Salı, Haziran 22, 2010

Domaininizi Blogspot Adresinize Yönlendirme

Aslında sanırım başlık bu olmamalıydı. Şu baştan yapılan alan adını blogspot' ta yayınlama meselesi değil bu. Sadece adres satırına domaininiz yazıldığında blogspot' tan yayın yapan blogunuzun çıkmasını nasıl yapacağımız. 
Bu konuyla ilgili gelen soruyu bir yorumda cevapladım ama mail ve yorumla sorular gelmeye devam edince bir de yazıyla anlatmak istedim. 
Öncelikle domaininizi nereden aldıysanız oraya gidiyorsunuz benimki isimtescil' dendi. Blogger genelde godaddy' ye yönlendiriyor. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapıp domain yönetimine giriyorsunuz. Bu bölümde Türkçe sitelerde "domainimi başka bir adrese yönlendir" İngilizce sitelerde "forward domain" gibi bir kısım olması lazım. İşte buradan yönlendireceğiniz siteyi yazıyorsunuz. 
Biz bu durumda blogspot uzantılı adresimizi yazıyoruz, benimki şu an http://lacintenel.blogspot.com şeklinde. Böylece www.lacintenel.com domainimi blogspot uzantılı adresime yönlendirmiş oldum. 

Bu oldukça yüzeysel bir çözüm tabii ki, sadece adres satırına yazıldığında o kısım değişip blogspot' tan açılmasını sağlıyor.

Bu arada blogspot' tan yayın yaptığım ve kimsenin reader' ında veya takip listesinde bu adresim olmadığı için şu an görünmez durumdayım :)) Blogspot adresimi de ayrıca eklerseniz reader' dan da takip edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. hmm onun için mi benim reader da bütün yazılar bugün geldi:) neler neler olmuş benim haberim yokmuş meğer:D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.