Salı, Nisan 15, 2008

11 gün kala


Geçen haftasonundan başlayarak hemen kısa kısa tüm gelişmeleri yazayım.
- Cumartesi günü bildiğiniz gibi çeyiz alma yapıldı. Yorumlarında çeyiz alma adetini anlatan arkadaşlarınki gibi benim de çeyiz çıkmadan kardeşim kolinin üzerine oturdu. Kardeşimin 1.96 boyunda ve 100 kilo civarında iri bir adam olduğunu düşünürsek kaldırmak kolay olmadı tabii ki :) ) Aslında kardeşim unuttu bu adeti direk kolileri dışarı taşımaya başlıyordu ki biz hatırlattık oturacaksın diye.
Neyse bir kamyonete yüklendi koliler, torbalar peşpeşe eve doğru yol aldık. Sonra yeni eve gelince oradan hepsi yukarı taşındı. Bundan sonrası tamamen hızlı çekim bir gün. Saat öğlen 1-2 gibi başladık kolileri açıp yıkayıp kurulayıp yerleştirmeye, gece 10 da bitirdik. Ben, annem, kayınvalidem ve bize yardımcı bir abla hepimiz çok şükür bitirebildik. Bir süre sanırım tabak, çanak, çatal-bıçak görmek istemiyorum.
(Bu arada yatak odası bir mucize oldu ve çeyiz gitmesinden önceki gün kuruldu. Ama bir sürü eksiği var, ahşap kulpların lakeleri kurumadan paketlemişler, hepsi birbirine yapışmış. Dolap kapaklarını alttan açabildik ama çekmeceler mümkün değil açılmıyor. Olsun, en azından geldi diyorum ben de dert etmedim)
Mutfak bölümü bittikten sonra yatağı yapmaya geldi sıra. Benim duyduğum gelin yatağını anne-babası hayatta olan ve mutlu evliliği olan yaparmış. Benim kendi annemin anne-babası hayatta olmadığı için kayınvalidem yaptı yatağı.
Nevresimleri, battaniyeleri falan hepsini yerleştirdik. Ben de kışlık kazaklarımı, kabanlarımı falan getirmiştim çeyizle beraber, onları da koydum.
Sonra işleri bitirdik, gece çıktık eve geldik. Ve şunu anladım insan çok yorgun olunca mümkün değil uyuyamıyor, o gece ve birkaç gece daha doğru düzgün uyuyamadım hiç.
- Pazartesi yani dün ise çeyiz görme için Berk’in teyzeleri ve yakın aile dostları falan geldi. Öyle çeyiz serme falan birşey yapmadık. Dolap kapakları zaten açıktı kulpları olmadığından dolayı, gezdirirken görmüşlerdir içindekileri :) )
Biz daha çok ”gün” gibi yaptık. Çay faslı, zeytinyağlı dolmalar, börekler falan hzırladık. Kayınvalidem de bir sürü şeyler yapmış onları getirdi. Anlayacağınız benle beraber 10 kişilik ilk misafirlerimi ağırlamış bulunuyor. Bunu da atlattık çok şükür.
- Bugün annemle kına gecesi elbisemin düzeltmelerini yapacağız. Kına gecesi için giyeceğim elbisemi kayınvalidem Arabistan’dan getirdi. Tam bir hint kıyafeti, kiremit rengi kumaş üzerine bütün sırma işli, kaftan ise yine kayınvalidemin kendi kınası için kendi eliyle işlediği kırmızı saten kaftan. Kıyafet çok büyük geldiği için baya daraltılması gerekiyor, bugünkü işimiz o.
- Yarın yani çarşamba akşamı organizatör ve düğünde çalacak dj ile buluşacağız. Bugün yaklaşık bir şarkı listesi hazırlamam lazım. Fikri olanlar lütfen yazsın. Sadece çıkış şarkımız belli, diğerleri için henüz fikrim yok.
- Perşembe günü ise gelinliğimi teslim almaya gideceğiz. Merakla bekliyorum bitmiş halini.
- Cumartesi öğlen de menü tadımı var otelde.
Şimdilik program böyle, hala ne olup bitiyor anlayamıyorum. 11 gün sonra evli bir insan olacağım, şaka gibi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.