Salı, Ağustos 17, 2010

Hamile Modası

"Hamile Modası" diye başlık atmış olsam da bence bu dönemin bir modası olmamalı. Yani normalde ne tarz giyiniyorsanız hamilelikte de aynı tarzda giyinebilmelisiniz. Hayatınızın belli bir döneminde size zorla başka kıyafetler giydirmek gibi olur aksi halde. Gerçi bunda biraz hamilelikte alınan kiloların da etkisi var. ( Bu konuda sadece gördüklerimden çıkardığım bir sonuç var, tabii ki aşırı yemek yemek doğru değil ama bir de bünyenin etkisi var ki tartışılmaz. Eğer vücudunuzda eksiklikler varsa hamile kaldığınız anda vücudunuz bunu toplayacaktır o yüzden hamile kalmadan önce ağır diyet yapmamaya dikkat edilmeli ) 
Hamile kıyafetleri ise maalesef çoğu zaman çirkin veya aşırı pahalı ürünlerden oluşuyor. Bir kadının hamile diye çirkin kıyafetler almak isteyeceğini zannetmiyorum, ama  bazen başka seçenekleri olmuyor. Neyse ki LcWaikiki' nin geçen sene çıkardığı hamile kıyafetleri bu açığı biraz olsun kapıyor. Özellikle jean kumaştan olan modeller çok güzel.

[Ben de indirimden bir beyaz jean pantolon bir de jean etek aldım ama henüz biraz büyükler bana] 
Bir de bu kıyafetleri sadece belirli bir süre giyeceğinizi düşünürsek çok da fazla almak hiç akıl karı değil. Elbiseleri sonra da giyebilirsiniz ama yanları büzgülü hamile tshirtlerini veya göğsünüze kadar çıkan penye kısmıyla pantolonları sonradan giymeniz çok zor. Bu yüzden illa ki bir şeyler alacaksanız biraz bol normal tunik tshirtler veya uygun elbiseler alabilirsiniz.
Genelde "robadan" diye tabir edilen göğüs altından kesik ve bol inen modeller hamileler için oldukça uygun. Bir de bunun tam tersi göbek altından lastikli modeller de giyilebilir. Özellikle karnın tam belli olmadığı zamanlar için daha uygun sanırım. Düşük belli giyilen lastikli pantolonlar da rahatça kullanılabilir. 
Normal tshirtlerini giymek isteyenler için ise "hamilelik kemeri"(maternity belly band) denen temelde basit bir penye banttan oluşan parça ise ideal. [Bu zımbırtıdan haberdar olmamı sağlayan hersheyler' dir] Bu ürün göğüs altından basenlere kadar inerek karnınızı sarıyor ve artık kısa gelen tshirtlerin altından çıkıyor. [Bu üründen Tchibo' da ve C&A da var] Etsy' de buradaki ürün bu mantıkla yapılmış ama kıyafetlerin içine değil dışına giyiliyor. Şekilli karnı olan ve dar giyinmekten hoşlanan hamileler de bu şekilde kullanabilirler.

Sonuç olarak benim fikrim bu 9 aylık dönemde ( aslında 4-5 ay+bir de kiloları verme dönemi aynı zamana tekabül eder herhalde) gereksiz alışveriş yapmadan sadece birkaç temel parçayla idare etmek lazım. Alırken sonra da giyebileceğiniz ürünleri tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. 

2019. hafta itibariyle çoğu pantolonuma giremediğim bir kısmı da sıktığı için hepsini kaldırdım. Lastikli etekleri, lastikli şalvarları, elbiselerimin çoğunu (bele oturanlar dışında) bol şortlarımı hala kullanabiliyorum. Bu aralar diktiğim bir elbise ve yeni başlayacağım lastikli bir şalvarı da bitirdiğimde fotoğraflarım. 

7 yorum:

  1. LC Waikiki'nin hamileler için ürünleri çok güzel oluyor. Esprili t-shirtler falan da üretiyorlar ki bence en sevimlileri :) Bu arada sen de görüp göreceğimiz en güzel ve stil sahibi hamilelerden olmaya büyük bir adaysın, şimdiden :)

    YanıtlaSil
  2. lacincim ben atletlerimden bazılarını kesip bu tişört uzatıcıyı kendim icat etmistim.. bi baktım gercekten varmıs... aklın yolu bir tabi.. yaa ama zeki ve ekonomigim di mi...

    YanıtlaSil
  3. benim bir arkadaşım LeiLeo hamile ve emzirme dönemi için hazırladığı bebek ve anne ürünlerinin olduğu bir siteye sahip. Özellikle emzirme döneminde çok rahat kullanabileceğin emzirme pançosu ve tshirtleri çok kullanışlı. istersen sitesine bir bak. www.leileo.com...
    bu arada hamile kıyafetleri mağazalarda gereksiz çok pahalı.. SEn ince bir bayan olduğundan oxxo'nun belli lastikli pantalonlarına bakabilirsin. bir arkadaşım bu pantalonları çok rahat kullandı. Ben kilolu biri olarak hamileliğim boyunca tayt ve tuniklerle çok rahat geçirdim.. sen yaratıcı biri olduğundan seni hamileliğin boyunca neler giyeceksin, gerçekten çok merak ediyorum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. lacincim bende cok fazla hamilelere yonelik birsey almadim. yanlari buzgulu bluzlar hep hediye olarak geldi. onun disinda yaptigim alisverisleri hep dogurduktan sonra giyebilir miyim (yani kucultebilir miyim) diye sorarak aldim. normal markalarin buyuk bedenlerinden edindim. 6ci ayima girmek uzereyim ve cok dar olmayan pantalon ve sortlarim icin bir alternatif buldum. dugme deliginden lastik gecirip dugmeye tekrar geciriyorum ve uzun bluzlarla giyince hic belli olmuyor. bunu hala yapabiliyor olmam benim icin bir sans cunku cok abarti kilo almadim :) onun disinda hamile pantalonu yapmak icin kumas aldim. kisacasi hamileyim diye dolabi tamamen degistirmeden simdiye kadar idare ettim :DDD

    YanıtlaSil
  5. laçin benim hamarat divada türkçeleştirdiğim bi modifiye vardı sen ona da bak istersen gözden çıkarılan eski pantalonlar için ideal kışın daha çok işimize yarıycak:)
    yazın daha rahat bende c&adan 2 şort bi kot pantalon aldım sadece 6yı devirdim onlarla:) bir de seninde aldığın pazar elbiselerinden ki pek kilo almamama rağmen benim göbeğim oldukça büyüdü bir de hamile ürünleri yerine normal ürünlerde de çok fazla robadan büzgülü bluzlar tshirtler var zara yeni sezonda güzel tunikler vardı o şekilde dediğin gibi daha sonrasında da rahatlıkla kullanılır
    ben bel bantlarından bi tane siyah özellikle istiyorum yana yakıla bakıyorum hatta:) tchibodaki renkler bana güzel gelmedi
    yaz başında m&sdan düşük belli eşofman altları almıştım ama düzgün penye pantalon gibi duruyorlar günlük rahat kullandım havalar ısınana kadar şimdi kışın kotla beraber onları kullanmayı düşünüyorum ondan bel bantları şart bana:

    YanıtlaSil
  6. hamileleğimde pek fazla kilo almamış biri olarak çok şanslıyım sanırım. tüm pantolonlarımı düşük bel olduğu için göbek altıma alarak doğum yapana kadar kullandım. ayaklarım şişmedi, karnımda öyle çok büyümedi aslında. doktorum bile şimdiye kadar gördüğü en tuhaf hamile olduğumu karnımda sanki bebek değil handball topu taşıdığımı söylemişti :) bende senin gibi yaz döneminde hamileliğimin ortalarındaydım tüm yazı tayt-tunik, elbise-sandalet ve diktiğim çeşitli bel kısımları lastikli şalvarlarla çok rahat geçirdim. hiç kıyafet almadım aslında 1 2 parça edinmek lazım hatıra olurdu :( az oluşan ödemlerim doğumdan sonrada gidince verecek kilo kalmadı çoğu anneye göre büyük şans tabi:) inşallah seninde sıkıntısız ve problemsiz olur doğumun.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    dikisten anlayan sensin...

    yakinda H & M istanbul a aciliyormus iskandinav magazasi,, zaten üretim genelde türkiyede ve fabrika fazlasi istanbul sosyete pazarindaydi... (istanbul a gelince bayilarak gittigim yer 20 euro yerine ayni kiyatede 1 euro ödemek cok güzel bir is). orda hesapli kiyafetler var.

    Yalniz dikisten anlayan sensin.

    Istersen su sayfaya bak fikir edinirsin... bellybutton.de ben ordan isim icin pantalon ve elbiseler almistim.. laf aramizda elbiseyi hala severek giyiyorum.

    bu arada iyiki tunik modasi var acaip sinir oluyordum ayili cicili bicili hamile kiyafetlerine

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.