Çarşamba, Ağustos 11, 2010

Hamilelik Günlüğü


Bu aralar yeni bir uğraşım var, günlük tutmak. Sanırım liseden beri ilk kez bu kadar elde yazı yazıyorum. Ama normal bir günlük değil, hamilelik günlüğü. Doktor kontrollerini, ultrason görüntülerini ve bu süreçte yaşadığım duygusal süreci yazmaya çalışıyorum. Lisedeki şarkı sözü yazdığım ajandam gibi buna da kesip biçip bir şeyler yapıştırıyorum. Sonraki dönemlerde açıp okuduğumda güzel bir hatıra olacağını düşünüyorum.
Böyle bir günlük tutmuş olan var mı acaba?

Bir de sevgili mormermaid' in önerdiği bir kitap var, hatta bugün alacağım kısmetse. Ece Arar' ın Hamilelik Günlüğü. Okuyanlar şiddetle öneriyorlar, ben de okuyunca detaylı olarak paylaşırım.

41 yorum:

  1. slm.hayırlı ramazanlar.
    bende tutmuştum.hamilelikte iyi oluyor.hem hatıra hem birdahaki hamilelik için faydalı olur diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  2. http://www.e-bebek.com/hamilelik_ve_bebek_bakimi/anne_babalara_kitap/abc_annelik_ve_bebek_bakimi/ANN-2039 linkini göndermek istedim inceleyebilmen için bir arkadaşım hamileliğimin ilkd dönemlerinde hediye etti inanaılmaz güzel bir kitap kednisine çok yardımcı olduğunu söyledi gerçekten de öyle... :)
    bu arada bende bir günlük tutuyroum hamilelik süreci ve sonrasındada devam etmek istiyorum güzel bir paylaşım oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bende tutmuştum böyle bir günlük.Dr. kontrollerinde söylediklerini,kendi düşüncelerimi ve ultrason görüntülerini yapıştirdım deftere bende.Şimdi kızıma ait bir kutu var yaklaşık bir 7-8 sene sonra verilmek üzere Allah nasip ederse.İçinde bu defter,ilk emziği,ilk ayakkabısı,en sevdiğim tulumu ve doğduğu güne ait bir gazate var...Saklıyorum onu şu anda.Bu tür şeyler önemli hatıralar bence.Hele ki elle yazılmışsa günlük daha değerli benim için...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bi fikir, 9 aylık bi süreci kapsayan bu günlük hem sıkmaz insanı hemde duygusal bi rahatlama sağlar yazmak, ilerde okumanın tadı da ayrı olur sanırım...

    YanıtlaSil
  5. Ben 14 yaşından beri düzenli günlük yazan biriyim. ama en özeli ve farklısı hamileyken tuttuğumdu..şimdi geri dönüp baktığımda, o an hissettiklerimi anımsıyorum.. gerçekten çok özel bir duygu hamilelik.. inşallah senin de her anın özel ve güzel geçer..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı uğurlu olsun Laçin hanım bebeğiniz..allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..çok tatlı bir anne olacağınızdan eminim...

    YanıtlaSil
  7. Hamileyken okudum ben de o kitabı. şahsen bana sıkıcı geldi. Yani şöyle söyleyeyim, sanki hamile olmayan biri için okumak güzel olabilir ama aynı şeyleri sen de yaşıyor olduğunda pek bir etkileyiciliği kalmıyor... Ama tabii bu dönemdeki odak noktana uygun olduğu için, okuyabilirsin de... Öyle fena bi kitap değil. :)
    Ultrason resimlerini yapıştırmasan keşke, yıllarla birlikte kötü olmasın yapışkanlar. Ayrı bir yerde muhafaza etseydin... Ben öyle yapmıştım. :)

    YanıtlaSil
  8. Canım hamile misin :))) bilmiyordum.Hayırlı uğurlu olsun inş..Çok sevindim..Ben tuttum o günlüğü,iyi ki yazmışım hem yazarken rahatlıyordum hem de okurken ağlıyordum :))) Hala bilee..Sakın vazgeçme..Kocaman öpücükler..

    YanıtlaSil
  9. bende her iki kızımdada günlük tutmuştum.şimdi biri 6 diğeri 4 ara sıra halen yazarım birbirlerine olan davranışlarını kilolarını boylarını huylarını.onları sevdiğimi.bir gün anne olduklarında onlara vereceğim.Allah hayırlısıyla bebeğininizi kucağınıza almayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  10. Tatilde olduğum için bu güzel haberi kaçırmışım. Tebrik ederim:) Umarım çok güzel ve rahat bir hamilelik geçirirsin. Her ayrıntıyı yaz, sonradan unutuluyor bazı şeyler. Ay çok sevindim yaaa, tekrar tebriklerrrrr:)))

    YanıtlaSil
  11. Günlük tutmak çok çok faydalı, geri dönüp okumak filan çok keyifli oluyor. günlük tuttum, hatta bunu blogumda da konu ettim.
    http://hayatyelpazem.blogspot.com/2010/03/gunluk-tutun-tutturun.html
    Hayırlı olsun... Allah tamamına erdirsin :)

    Ece'nin hamilelik günlüğünü okumuştum ben de hamileyken. şahane :)

    YanıtlaSil
  12. LAcheen,hayırlı olsun hamileliğin.Ben böyle bir defter tutmuştum..Ay,ay tüm duygularımı..Doğumdan bir gün önceki duygularımı..
    Doğum sonrası duygularımı..
    Sonra doğduktan sonra,her ay Duru ile ilgili duygularımı..1 yaş doğumgününde 25 kişilik ailemize verdim bu defteri,herkes tek tek Duru için birşeyler yazmıştı.
    Güzel bir anı bence..

    YanıtlaSil
  13. iyi günler laçin
    Benim kuzenim bi albüme her ay bi kendi resmini bide ultrason resmini koydu. Sen böleyken bende böleydim demek için :) yazı yazmak için yerlerde vardı oralarıda doldurdu hüngür hüngür ağlatan bişi oldu ortada. Bide doğum acıbademde oldu doktor bebeğe mektup yazmış ailen seni bekliodu herkes burda vs. gibi çok duygusaldı

    YanıtlaSil
  14. Var canım :)Ben d etutmuştum.Hala da tutuyorum,resimli bir günlük.Ultrasondan başlayıp,bu güne..Anaokuluna giderken servis aracına binerkenki pozlarından,karne alışa geçen zaman..Geriye dönüp okyamıyorum şimdiden.Gözyaşlarımı tutamıyorum.Zaman öyleçabuk geçiyorki.Annelik çok özel bir duygu.Bebeğini eline alınca anlayacaksın.Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  15. 1 hafta yaşayabilsemde anneliği 1 hafta bile yazmıştım.ALlah kısmet ederde yeniden hamile kalırsam bende tutacağım kısmetse.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Lacin,

    En yakin arkadasim kizi icin gunluk tutmaya hamileyken basladi ve hala devam ediyor. 19 yasinda kizini dogurdu ve kizi 19 yasina gelene kadar yazmaya devam edecegini soyluyor.Bu defterleri ona 19. yas gununde hediye edecek.

    Gayet guzel bir fikir oldugunu dusunuyorum. Ona hamileyken ve buyuturken yasadiklarini sonradan da hatirlamak icin ...

    YanıtlaSil
  17. Laçincim,
    benim annem bana hamileyken tutmus öyle ufak bi günlük.
    her okudugumda içim bi tuhaf olur..
    sakın bırakma ve yaz içinden geçen herşeyi. yaşadıklarınızı..
    ilerde şahane bir hediye oluyor.

    YanıtlaSil
  18. Benimde böyle bir günlüğüm var ve arada okuyup gülüyorum kendime, hallerime.. Hamilelik kadını bambaşka bir ruh haline sokuyor-muş günlüğü okuyunca anladım bende :)

    YanıtlaSil
  19. Laçin belki önceki postlarda bahsetmişsindir ama ben şimdi öğreniyorum hamile olduğunu. Çooook sevindim, ben de günlük tuttum ve mutlaka yazmalısın, insan unutuyor çünkü yaşadıklarını ve okuyunca da şaşırıyor. Çok güzel heyecanlar bunlar ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın bile. Danışmak istediğin bir şey olursa her zaman mail atabilirsin.

    YanıtlaSil
  20. canım benim çok iyi fikir bu.
    Yüce ALLAH (c:c) ım banada nasip etsin bu günlükten tutmayı.
    e birde bebek doğunca onun adına gelen misafirler günlük tutacaklar
    onuda unutmazsın canım

    YanıtlaSil
  21. Fikir belirten herkese çok teşekkürler. Sonrasında açıp okumak için çok güzel olacağını düşünüyorum ben de.
    İnşallah isteyen herkes de sağlıkla bu duyguları yaşar, sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. bende hamile olduğumu öğrendiğimden itibaren tutmaya başlamıştım halada devam, kızım 7 aylık oldu, herşeyini yazıyorum.büyüyünce ona vereceğim :)

    YanıtlaSil
  23. Ultrasound görüntüleri zamanla kayboluyor scannerdan geçirip bilgisayara aktarmayı unutma.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. merhaba laçin;
    annemde bana böyle bir günlük tutmuş günlükle beraber birde koli:) ilk çıkan dişim,ilk çürüyen dişim ilk saç kesimim. ilk yaramın kabuğu, ilk küpelerim ilk tulumum ilk pabuçlarım,ilk yaptığım resim, ilk sakızım v.s... resimlerlea birlikte kocaman bir koli. aynısından şimdi bende kızım için hazırlıyorum hatta daha büyüğünü. o zaman anneme ruhunda çöpçülük var diye gülerdim ama şimdi anlıyorum neden tuttuğunu okadar şeyi. bazen geldiğinde koliyi karıştırırken yakalarım annemi. hala hepsi sen kokuyor der. ne iyi ne güzel düşünmüşsün Allah tamamına erdirir inşallah.

    YanıtlaSil
  25. gerçekten çok iyi bir fikir, ben de bugün güzel bir defter arayışına giriyorum :))

    bu arada inşallah rahat bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  26. hayırlı olsun laçin abla bu haberi yeni duyduğum dağa doğrusu okuduğum için çok şaşırdımm bb

    YanıtlaSil
  27. çok güzel bir fikir,heleki bebişin büyüdüğünde bunları okuması dahada güzel

    YanıtlaSil
  28. Hamileliğini doya doya, sağlıklı ve mutlu geçirmeni diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Laçin merhaba,

    Bebek ismine karar verdiniz mi?İsmini ne düşünüyorsun

    YanıtlaSil
  30. Allah tamamına erdirsin , mutlu bi haber..

    YanıtlaSil
  31. süper fıkır bende su sorunlu donemlerı atlatır atlatmaz baslayacagım ınsallah:)

    YanıtlaSil
  32. merhaba tebrik ederim bu çok güzel bi haber ben evliliğimin 6.yılınca tercih ettim anne olmayı hazır olmak gerektiğini düşündüğümden ve şimdi 4 yaşında bi oğlum var sana benimde önerebileceğim kitaplar var hatta kesinlikle leyla navaro gerçekten beni duyuyormusun çocuk yetiştirmekle ilgili yazılmış en iyi kitap bu arada elif şafak siyah süt kitabından en azından 1-2 yıl uzak durmalısın bence :) umarım sağlıklı bi bebeğin olur

    YanıtlaSil
  33. Laçincim hamile oldugunu bilmiyorum bu bomba haberi nasıl kaçırmışım!! Hayırlı olsun canım çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  34. Merhaba:) Ben karmançormancı güzela.. blogcunun tuhaflıklarından sıkıldım. Yeni blogum bu:)
    Ben de inşallah hamile kalınca hemen yazmaya başlıycam..öpüyorum ve neşeli sağlıklı bir hamilelik diliyorum tekrar :)

    YanıtlaSil
  35. Laçincim öncelikle tebrikler. Harika bir süreç yaşıyorsun şu anda, her anının kıymetini bil. Yaşamış biri olarak söylüyorum ki hamilelik bir kadının yaşayabileceği en güzel dönem diyebilirim.
    Bol bol dinlen,uyu ve bu günlerin tadını doya doya çıkar..
    Bebeğin geldiğinde daha güzellerini yaşamak için..

    YanıtlaSil
  36. 20 aylık bir kızımcım var. Yağmurum pamuk prensesim.. Ve varlığını öğrendiğim günden beri yazıyorum; anımsamak ve ona anlatmak istediğim her ayrıntıyı. Okumak ise gerçekten ayrı bir keyif veriyor her defasında. Bazı sayfalar heyecanla acayip hızlı yazılmış ve kargacık burgacık, bazı sayfalarda gururlanmışım miniğimle el yazısı süper o nedenle, bazı sayfalarda ise kabarıklık var gözyaşından (bazen sevinç bazen hüzünden)... şiddetle tavsiye ediyorum o nedenle. Ece Arar'ın günlüğünü de okumuştum. Pek çok yerinde itabi bilgiler var biraz duygusallıktan uzak bulmuştum. Ama bu konuda başka bir örnek ben de bilmiyorum. Sevgiler ve Sağlıklar kızımcımla benden sana..

    YanıtlaSil
  37. Herkesten çok güzel öneriler geldi. Zaten birçok kişi de yapmış bu günlüğü, doğru yolayım demek ki :)
    Herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. annem de bana hamileyken tutmuş :=)

    YanıtlaSil
  39. öncelikle hayırlı olsun bebişin..benimde henüz 2,5 aylık bi pıtırcığım var..ona hamileyken başladım bende günlük tutmaya,hala da yazıyorum..18 yaşına gelinceye kadar yazıp 18. doğumgününde vermeyi düşünüyorum inşallah..doğduu gün anneannesi dayısı ve babası da yazdı defterine..defterin dışını kendim tasarlayıp hazırladım herşey kendi emeğimiz olsun diye..bi de albüm hazırrladım ultrason fotoğrafları ve benim hamilelik fottoğraflarımı sırayla yerleştirdim..bi kutuya da bebek şekeri, 40 mevlidinde yaktığımız kınadan bi kese, ilk tulumunu koydum..zamanla yeni şeylerde eklenecek içine...ilk olan herşeyini saklamayı düşünüyorum..eminim ilerde bunları gördüğünde çok mutlu olacaktır..bi de ben oğlumun herşeyini kendim hazırladım bebek şekeri ,kapı süsü, odasındaki diğer süsler, kına keseleri, lohusa şerbeti için bardakları sürahisi...sen zaten beceriklisin bence sende kendin hazırla..bebeğin için emek verince daha huzurlu oluyosun hem de hamileliğin nasıl geçtiğini anlamıyosun..

    YanıtlaSil
  40. Canım çok sevindim. çok güzel zamanlar hamilelik zamanları. İnşallah sen en iyi şekilde geçirirsin. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  41. Hamile olduğunuzu bilmiyordum.Bu mutluluğu birinin daha tadacak olması(helede kız olması) beni daha da mutlu etti.Hayırlı güzel bir doğum olmasını dilerim.
    Ama şimdiden söyliyeyim eve geldikten sonra asıl kraliçe onlar oluyor.:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.