Çarşamba, Ocak 21, 2009

iki yeni site...

Dünden beri uğraşıyordum ve sonunda iki ayrı sitemi oturtmayı başardım. Önce iki adet sub-domain açtım, sonra iki ayrı veritabanı. Bu veritabanlarına da wordpress kurdum. Böyle yazınca iki cümle birşey yapmışım gibi ama dün geceden beri uğraşıyorum. İnternetteki bu konuyla ilgili bütün makaleleri okudum ve sağolsunlar çok da güzel anlatmışlar. Özellikle sub-domaine (alt alan adına yani yenisite.domainadi.com gibi) wordpress kurmak isteyenler için r10.net teki bu yazıyı şiddetle öneriyorum. Resimli olarak çok güzel anlatılmış.

Bu arada üniversiteye girdiğim ilk sene bilgisayar kullanmayı bilmediğimden ders seçmeyi yapamadığımı söylemiş miydim? :))


Domainle, subdomainle işi olmayanlar için şöyle söyleyeyim :

1. Dükkan için açtığım sayfa hiç içime sinmemişti. Karman çorman birşey olmuştu.

Artık yeni bir şekilde dükkan sayfam var: http://satis.lacheen.org

2. Bazı (o kendini bilir) yurtdışında yaşayan arkadaşların arkadaşları benim siteme girip yalnızca fotoğraflara bakıp çıkmakla yetiniyorlarmış. Ben de onlara bir güzellik düşündüm (iyi ki full-time çalışmıyorum, hatta "çalışmıyorum" diyelim) sadece onlar için bir de kendi ingilizcemi de geliştirmek için bu blogun bir kısmını çevireceğim ingilizce siteyi açtım.

O da işte bu : http://en.lacheen.org

2 yorum:

  1. Keşke subdomain işi için sorsaydın hemen yapardık, benim subdomain hazır fakat içeriği yok şimdilik..
    Bu arada o ikinci maddedeki şahıs ben oluyorum efendim, fazla heyecana gerek yok =) Yarın kızlara dağıtıyorum adresi dikkat et çökme falan olmasın diğer sitede=)
    Ayrıca etiketler harikulade olmuş.. Kocaman tebrikler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.