Cuma, Nisan 11, 2008

kapı süsüm


Arkadaşlar hepinizin yazılarıma ilginize, yapıcı eleştirilerinize ve samimiyetinize teşekkür ediyorum öncelikle. Yazıları bazen maalesef önceden hazırlayıp sıraya sokmak zorunda kalıyorum ve yeniden bakana kadar birkaç gün geçmiş oluyor. Birikmiş yorumları okumak beni çok mutlu ediyor, yorumlarınızın altına tek tek cevap yazamayabilirim bu aralar, sadece sorulara cevap vermeye zamanım olacak gibi gözüküyor, kusura bakmayın. Bir de birşey söylemeden geçemeyeceğim fikirlerimi beğenmeyen, kötü eleştiri yapan (yapıcı da olmayan), hatta kırıcı olmaya çabalayan arkadaşlar : eğer gerçekten düşüncelerinizin arkasındaysanız lütfen kendi isimlerinizi ve maillerinizi kullanın, çünkü yazdığınız şekildeki abuk subuk mail adresiyle gelen yorumlara hiç ehemniyet vermiyorum.
Artık herkesin de bildiği üzere yarın çeyiz alma yapılacak. Bu çeşit adetlerden hangisini duyarsam hepsini uygulamak istiyorum çünkü maalesef bizim ailede hiçbiri yok, bu yaşıma kadar ne akrabalarımda ne de ahbaplarımızda hiçbirini yaşamadık. O yüzden böyle adetlerimizi yaşatmak ve öğrenmek istiyorum. Neyse gelelim çeyiz mevzusuna : oldukça yoğun geçen günlerden sonra sonunda eksik parçaları tamamladık. Dün de en son kapımızın önüne üzerinde iki tane uğur böceği olan paspas aldık. Bir de her yerde tırım tırım kapı süsü arayıp durduk. Maalesef düzgün birşey bulamadık, her yerde aynı şeyler var. Çelenk şeklinde çiçekler, onlar da güzel ama ben daha değişik birşey arıyordum.
Dün en son artık pestilimiz çıkmış bir şekilde eve dönüyorduk ki son mağaza olarak Güral Porselen’ e girdik. Umutsuzca bakınırken çocuk odası süsü diye böyle tavana asılan, çeşitli hayvanların iplerle sarktığı süsler gördük. Yalnız üç tanesi iplerinden birbirine öyle bir karışmış ki haftalardır çalışanlar çözemiyormuş. Benim pazarlıkçı annem “hepsini bir tanesinin fiyatına verin (12 ytl) siz de kurtulun, biz de ” deyince önce bir şaşırdı mağazadakiler sonra mağaza müdürlerini arayıp durumu anlattılar. Müdür onay verdi biz de hepsini bir tane de cam nazar boncuğunu oradan alıp çıktık.

Sonra akşam oturup hepsini teker teker keserek açtım ve bu şekilde bir kapı süsü yaptım. En komiği de şu iki kurbağayı birini erkek birini bayan (ben ve Berk :) ) ) olarak boyamam oldu. Valla ben yaparken çok eğlendim umarım bize misafir gelenler bu kurbağaları görünce benim kadar gülerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.