Salı, Ağustos 25, 2015

Diktiklerim : Mint Yeşili Düşük Omuz Elbise Yapımı

dusukomuz_yapimi1

Ne zamandır aklımda olan düşük omuzlu kalem elbise modelini sonunda dikebildim. Sağolsun Burda dergisi milyon parçalı elbise fantezisinden kurtulup basit kalıplara bir türlü yönelmediği için aradığım modelin kalıbını tam olarak bulamadım. Ki bende son sekiz senenin her sayısı, ayrıca 70ler-80ler ve 90lardan da dergiler mevcut. Eski sayılar ne güzelmiş.

dusukomuz_yapimi2

Neyse madem istediğim kalıbı bulamadım ben de varolanı uydururum diyerek mayıs 2015 sayısındaki elbise modelini kullandım. Ön ve arka parçaların yaka kısımlarını biraz indirip düzelttim ve omuzdan inen volan parçası için kloş etek keser gibi dairesel parça kullandım. 
Kumaşım likralı krep gibi ince bir kumaş olduğundan bej rendi kalın bir jarseyle astarladım. Böylece daha tok durdu. 
Dikerken fotoğraflamadığımdan bu sefer tüm aşamaları çizimle anlatmaya çalıştım, inşallah anlaşılır olmuştur. Çizime tıklayarak büyütebilirsiniz.

dusukomuz_yapimi4
dusukomuz_yapimi7

dusukomuz_yapimi5


dusukomuz_yapimi6

elbise-ben diktim / ayakkabı-zara(eski) -çanta-choies / ruj-mac russian red

3 yorum:

  1. Elbise cok güzel olmus, makyajin da cok hos olmus, harika görünüyorsun Lacincim. Hep güzel günlerde giymen dilegiyle..

    YanıtlaSil
  2. Valla elbise güzell, rengi güzell,modeli güzel, siz güzelsiniz. Güle güle giyin, ellerinize sağlık, ayrıca bu renk size çok yakışmış :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.