Salı, Mayıs 26, 2009

Vintage Çanta Kalpak Elbise

Daha önce yazmıştım, annemler İstanbul'dan taşınıyorlar. Bodrum'a yerleşecekler. (Baba tarafımdan bir kısım akraba orada)

Bodrum'daki evler de inanılmaz küçük olduğu için annemin bir sürü eşyasının bir kısmı verilmek bir kısmı da atılmak için ayıklandı. Verilenler arasında en istekli tabi ki benim. Özellikle konu kıyafetler, çantalar olunca. Bir de ayakkabı numaralarımız uysaydı...



Bu çantaların neredeyse hepsi 80 lerden kalma. Üstteki siyah portföy, inci beyazı portföy ve yılan derisi torba çantayı annem özel olarak o zamanların en iyi ayakkabı-çantacısı Erol'a yaptırmış. Hala Osmanbey-Nişantaşı' nda tutunmaya çalışıyor Erol, bir dönemin en sükseli modellerinin bulunduğu bir mağazanın adının dahi çok az geçmesi ne kadar acı değil mi...

Diğer kahverengi çanta ise vintage bir Ferre, İtalya'dan almış annem. O zamanlar rakamlar ya daha ulaşılabilirmiş ya da gelirler daha yüksekmiş bilmiyorum.

Kalpaklar ise anne tarafımın köklerinin bulunduğu Rusya'dan. Aslında Ukrayna hatta Kırım desem daha iyi olacak. Takar mıyım bilmiyorum ama güzel hatıra oldukları kesin.



Bu elbise ise annemin 85 yılında falan kuzenimin sünnet düğününe diktiği straplez, lale etekli bir model. Kumaşı pamuk saten gibi, üst kısmında tül üzerine kadife motifler ve inciler işlemiş. İçine balen bile yerleştirmiş. Tabi durmaktan ya kararmışlar ya da katlanıp bükülmüşler, değişecek onlar.

Bu elbisenin atılmasına göz yumamazdım tabi ki. Yalnız küçük bir sorun var, bu elbiseyi bir düğüne giymeyi planlıyorum ama düğünlere kesinlikle beyaz, krem gibi renklerin ne olursa olsun giyilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Bence geline yapılabilecek en büyük saygısızlık. O gün için beyaz geline ait olmalı.

Bu yüzden de bu elbiseyi profesyonel birine boyatmak istiyorum, hiç böyle bir işlem yaptıran var mı? Ve Anadolu yakasında böyle bir yer tavsiye edebilecek olan?

2 yorum:

  1. bnde en yakın arkadaşımın düğününde annemin nişanlığını giyinmiştim zamanında nişantaşından almış çok nostaljik oluyo =)))

    YanıtlaSil
  2. umarım boyatmamışsındır bunu, muhteşem bişi bu.. boyatınca boyle durmayacaktır diye düşünüyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.