Salı, Haziran 08, 2010

Serbest Dikiş Ayağı Denemeleri

Bu yazımda yeni bir makine ayağı aldığımı ama bir türlü nasıl kullanacağımı bulamadığımı yazmıştım ya, sonunda çözdüm. Tek başıma çözmedim aslında, makinem bozulduğunda götürdüğüm ustaya bunu da sormayı akıl etmiştim. Beraber deneye deneye bulduk. 

Ayağın yukarı doğru çıkan parçasının iğne sıkıştırma vidasının arkasında olması gerekiyormuş. Zaten yaylı olduğu için de takarken esneyerek arkaya yerleştirilebiliyor. Öncesinde iğneyi çıkarınca daha rahat takılıyor. 
(Benzer bir ayağa sahip olanlar fotoğraflardan bakarak rahatça takabilirler)
Bu ayakla ilgili aklımda bir şeyler var tabii ama öncelikle biraz alıştırma yapmam gerekiyor çünkü normal dikiş dikmek gibi değil. Ayak kumaşa basmıyor, kumaşı elinizle yönlendirmeniz gerekiyor. Bir anda elinizden kaçabiliyor. Şimdilik birkaç çiçek ve tabii ki ismimi denedim :)


3 yorum:

  1. bunu kumaş tamiri yapari yaparken de kullanıldıgını biliyordum ,yada işte nakış olarak,hiç kullanmadım ,rahatmı kullanımı onuda sorayım ,kasnak kullan bir göz kırpıyım ,burda ifade yok :)

    YanıtlaSil
  2. bu ıse yenı baslayan bır kısı olarak cok dertlıyım lacın:( bu dıkıs makınesı benı oldurecek ya lutfen anlayan bırı bana yardımcı olsun bu alt ıplık neden cıkmıyor:(

    YanıtlaSil
  3. alt iplik sorunu bende de var:(ben de anlamıyorumn neden olduğunu resmen deli ediyor dikişten soğutuyor beni...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.