Cuma, Ağustos 27, 2010

Penye Maksi Elbiseler ve Leopar Katman Elbise


Penye maksi elbiseler (özellikle siyah ve gri olanları) bu yaz her dergide, her blogda vardı. Eğer almayanlar ve uygun fiyata bu elbiselerden edinmek isteyenler varsa dün Peros' ta buldum ben. Fiyatı 12 lira.Siyahı sadece 36 bedendi ama 38 bedene de olacaktır çok dar değil, diğer açık haki renginde bedenler vardı.
Ben bunları aldım, hatta alırken de denedim ama malum hamile karnında çok da iyi durmadılar. Bazı dar giyinen hamileleri de beğeniyorum ama bir yere kadar sanırım, insanların gözüne sokmaya da çok lüzum yok bence.
Hal böyle olunca akşam bu elbiseleri nasıl giyebileceğimle ilgili düşünmeye başladım. Elbiselerin kendilerine dokunmak istemedim çünkü sonrasında bu şekilde giyebilmek istiyordum. Yani bu elbiselerin üzerine ayrı bir şey yapacağım kesindi. Önce siyah ve bej tülden uzun elbise dikmek geldi aklıma, kol ve yaka oyukları çok daha fazla olacak böylece alttan ana elbise gözükecekti. Bol olması gereken karın kısmını ise yakadaki büzgülerle halledebilecektim. Bu şekilde siyah tülden bir elbise diktim, yaka ve kol kenarlarına siyah jarseden biye geçirdim. Ama sonucu beğenmedim. Bir köşeye kaldırdım.

Bugün ise aklıma çok başka bir kumaş geldi. Tülbent leopar kumaşım.
Yine aynı şekilde bir kalıp hazırladım. Ön kısmı arkadan daha bol yaptım ve yanlardan birer kulak bırakarak önlük şeklinde olmasını planladım. Kol oyuklarını oldukça aşağı indirdim, aynı şekilde yakayı da fazlaca oydum. Omuzlardan birleştirip kol ve yaka kenarlarına aynı kumaştan hazırladığım biyeyi geçirdim. Yan dikişleri birleştirmedim. Bütün kenarlara ve etek ucuna makine çektim. Ön parçanın kulaklarına penye parça ekledim ve birleştirdim. Böylece arkada (sırtta) düzgün şekilde durdu. Arka parçanın kulaklarına ise ördüğüm kumaşları ekledim. Uçlarına da bağlanması için düz parçalar diktim.
Sonuç olarak böyle bir şey oldu : 


Henüz elbisenin üzerine giyemedim, ilk fırsatta üzerimde fotoğraflayacağım. 

24 yorum:

  1. Bence çok başarılı! Güle güle giy Laçin'cim. Pardon, "giyin". Çoğulsun ya artık ;)

    YanıtlaSil
  2. yaa çok beğendim! tasarımlarına bayılıyorum :) bişey sorsam? hani senin şu kısa etek ve elbiselerin içine giydiğin iç eteğin var ya? ona benzer bişey nerden bulabilirim ya da diktirmek istesem nasıl tarif edicem bilemedim? yardımcı olursan çok sevinirim.teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözüküyor=) yine detaylı bir şekilde anlatmışsın teşekkürler=) güle güle giy=)

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcı bir bloggerdın şimdi de çok yaratıcı bir hamile oldun Laçin, yakın zamanda bence çok yaratıcı bir anne olup kızına da ciciler hazırlayacaksın :) fikir ve kumaş seçimleri bir harika tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. harika laçin eline sağlık leoparı ben de çok seviyorum

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bu elbiseler, ilk fırsatta gidip alıcam :)

    YanıtlaSil
  7. elbiseler harika ama senin diktiğin çok daha güzel olmuş, güle güle giy. yarın perosdayım inşallah kalmıştır :)

    YanıtlaSil
  8. fotoğrafı görünce çok şaşırdım hiç aklıma böyle birsey gelmemişti açıkçası, çok güzel olmuş..;)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor, üzerinde de görelim ;)

    YanıtlaSil
  10. ya ben siyah penyenin straplezinin beli kendinden lastili ve dökümlü olanından arıyorum...arıyorum...bulamıyorum.yaz bittiğine göre bulamayacağım da sanırım:( fikrin var mı ? tvde herkesin üstünde görüyorum, gözümü patlatıp bitiş jeneriklerini takip ediyorum sponsorları kimmşi ordan yakalarım belki diye ama nafile:(

    YanıtlaSil
  11. harika fikir..Elbisenin yanlarının açık olması çok hoşuma gitti eminim siyah elbise ile harika durucak..Fotoğraflamayı unutma merak ettim :)

    YanıtlaSil
  12. böhüüüüüüü!bende bu maxi siyah elbiselerden istiyorum ama şu an ismirdeyim ben dönene kadar kalmaz:(((bu arada diktiğin elbise çok şık güzel anne adayı:)

    YanıtlaSil
  13. Çok şık olmuş, üstelik çok amaçlı bir model olmuş farklı giysiler üzerinede kullanılabilecek bir model ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Bloğunu baştan sona inceledim. Başından şimdiye kadar büyük bir ilerleme kaydetmişsin bence. Süper işler çıkarmışsın. Tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. Kenarları biye'li yapmanız çok daha hoş olmuş örgü kemerde tabi, bişeyler tasarlayıp hazırlamınız çok güzel tebrik ederim iyi günlerde giyin Laçin hanım:)

    YanıtlaSil
  16. gayet güzel bi sonuç olmuş, bayıldım:)))

    aycatugce-tuna.blogspot.com/
    aycatugce-tuna.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. Süper olmuş yaa..Ellerine sağlık Laçin..

    YanıtlaSil
  18. Fotoğrafını bekliyorum :) eminim güzel olucak...

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel olmuş. Doğumdan sonra da giyebilirsin. Hamile olmana çok sevindim. Malesef bebek doğduktan sonra bloguna çok zaman ayıramayabilirsin. Özelikle ilk günler zor geçiyor ama her şeye değiyor.Hamileyken ben de çok dikiş dikmiştim en son denemem de oğlumun ayağından bir toplu iğne çıkarınca dikiş dikmekten vazgeçtim. Sana tavsiyem eğer ayırabiliyorsan dikiş için ayrı bir oda ayırman ve kapısını kilitlemeyi alışkanlık haline getirmen. Yine de bu yaramazları durdurmak zor:)

    İlk günler zor geçer ama zamanla alışırsın sakın moralini bozma, şu an evim peşmerge kampı gibi ama hayatımdan memnunum...

    YanıtlaSil
  20. Ben de bugün aynı elbiselerin gri ve kahverengisini Batikten 9.90 a aldım. Şu an hamile değilim ama hem hamilelikte hemde normal zamanda bence harika bi fikir, çok teşekkürler. Sizinki kadar süper olmasa da mutlaka yapıp denemeliyim...Ayrıca dünyanın en mükemmel, en eşsiz duygusunu ertelemeyip bebek bekliyor olmanıza da çok sevindim.Herşey gibi hamilelikte çok yakışmış. Sağlıcakla mucizenize kavuşmanızı dilerim...

    YanıtlaSil
  21. *makyaj cantam: Çok teşekkürler :=)
    *unicorn: hazır olarak bulman zor herhalde ama beli lastikli etek ucu dantelli kloş etek dersen herkes anlar.
    *güneş: teşekkürler
    *touch the sky: ona da sıra gelecek inşallah
    *semra: :)) ben dee
    *izmir istanbul arası: kesinlikle, fiyatı da uygun.
    *atolye nott: kalmıştır bence.
    *rumeysa: farklı birşey olsun istedim.
    *antigone: ilk fırsatta :)
    *maceraperest: O tarz maalesef görmedim.
    *cigdem: Fotoğraflayacağım mutlaka
    *sanemiko: belki kalır, çok vardı ama.
    *franbuaz: teşekkürler
    *dersaadet: evet eskileri hiç beğenmiyorum ben de baktıkça :(
    *naturistkush: teşekkür ederim.
    *sallamacay: :)
    *fashion passion: teşekkürler
    *chilekli pasta: teşekürler
    *love and smile: inşallah.
    *kelebeknehir: Evet ilk günler öyle oluyor diye duyuyorum ben de. Bakalım bir düzene oturtmaya çalışacağım artık.
    *müge: siz de güle güle kullanın. Çok teşekkürler güzel temennileriniz için.

    YanıtlaSil
  22. merhaba laçin peros nerede var o elbiselerden nereden alabilirm

    tşkrler smdiden, merve

    YanıtlaSil
  23. *merve: Optimum Outlet, Kadıköy, Bağdat Caddesi'nde var. Burada : http://www.peros.com.tr/subeler.html tam listesi var.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.