Cuma, Ağustos 14, 2015

Midilli Gezisi : Gidiş ve Petra


Ne zamandır aklımızda olan Midilli gezisini sonunda yapabildik. Her sene Assos' a gidip tam karşımızda görüp de gitmediğimiz bir yerdi. Benim için tüm Yunan adalarının rahmetli babamdan dolayı ayrı bir önemi var. O ada hayatı, müzikler ve tabii ki dil bana hep babamı hatırlatıyor. Seneye de inşallah babamın doğduğu yer olan Kos' a gitmek kısmet olur. 


Midilli' ye Ayvalık' tan geçiliyor, yaklaşık bir saat kırk dakika sürüyor. Schengen vizeniz yoksa gitmeden önce Ayvalık' taki turlarla (biz Jale turdan hem gemi bileti aldık hem de vizeyi) irtibata geçip ada vizesi alabiliyorsunuz. Kalacağınız gün kadar vize veriyorlar. Bizim Schengen yeni bittiğinden biz ada vizesi aldık ama bir daha almayı düşünmem, saatlerce bekledik. Adada her şeyin yavaş aktığını unutmamak lazım :)
Midilli oldukça büyük bir ada olduğundan biz araba kiraladık ve önce indiğimiz yer olan Mytilini' de bir şeyler içip Petra' ya doğru yola çıktık. 


Midilli bize en yakın ada ve doğası Assos-Küçükkuyu ile birebir aynı, o kadar aynı ki bir an nerede olduğunuzu unutabiliyorsunuz. Zeytin ve çam ağaçları Kaz Dağları ile çok benziyor. Petra sahilde yer alan çok güzel bir yer. Birlikte gittiğimiz çiftin yoğun tavsiyeleri ile kadınlar kooperatifini bulup öğle yemeğini orada yedik. Ve Midilli' nin nefis yemeklerine başlangıcımızı yaptık.  
Kabak çiçeği dolması ve içi peynirli kızartması, meze tabağı, yunan salatası ve deniz mahsülleri sevenler için çok başarılı. Kaldığımız süre boyunca neredeyse hep aynı menüyü yedik :)


elbise-fresh company / şapka-Zara (eski) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.