Cuma, Mayıs 29, 2009

Little Big Planet ve Sack Boy

Benim için en güzel oyunlar platform oyunlarıdır. Game Gear' da Sonic, Nintendo'da Mario oynamışlığım vardır. PlayStation'da ise araba yarışlarından sonra oynayabildiğim ve zevk aldığım tek oyun Little Big Planet. Puan toplamak esaslı olsa da, çok daha eğlenceli tarafları var. Puandan başka sticker veya kostüm topluyorsunuz. Böylece istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz bir sürü kostümünüz oluyor. Sadece kostüm de değil şapkalar, saç modelleri ve bilumum aksesuar.

Little Big Planet' a ilk başladığınızda -Hollywood filmlerinin başında konuşan adam sesli- biri size oyunu nasıl oynayacağınızı, nelerle karşılaşacağınızı anlatıyor. Tabi ki İngilizce ama o kadar tane tane anlatıyor ki, biraz biliyorsanız bile mutlaka anlıyorsunuz. Bu anlatımla beraber birkaç deneme oyunu oynuyorsunuz. Bunlarda nasıl koşulur, zıplanır gibi şeyleri öğretiyor. Bu alıştırma kısımlarından sonra asıl oyuna geçiyorsunuz.

Etaplar farklı ülkelerde geçiyor ve her ülkeye ait değişik detaylar görüyorsunuz. Benim en sevdiğim bölüm olan kostümler de her ülkeye göre farklılık gösteriyor. Afrika'dayken aslandan bir kafa, Japonya'dayken kimono giyebiliyorsunuz. Tamamen eğlencelik tabi bunlar.

Oyunun bir güzel tarafı daha var o da iki kişi oynadığınızda birbirinize rakip değil takım olarak oynuyorsunuz. Oyunun bazı bölümlerinde birbirinizi çekip götürmeniz, biriniz bir kapıyı tutarken diğerinin geçmesi gerekiyor. 

www.yahoyt.com daki bu yazı sanırım benim neden bu oyunu sevdiğimi daha iyi anlatacaktır.
Parlak temel renkler, basit ama cazip biçimler, oyunu biraz çocuksu gösteriyor. Ama, küçüklüğünde kumaş artığından yapılmış bez bebekle ya da aslında oyuncak olmayan boş şişe, kutu, battaniye gibi eşyalarla oynamış herkese sempatik gelecektir fikrindeyiz.

Oyunda, çoğu şey özelleştirilebiliyor. Oyuna başlanan ve ayarların yapıldığı alan olan “Pod”, aynı zamanda kullanıcının kendine ait “gizli kulüp evi”. Oyunun platform-bulmaca kısmında toplanan eşyalar ve çıkartmalarla bu alan süslenebiliyor. Oyunda, içi PlayStation Eye kamerasıyla resmi çekilecek objelerle doldurulabilen boş çıkartmalar da toplanıyor. Oynanan çuvalcık karakterin, yapıldığı kumaştan taktığı aksesuarlara kadar her şeyi özelleştirilebiliyor.

Eğer oyunu oynamadan da bu bizim eski Ayşegül serisini giydirme işini yapmak isterseniz http://mysackboy.littlebigplanet.com/ adresine girip kendi Sack Boy larınızı oluşturabilirsiniz. Bunlar benimkiler, nasıl olmuşlar :

2 yorum:

  1. bayılırım bende lacheen kardeşimle beraber bazen sevgiliyle beraber oynuyorum
    benimkileri bir görsen tam tipitip bazen ne bulursam geçirmek istiyorum üzerlerine :))

    YanıtlaSil
  2. Fosforlu pembe gözlüklerine bayıldım bende bundan istiyorummm :)) diğerinin kanatları da çok hoş :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.