Pazartesi, Kasım 25, 2013

Chinabuye.com İncelemesi

Çok uzun zamandır yurtdışından alışveriş yapıyorum (sanırım 2006' dan beri) ve devamlı yeni siteler keşfediyorum. Benim için en önemli kriterlerden bir tanesi ücretsiz kargo (free shipping) olması, yoksa o kadar beklemeye değmiyor, chinabuye.com da onlardan biri.
Bu site tam olarak ne ararsan var tarzında olanlardan. Hiç aklınıza gelmeyecek Çin aparatlarından, ayakkabılara, nail art ürünlerinden kıyafetlere kadar her şey var. Kozmetik ve cep telefonu kısmını maalesef gümrükten geçmesi imkansız olduğu için o kısmı atlıyorum. Cep telefonu kılıflarına bakmakla yetinebilirsiniz.  
 
Sitede binlerce farklı ürün olduğu için sitede gezerken üst kısımdan bakacağınız ürünün kategorisini seçip öyle gezmenizi tavsiye ederim yoksa bakmak istemeyeceğiniz ürünler de karşınıza çıkabiliyor, benden söylemesi.





 
1 , 2 , 3
 
Her sitede önce ayakkabılara baktığım doğrudur. Burada da bu üçünü beğendim ama kalıpları küçük, bana uymuyor. Yabancı sitelerde ölçü tabloları mutlaka vardır, bunlara bakmadan sipariş vermeyin. Burada da var ve bana uygun olan 39 numaraları US8-UK6-JP24,5 cm olarak yazılmış. Ayak ölçünüzü cm olarak bilmeniz çok işe yarar. En garanti ölçü tayinini cm olarak yazılanla alırsınız.


4 , 5 , 6
 
4 numaralı ürün, nail art için. Çizgiler oluşturabileceğiniz yapışkanlı renkli folyolar. En son Sıla (fashionbysiu) siyah üzerine gümüş tek çizgi maniküründe kullanmıştı. 5 numara saç tebeşiri. Uzun saçlar için çok güzel olabilir, geçici renklendirmeler yapılabilir. 6 numaralı ürünü arada görüyordum başka yerlerde de, aslında çok komik bir ürün ama kullanışlı da olabilir. Bebeklerin banyoda gözüne su gelmesini engellemek için bir çeşit bone :)

 
7, 8, 9
 
7. silikon kupa kapağı / 8. silikon bardak altlığı / 9. diş fırçası tutucu
 

 
 10, 11, 12
 
Bunlar da benim "nereden bulunur ki" dediğim ürünlerden.
tebeşirle yazılabilen kavanoz etiketleri, sebzeleri spagettiye dönüştüren alet ve yine tebeşirle yazılabilen kara tahta mantığında büyük sticker.

Bütün sitelerde aynı olan alışveriş ve ödeme kısmını bir anlatayım :
Siteye öncelikle sağ üst kısımdaki login bölümünden kayıt olmanız gerekiyor. Ad-soyad mail adresi ve şifrenizi yazıp kayıt olabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz ürünlerini sepetinize atın (add to cart) ve ödeme kısmına ilerleyin. Paypal veya kredi kartıyla ödeyebilirsiniz. Adresinizi doğru yazdığınıza emin olun, mutlaka posta kodunuzu yazın ve postacının getirmesini bekleyin :))
 
Ücretsiz kargonun (kargo takip numarası vermiyorlar) bir ay kadar sürebileceğini hatırlatmakta fayda var, diğer siteler gibi buradan da aldığınızda bu süreyi gözden çıkarmalısınız. Sanırım ek ücretle dhl gibi hızlı kargoyu da seçebiliyorsunuz ama özellikle ıvır zıvır alacaksanız gerek yok diye düşünüyorum. Gümrük limitinin 100$ olduğunu unutmayın, nereden alırsanız alın toplamın bu rakamı geçmemesine dikkat edin.
 

13 yorum:

  1. merhaba laçin hanım.yardımcı olur belki bunlar,googleda label templates diye arama yaptığınız görsellerden seçtiğiniz resmi yapışkanlı kağıda çıktı alıyorsunuz istediğiniz kavanoza yapıştırıp boyayın.şu tarifle etiketi değil istediğiniz kadar duvar boyayabilirsiniz
    http://www.turuncuoda.com/2012/10/kara-tahta-boyas-yapm.html
    tabiki hazırı daha pratik olabilir ama bunlar ekonomik bence,uyuyorsa kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. ürünlerin kalitesi nasıl oluyor? bir sefer uzak doğudan ürün getirip satan bir siteden bir kazak almıştım kalitesi epey kötüydü... bir de çinden bir şeyler almıştık, telefon kılıfı bile o kadar adiydi ki kısa süreli bile kullanamadım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite konusunda kesin bir şey söylemek zor ve bu bütün siteler için geçerli. Ölüp bayıldığımız birçok markanın Çin' e yaptırdığını düşünürsek en kaliteliler de bulunabiliyor.
      Fotoğraftan kaliteyi anlamaya çalışmak durumundayız maalesef, tabii ki kötü sürprizler de olabilir. Şans.

      Sil
  3. 11 no lu ürünü hangi katagori içinde bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 yazan linke tıklayarak bakabilirsiniz. Buradan : http://www.chinabuye.com/multifunction-vegetable-fruit-cucumber-turning-cutter-slicer-color-random

      Sil
  4. merhaba,
    " Cep telefonu kılıflarına bakmakla yetinebilirsiniz" derken, baktım, begendim, cep telefonu kılıfı sipariş edemez miyim?? demek oluyor yani.. Tel kılıfı alabilirim gibi geldi bana, yanlış mıyım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cep telefonu getirtmek yasak olduğu için öyle yazmıştım, yoksa kılıf alabilirsiniz :)

      Sil
  5. bu site çok güzelmiş bakmalıyım hemen ıvır zıvır kısmı çok ilgimi çekti

    YanıtlaSil
  6. Yurt dışı alışveriş yasağından sonra bir daha yurt dışından alışveriş yapmadım, gümrükte takılmıyor mu canım diğerleri de ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışveriş yasağı sadece kozmetik ve cep telefonu için geçerli. Diğerleri için sadece sınırlamalar var. Bir kişi iki ayda bir sipariş ve 100 $ altı olması gerekli.

      Sil
    2. Laçincim iki ayda bir sipariş kısmını açabilir misin acaba? Ben yurtdışında iki farkı firmadan giysi siparişi yaptım, gümrüğe takılır mı sence?

      Sil
    3. Bir kişi iki ayda bir paket getirtebilir diye bir ibare var ama çok uygulandığını söyleyemem. Dhl gibi özel şirketler kimlik numarası alıp teslim ediyorlar, onlarda kayıt sistemi uygulanıyor ama ptt nin getirdiği özellikle regular mail ile gönderilenler daha sorunsuz geliyor.
      takılacağını zannetmiyorum ekspres ile göndermedilerse.

      Sil
    4. Cevap için çok teşekkürler canım, sevgiler...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.