Cuma, Kasım 15, 2013

Çifte Denim ve Deri Peplum


Yine korkarak yaklaştığım bir trendi kendime göre hafifletmeye çalıştım. Denim kumaş ürünleri (özellikle farklı yıkamaları) beraber kullanmak benim için kolay değil. O yüzden birbirine yakın renktekileri bir parçayla ayırdım. Bu da son diktiğim taba rengi suni deri peplum bluz oldu.



Kalıbını maalesef veremeyeceğim çünkü şuradaki girik kollu elbisenin kalıbı vardı hazırda onun omuzları kapattım. Bel hizasından kesip altına (kumaşımın yettiği kadar) kloş etek biçer gibi yuvarlak etek uçlu parçalar kesip ekledim. Arka ortada gizli fermuar var. Kol ağzı ve yakaya yine deriden kestiğim pervazları döndürdüm. Etek ucunu kesik şekilde bıraktım.
Dıştan hiç dikiş çekmediğim için dikişte sıkıntı olmadı.  Yalnız bu sefer yapıştırma işine gerçekten zaman harcadım yoksa dikiş payları çok kabarık duruyordu. Önce dikişleri çekip sonra arkadan dikiş payını açıp yapıştırdım her seferinde. Yapıştırıcının kurumasını beklemek zorunda kaldığım için biraz uzun sürdü tabii. Yapıştırıcı olarak bu sefer yapı marketlerde hatta büyük marketlerde de bulunabilecek Pattex' in deri-kauçuk yapıştırıcısını kullandım.

 
 
gömlek-zlz / kolye-ben yaptım / kaban ve jean-koton / deri peplum-ben diktim /
çanta-mango(eski) / bot-ipekyol

11 yorum:

  1. kolye olmamış keşke daha zarif bir şey kullansaydınız peplum sanırım deri olduğu için o kadar kabarık olmuş ama yinede çok hoşsunuz :)

    YanıtlaSil
  2. bu sefer çok hoşlanmadım sanki:( sabah ilk işim bloga bakmak oldu dün instagramda paylaştığın resimlerden sonra üzerinde nasıl durduğunu çok merak etmiştim. o kolyeyi takmasaydın ve o bluzun içine o gömleği giymeseydin çok daha şık olacaktı sanki..

    YanıtlaSil
  3. merhaba laçin hanım size bir sorum olucak kot kumaşlar için hangi yapıştırıcıyı kullanmalıyım bildiğiniz marka varmı ve nerde bulabileceğimi söylerseniz sevinirim, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün kumaş yapıştırıcıları olur. En memnun kaldığım gütermann' ın kumaş yapıştırıcısı, büyük tuhafiyelerde var.

      Sil
  4. korkma çok yakışmış böyle kotla giymen süper fikir.tezatları hiç böyle düşünmemiştim

    YanıtlaSil
  5. ben kolyene bayıldım cok sık olmus canım elıne sağlık. Sadece peplum deriden olunca oyle kabarık durmus belkı daha farklı bi verevden kessen dar olsa daha ıyı olurdu ama yıne de sevdım. Yakıstırdım da:) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Her zaman ki gibi yenilikçi ve yakışan bir kombin olmuş.. :)

    YanıtlaSil
  7. Renkler açısından bu kombin ben de çok kullanıyorum. Size de çok yakışmış. Faka kot da sert kumaş olduğu için deri ile biraz kabarık durmuş.

    YanıtlaSil
  8. Super kombin ben cok begendim cok da yakismisss.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.