Salı, Ağustos 31, 2010

Hamile Yastığı Dikişi

Hamileliğimin ilk aylarında bu yastıklara hiç alıcı gözüyle bakmadım, hep gereksiz olduğunu düşündüm. Zaten genelde yan dönüp uyuduğum için koyacağım kırlentlerle uyuma sorununu hallederim zannettim. Bir süre hallettim de, ama uyurken çok döndüğüm için o kırlentler her sabah yerde olarak uyanıyordum. Dedim tamamdır, artık bir hamile yastığı edinmenin zamanı gelmiş.

Dikebilecekken de almak istemedim, evdeki bir kumaştan L şeklinde iki parça kestim. [Uzunluğu toplamda 120 cm gibi bir şey oldu] Bu parçaların birbirine dikip bıraktığım boşluktan çevirdim ve içini silikon dolgu elyafıyla doldurdum. Açık kalan yeri de elde diktim. İlk yastık dikişimdi, oldukça kolaymış.

not : Silikon elyafı pasaj' dan aldım. İsteyenler oradan bulabilirler.

11 yorum:

  1. Size tavsiyem aynen bu şekilde emzirme yastıgıda yapabilirsiniz..ben hiç dikiş bilmeme ragmen sadece elimde yapmıştım ilk bebeğim için..

    YanıtlaSil
  2. açıkcası bende hamileyim ama inanın bu yastıgın nasıl kullanıldıgı hakkında bir bilgim yok. bir şekilde açıklarsanız ben de yapabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. *yedirenk: emzirme yastığı da tabii aynı mantıkla dikilebilir, onun kullanışını da araştırayım ben :)
    *iki dirhem bir çekirdek: Herkes rahat edemiyor bu yastıklarla ama isterseniz mantığı burada var.

    YanıtlaSil
  4. ilk defa yorum yazıyorum ismim damla ama uzun süredir takip ediyorum sizi. sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik diliyorum .
    yatak örtünüzü nerden aldığınızı çok merak ettim cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  5. *damla: Bahçeşehir pazarından almıştı annem düğün hazırlıklarım sırasında. Ama iki buçuk sene oldu tabii. Var mıdır hala bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Belki biliyorsundur, kare bir havlu köşesinde ayıcık vs... oyuncak kafası olan anne kokusu zımbırtıları var. Hamileliğin boyunca koynunda onunla uyuyup, hiç yıkamadan bebek doğunca onunla uyumasını sağlıyorsun. Sen yanında olmasan bile kokun (ki bu bebişler için çok önemli) onunla oluyor. Biraz büyüyünce kendi kendilerine ellerine alıp yüzlerini örtüp, komik bir şekilde uyuyorlar. Eski Anadolu kadınları da bu amaçlı kolyeler takıp, doğunca, tarlaya bahçeye giderken bebeğin yanına asarlarmış. Bu da onun modern versiyonu. Başladın mı oyuncakla uyumaya?

    YanıtlaSil
  7. *sesiber: Hiç bilmiyordum, çok mantıklı aslında. Hemen kendime bir oyuncak bulmalıyım..

    YanıtlaSil
  8. hımmm anne kokusu muu .. vay beee. denicemmm

    YanıtlaSil
  9. sesiber ne kadar ince bir fikir vermişsin , ilk defa duyuyorum. Çevremdeki hamilelere mutlaka bu önerinden bahsediceğim . Sanada huzur dolu bir hamilelik diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Laçincim eminim bilgi sahibisindir , fakat yinede belirteyim istedim. Hamile bi arkadaşımdan, bebekler için hazırlanan özel müzik cd olduğunu öğrendim. Hamileliğin süresince onu dinletiyormuşsun ,bebek dünyaya geldiğinde o müzikle uyuyup huzurlu oluyormuş. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Birde , diktiğin hamile yastığından memnun olduğunu düşünerek arkadaşıma aynısından yapıp armağan ettim . Benim bu konuda tecrübem olmadığı için fikrin güven verdi:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.