Cuma, Haziran 11, 2010

dün

Dün yakın arkadaşlarımdan birinin doğumunun başladığı haberini alıp apar topar hastaneye gittim. 
Neredeyse uçarak gitmişim ki saat 12 bile olmadan oradaydım. Ben gittiğimde epidurali yapılmıştı, sancıları geldikçe hem bebeğin makineden duyulan kalp atışları hızlanıyor hem de arkadaşımın nefesi değişiyordu. Bu şekilde kırk beş dakika daha beklediler, son muayenede artık bebeğin gelmeye hazır olduğunu anlayıp doğumhaneye götürdüler. Bundan sonrası hiç geçmedi işte.
Müstakbel anneanne ve babaanneyi de yakın tanıdığımdan onların bekleyişlerine ortak olmaya çalıştım, ama onlar gibi hissetmem olanaksızdı o an için. Sonunda, on beş- yirmi dakika sonra hemşire çıktı, doğumun olduğunu şu an emdiğini söyledi. Biz hala dışarıda bekliyorduk bu sırada. Aç kızımız anneyi içeride bırakmadığı için çıkması bir yirmi dakika daha sürdü. Sonunda önce bebeği sonra da anneyi gördük.
Benim bu arkadaşım hamileliğinin neredeyse başından beri inatla normal doğum yapmak istedi ve sonunda yaptı. Daha önceki gün bebeğin gelmeye niyeti yoktu, ama işte zamanıymış, geldi. Mucize gibi bir şey, daha önce sezeryan çok görmüştüm ama normal doğuma hiç tanık olmamıştım. Bebek doğar doğmaz anneyi emdiği için inanılmaz sakindi, hem de dört kilonun üzerinde kocaman bir bebek olarak doğdu maaşallah. Ben hala etkisindeyim.
Benim cesaretli arkadaşım, iğneye bile dayanamamasına rağmen doğuma giren eşi ve müthiş sakin ve güzel tombiş bebek, üçü de harikalardı. 

13 yorum:

  1. Tüylerim diken diken olarak bir solukta okudum. Bundan sonrası için sağlık dolu yıllar olsun arkadaşın ve bebeğine.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı uğurlu olsun, minik bebecik..

    YanıtlaSil
  3. allah analı babalı büyütsün maşallah
    darısı benim başıma normal doğumun:)
    2 senedir doktorumun başının etini yiyorum son anda sezeryan dersen kapıda doğurmayı bile göze alıp hem hastane hem doktor değiştiririm diye ^_^ ben hatta epidürel bile istemiyorum o kadar psikopatça bakabiliyorum olaya ama epidural benim devam ettiğim hastanede zorunlu
    seninde mutlu haberlerini bekliyorum bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. *moda(e)ratör: İnşallah, mucize gibiydi.
    *pembesinti: İnşallah...
    *esra: çok teşekkürler...
    *hersheyler: istemekle bitiyor herşey. Eminim sen de yaparsın, ama her şeye de hazırlıklı olmak lazım.
    İnşallah bu arada.

    YanıtlaSil
  5. Allah birbirlerine bağışlasın onları. Dünyanın en büyük mucizesine tanıklık etmişsin Laçinim. Ben bile burdan okurken ellerim terledi, gözlerim doldu. Ayrıca, bebeğin tombik olması da ayrıca keyif verici. Sanırım bebişimiz yemeği çok sevicek, anneyi size bırakmadığına göre:) Allah sağlık - sıhhat versin...

    YanıtlaSil
  6. aaaaaaaaay Allah bağışlasın,herhalde aşırı güzel bir duygudur.Allah isteyen herkese nasip etsin inş

    YanıtlaSil
  7. 2-3 aylül gibi ben de yaşayacağım o hissi ve inatla normal doğum istiyorum. İnşallah arkadaşın gibi sorunsuz, kolay bir doğum yaşarım. Laçincim arkadaşına bebeğiyle sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
  8. canım ya allah analı babalı inşallah,normal doğum yapanları ayrı bir tebrik etmek gerek gerçekten cesaret sabır işi:))

    YanıtlaSil
  9. Ailemize katılan minik yeni üyemiz bizi çok mutlu etti, sağlıkla mutlululukla uzun bir ömür diliyorum ben de ...

    Elçin

    YanıtlaSil
  10. *suzy: Çok teşekkürler, mucizeydi hakikaten.
    *acemi terzi: İnşallah, isteyen herkese..
    *c-bell: inşallah herşey istediğin gibi olur, sen de sorunsuz güzel bri doğum yaparsın. Şimdiden kolaylıklar diliyorum, Allah kurtarsın denir sanırım.
    *meraklı beti: Gerçekten öyle, ama isteyen de çok güzel hallediyor tanık oldum.
    *elçin: Canım artık darısı inşallah ikimizin başına diyeyim :))

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel:) Allah bağışlasın, dışarıda olmak bile insanı bu kadar etkiliyor, inanılmaz bir deneyim bu:)

    YanıtlaSil
  12. Allah saglikli mutlu uzun bir ömür versin yeni dogan melege.
    Sende cesurmussun Lacin, ben dogurmadan kimsenin dogumunu görmek o son saatlere sahit olmak istememistim. Kan,Igne,Hastane vb. korkum yüzünden. Birde her kadinin öyle farkli tecrübesi var ki, birinden etkilenmek istemedim. Bu kadar korkmama ragmen bende mutlaka normal dogum istiyorum. Benimde aylarim sayili ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.