Pazar, Ağustos 16, 2015

Midilli Gezisi : Molyvos


Midilli gezisinde ikinci durağımız Molyvos oldu. Assos limanına çok benzeyen küçük limanı ve yokuşlu sokaklarındaki çarşısıyla çok sevimli bir yer. Sahil tarafında oteller mevcut, biz Molyvos Hotel' i tercih ettik. Tek beğenmediğimiz yeri denizi oldu, bizim şansımıza su çok bulanıktı.



Diğer Yunan adalarının ekonomik krizden pek etkilenmediğini duysak da Midilli' nin etkilendiği çok belliydi. Kredi kartı genelde kabul etmiyorlar bu dönem, gideceklerin aklında bulunsun. Özellikle anakaradan gelen yerli turistin rezervasyonlarını iptal ettiğini anlattı konuştuğumuz kişiler. Zaten sokakların boşluğundan da bu durumu anlamak mümkün.


Akşam yemeği için biz gün batımı manzaralı olan çarşı kısmındaki teraslı Molyvos Stars' ı tercih ettik. Yemekler nerede yersek yiyelim her zaman çok lezzetliydi. Ama servis bizim alıştığımızdan biraz farklı. Ekmek tam dilimlenmemiş, sadece üzerine kesikler atılmış olarak geliyor. Ve sepetinin içine de çatal-bıçakları koyuyorlar. "Kendi çatalını-bıçağını kendin koy önüne, ekmeğini de bir zahmet kopar" diyor :) Yalnız bir çok yerde oturur oturmaz kocaman bardaklarda buzlu su getiriyorlar, bizde olsa ona da ücret yazarlar.


Bu arada eteğim benim dikişim olmasa da bu severim benim tasarımım, terzimin eseri. Bu kumaşa yine Ümraniye' de gördüğümde vurulmuştum, bir buçuk metreden böyle bir etek çıkardı sağolsun terzim. Çok sevdim :)

4 yorum:

  1. Merhaba. Eteğiniz kloş mu yoksa çan mı acaba, tam da böyle yüksek belli, torba cepli bir etek dikmek istiyordum. Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kloş ama yarı kloş sanırım. Öne iki tane pli koymuş terzi.

      Sil
  2. Kusura bakmazsanız bir sorum daha var Laçin Hanım. Cevabınız üzerine yarı kloş kalıbına bakmaya başladım ama kafam karıştı, daha önce kloş kesmiştim ama kaç kattan olduğunu hatırlayamadım. Yarı kloş keserken kare parçayı ikiye katlayıp bel oyuntusunu uçtan mı kesiyorsunuz?Anlatamamış olabilirim o yüzden bulduğum görselin linkini ekliyorum:
    http://3.bp.blogspot.com/-EGw51TvfZ_I/Utwn2oPCQvI/AAAAAAAACcY/VcpGfp_x2Io/s1600/3.jpg

    Bu şekilde kesiliyor, doğru mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde de kesilebilir. Kloş etekte eteğin tamamı bir daire oluştururken yarı-kloşta yarım daire oluşturur. Yani kloşta ön ve arka parçalar birer yarım dairedir, yarı-kloşta çeyrek daire.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.