Salı, Ağustos 24, 2010

Basit Fermuarlı Portföy Çanta Yapımı

Alice Harikalar Diyarında temalı çantamın yapılışını anlatacağımı yazmıştım. 
Bu çanta için jean ve astarı için pembe desenli kumaş kullandım. Jean kumaştan bütün parçaları, astar kumaştan ise ön-arka, yan parçalar bir de iç cep için bir parça kestim.
Ölçüler :
Ön ve arka parçalar : 33x28 cm (2 adet)
Yan (alt) parça : 92x6 cm (1 adet)
Fermuar destek parçaları : 33x6 cm (2 adet) 

Ön parçaya yan ve alta dönecek olan uzun parçayı dikiyoruz. (1) Aynı işlemi arka parçaya da uyguluyoruz. (2) Düzünü çevirdiğimizde çantanın gövde kısmı bu şekilde oluyor. (3) Bu işlemlerin aynısını astara da uyguluyoruz. [Astarın arka parçasına cep ekleyebiliriz ] Yalnız astarla gövdeyi birleştirdiğimizde çevirmek için bir boşluk bırakıyoruz. (4)


Fermuar destek parçalarını tersinden uzunlamasına ikiye katlayıp kısa kenarlarından makine çekiyoruz, düzüne çeviriyoruz. Böylece uçları kapanmış oluyor. Bu şekilde açık olan uzun kenarlar dışta kalacak şekilde fermuaru takıyoruz. (5) Hazırladığımız fermuar bölümünü gövdeye ekliyoruz. (6) Çantayı astarlarmak için astarın içine gövdeyi sokuyoruz. Astarın düzüyle çantanın düzünün birleşmesi ve fermuar bölümünün içte kalması lazım. (7) Bu şekilde gövde ve astarı birleştiriyoruz. Eğer astarda bolluk olursa birkaç pli yapabilirsiniz. (8)


Astarda bıraktığımız boşluktan gövde kısmını geçiriyoruz. (9) Sonunda astar düz olarak dışarı çıkmış olacak, bunu çantanın içine sokup bitiriyoruz. Son olarak ütüleyebiliriz. (10)
Yan parçaları uzun tutup askı olarak devam ettirebiliriz veya yanlara kuşgözü bastırıp oradan geçireceğimiz kalın bir materyali askı yapabiliriz. Bu en basit hali, eklemeler yapılabilir. 

8 yorum:

  1. Sen basit demişsin ama Boya'yı transfer fikri bile baslı basına yaratıcı, bu son halide çokgüzel duruyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu çok şık bir çanta .ben fortföy çanta kullanamam özel günler dışında sanırım.Kesin bir yerde unuturum:)Paylaşım için teşekürler laçin...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Çanta çok şık olmuş.

    Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok şık ve çavreci bi çanta olmuş elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş! Ben asla yapamam:)

    YanıtlaSil
  6. İnanılmaz güzel bu, astarı mükemmel...

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık,ilerde kızın kapar artık bu çantayı:))

    YanıtlaSil
  8. biliyormusun bundan yastık yapsanda olurmus :) şirin :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.