Cumartesi, Haziran 23, 2012

Deniz Çantasının İçindekiler ve Güneş Kremleri


Denize-havuza götürülenlerin yalnızca bir kısmı. Bir havlu, iki peştemal; mayolar, gözlükler, şapkalar, kremler, tabii ki gözükmeyen Nil'in bezleri, yedekleri, termosu gibi şeyler.
Güneş kremleri hakkında sorular geliyordu. (adsızları yayınlamadığımı yazdığım halde hala adsız yorumlarda sorular geliyor, ben de cevap veremiyorum tabii) Benim kullandıklarım yüz için Papulex uv spf 30 koruma faktörlü krem, ki bunu zaten her gün sürüyorum. Son gittiğim cilt doktorum rosacea için önermişti, memnunum. Vücut için de Vichy spf30 kullanıyorum. Eskiden kakao yağı sürüp saatlerce yatabilirdim güneşin altında, artık bunları sürüp şemsiye altında duruyorum.
Nil için ise geçen seneki gibi bu sene de Chicco aldım.

13 yorum:

  1. Merhabalar postlarinizii zevkle okuyorum masallah kizinizda cok tatli benimde ikiz kizlarim var tahminimce kizinla ayni yastalar. Bende kizlarima Banana Boat un 110 faktorluk gunes kremini kullaniyorum cok guzel bir korumasi var gercekten cok memnunum ama gecenlerde bir doktor arkadasim aslinda okadar koruma faktorunun olmadigini, normalde 35 in ustunde uretilmedigini soyleyince cok sasirdim bunun hakinda bir bilginiz varmi ? Sonucta biz kandiriliyormuyuz anlamadim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Evet bir faktorun uzeri gereksizmis. Ama buna 35 de diyen var 50 de, orasindan kesin emin degilim.

    YanıtlaSil
  3. kızım 11 yaşında.bugüne kadar her faktör,marka denedim diyebilirim.50 faktör gerçek koruma değil demelerine rağmen bu sene kızım için 50 faktör arkonun aldım.bir hafta sudan çıkmayan kzımda iyi bir koruma sağladığını gördüm.sizin kızlar ufak olduğu için 35 ve 50 en iyisi zaten çok fazla güneşede çıkmıyorlar.
    ayrıca çok pahalı markalrında farklı olmadığını görmüş oldum.
    size ve nilpota sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 veya 50 den çok ben bebekler için özel markaları kullanmaya daha çok özen gösteriyorum daha küçük diye.

      Sil
  4. Bu sene deniz çantası değil, deniz valizi hazırlamışssındır, çocukla havuz veya deniz işi anca kocaman çantalarla oluyor:))Laçin bu arada Nil'in gözlüğünün markası ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, o hediye gelmişti. Çok da takmıyor onu, beş dakika.

      Sil
  5. çocuğunu çok yüksek faktörle koruyan bir arkadaşım vardı. 16-17 yaşında çocukda D vitamini eksikliği çıktı. Doktor tehlikeli olmayan saatlerde doğrudan güneş ışığına da temas etmeliler demiş.
    Sema

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim doktor da aynı fikirde, ben de saat dörtten-beşten sonra çıkarıyorum.

      Sil
  6. nil'in gözlüklü halini çok merak ediyorum, kendi gözlükleriyle bi fotosu yokma acaba???..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var sanırım, bakayım :)

      Sil
    2. sabırsızlıkla bekliorum o zaman, bütün gün işte her açtığımda yeni birşeyler bulma umuduyla açıyorum, :( kapalı mekanlarda sıkılınca dışarda olanların yaptıklarıyla gezmiş kadar oluyoruz. bunun için yazdıklarınız paylaştıklarnız inanın çok değerli, özellikle nilpot..:) her resmine uzun uzun bakıyorum, eriyip bitiyorum acayip tatlı, çok sanşlısınız onunla sürekli berabersiniz. Çalışıyor olsaydınız çok üzülürdüm sizin adınıza, bu güzelliği az görebileceğiniz için,:) buarada sizi evlilik hazırlıklarınızdan beri takip ediyorum ve şuan ne kadar uzun zaman geçtiğini düşündüm... Nereden nereye, o zamanlar lisedeydim, şimdi herşey bitti çalışıyorum..:)) neyse çok uzattım galiba öpüyorum sizi,kendinize iyi bakın...

      Sil
  7. MERHABA LAÇİN,
    puantiyeli mayolar nerden?

    YanıtlaSil
  8. merhaba ,

    blogunuzla yeni tanışma fırsatı buldum çok hoş ,ofis de çalışan biri olarak ürettiklerinize hayran kaldım ,bu postunuzda bahsettiğiniz rosacea rahatsızlığı bende de var ve sanırım yanlış ilaçdan geçen yıl her iki yanağımda hafif cilt lekesi oluştu yukarıda yazan kreminizi mecidiyeköyde eczanelere sordum fakat bulamadım siz nereden temin ettiniz acaba ??

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.