Salı, Haziran 05, 2012

Çamaşır Suyu Operasyonları


Geçen gün yine yerimde oturamadım, iki parçaya çamaşır suyu operasyonu yaptım. İlki annemin küçük geldiği için verdiği bir jean şorttu, büyük ihtimalle pazardan alınma markasız bir şey. Ama Paçalarının bollaşması hoşuma gitti, şortlarda dapdar modellerden hiç haz etmiyorum.
İkincisi ise senelerdir dolapta duran jean görünümlü lacivert bir tshirttü, toplasam iki kere ancak giymişimdir herhalde.
Tie-dye da denilen bu yuvarlak şekillerin çıktığı modeli ilk kez ilkokulda anneler günü hediyesi fular hazırlamak için yaptırmıştı öğretmenimiz.


Öncelikle şortun paça dikişlerini söktüm ki boyu biraz uzasın. (eski halini çekmemişim maalesef)
Tshirt' ün desenlerini oluşturmak için bir miktar ip (makrame ipi benimki) kullandım.


Aslında daha düzenli desenler elde etmek için başlayacağınız noktaları işaretlemeniz daha iyi olabilir ama ben yine dağınık desenler kullandım. Öncelikle desenin orta noktası olacak yeri tutup mendil gibi çekiyoruz.


Ve iple sarmaya başlıyoruz. İple sarılı olan bölümler kendi renginde kalacak, geri kalan her yer açılacak.


Sonunda böyle bir ahtapotumuz oluyor :)) Bundan sonra çamaşır suyu eklenmiş suda bekletmemiz gerekiyor. (Ben ölçü kullanmıyorum ama twitter' da bir arkadaş 5 ölçü suya 3 ölçü çamaşır suyu demişti)
  • Bu işin tek ipucu bence, evdeki markalı çamaşır sularını kullanmayın, renkleri açmayabiliyor. Ben ilk başta onunla yaptım, neredeyse bütün gün beklettim, açılmadı. Sonra yine twitter sağolsun, bir arkadaşın önerisiyle ucuz çamaşır suyu aldım. Tekrar ona koydum, yarım saatte açıldı. Yalnız kokusu baya ağır, mutlaka havalandırın.
  • Bu arada ağartma işlemi yaparken nokta nokta izler kalmaması için ağartacağınız şeyi öncesinde tamamen ıslatın.
Jean şortun da nasıl yapıldığı belli, yarısına kadar çamaşır suyuna daldırdım.

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş yaa:) ellerine sağlık laçin güle güle kullan..ben birşey isticem senden hep annenin kıyafetlerini giyiyorsun ya değiştiriyorsun falan nasıl merak ediyorum anneni bir bilsen:)bir kere de onun fotoğrafını koy..ne tarzda giyinir?benimde hep istediğim birşeydir kızım benim kıyafetlerimi beğensin giysin...ne güzel ya.annenin blogu varmı onuda takip edelim. www.pembenotlar.com

    YanıtlaSil
  2. Tshirt ün ilk rengi de çok güzelmiş ama :)

    YanıtlaSil
  3. oyle guzel olmus ki altina bir şıpıdık terlik eksik:) tam rahat yaz kombini. sortun agartilmis halini cok sevdim eline saglik lacinci

    YanıtlaSil
  4. çok güzel elelrinize sağlık... acaba nil sevdiği çizgi film karakterleri olan şapkaları giymez mi...

    YanıtlaSil
  5. kabalık olarak algılama ama ben tişörtün ilk haline bayıldımm

    YanıtlaSil
  6. Tasarımlarını çok beğendim...Bir girdim, çıkamıyorum blogtan :)
    Başarılar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.