay gelsin..Sevgilerrr.
    '' GÜN DOĞMADAN NE OLUR''

    YanıtlaSil
  5. laçin bende senin bu safhalarından geçtim hatta büyük bir kısmını temizledim yeni evde küçük diye
    içine sinmeyenleri temizle şayet elden çıkarıcaksan içine sinenleri yerleştir bebeğin bütün zamanı alması kısmına ben çok hem fikir değilim bir süre sonra düzenini oturtucaksın çünkü sen çalışırkende devam ettiriyordun çok güzel bu da aynı o şekilde hatta çok daha düzenli olunuyor benim hamarat arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla daha verimli şeyler yapılıyor ben boş oturur halimle onların bebekli hallerine yetişemez oldum:)

    YanıtlaSil
  6. canım biliyorsun eşim ve babası mobilya işi yapıyor, imalathaneleri var... hertürlü yardıma hazırız yani yeni oda için...

    YanıtlaSil
  7. ben de kumaşlarını dagıtma derim ,pişman olursun ,annenlere ödünç ver,sonra alırsın nasılsa

    YanıtlaSil
  8. Laçin öncelikle tebrik ederim, çok sevindim ya adına.. Zamanın ilk etapta olmaz muhtemelen, ben teyzemden biliyorum, bir süre geçtikten sonra kendine de, bebişe de, o hevesle tekrar dikersin.
    Bizde ikinizi takip ederiz burada

    YanıtlaSil
  9. benimde 7 ay önce kızım oldu.senin gibi hobi odamı kızıma vermem gerektiğinden evin diğer küçük olan odasına taşındım.hiçbirşey sığmadı tabi ama atmadım. şimdi düzen oturtmaya başladım artık yavaş yavaş kullanırım.ama ilk bir yıl ara vermen gerekebilir. vakumlu hurç iyi fikir.benim evde 2 balkon var, arka balkonu pimapenle kapattırıp raflar taktırdım bütün malzemelerimi aldı.belki sana fikir verebilir:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Bebeğin olduğunda belli bir süre zamanın olmayacağı doğru ama öyle zamanlar oluyor ki insan en sevdiği şeyleri yapmassa yeni şeyler için güç toplayamıyor. inan bana dikmesen bile kumaşlara ya da malzemelere dokunmak bile sana iyi gelecek.

    YanıtlaSil
  11. *çiçek: Bir süre sonra tekrar dönmeyi düşünüyorum dikişlere. O yüzden en iyisi bir süreliğine kaldırmak.
    *sesiber: Dağıtmak hiç istemiyorum inşallah bir çözüm bulabilirim.
    *Tiryaki: İnşallah, ocakta bekliyoruz. teşekkürler
    *banu: Herkes pişman oluyor değil mi, ben inşallah dağıtmak zorunda kalmam. Teşekkür ederim.
    *annemin eli: teşekküler
    *hersheyler: Evet çalışırken de birşeyler yapıyordum herhalde zamanımı ayarlarım sonrasında da.
    *keddy: Sağol canım, aklımda olsun.
    *dikisdersi: Evet öyle bir çözüm bulmak lazım.
    *sycorox: İnşallah o şekilde bir düzen oturtabilirim.
    *atolye nott:Benim maalesef balkonum olmadığı için bu sorunları yaşıyorum :((
    *zeynep topçu: Değil mi, insanın kendine de zaman ayırması gerekiyordur ben de öyle düşünüyorum. Gerçekleştirebilmeyi umuyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.