Salı, Eylül 09, 2008

Rihanna’nın saç kesimleri


İnternetteki bir problemden dolayı birkaç gündür yoktum…

Bayadır güzellik konusunda yazı yazmıyordum en çok beğendiğim kadınlardan birinin saçını yazmak istedim :Rihanna

Üzerinde çok konuşuldu kimi eski halini, kimi şimdikini beğendi. Bence kısa saçta en önemli şey yüzün orantılı olması. Uzun saçta saklanabilen karakteristik unsurlar kısa saçta öne çıkabiliyor. Özellikle burun saç kesildiği anda yüzde ilk göze çarpan yer haline gelir. Burundan sonra da kesinlikle gözler. Saçın yüze çerçeve oluşturan bölümlerinin uzunluğunu ise çene biçimi belirler. Rihanna’nın bu iki saç kesiminde bu farkı görebilirsiniz.
Rihanna’nın ilk kestirdiği hali : Bobyani küt kesim.
-Kuaföre tarif : Temel olarak küt kesim, ense de küt kesilecek. Önler neredeyse omuz hizasına kadar usturayla katlı olarak şekillenecek.
-Artılar : Bu model spor veya klasik her türlü giyim tarzına uyum sağlar.
-Eksiler : Saçınız çok kıvırcıksa devamlı fönlü dolaşmak zorundasınız. Arka taraflarda hiç kat olmadığı için köpük ve vigoyla istediğiniz sonucu alamazsınız.
-Şekil vermek : Saçınızı şampuanlayıp kremledikten sonra düzleştirici bir serum uygulayın. Fırçayla fön çekin ve daha düz bir sonuç için saç düzleştiricisi(mutlaka kuruyken) kullanın. Sabitlemek için biraz sprey sıkın.
İkinci saç kesimi : Pixie kesimi dedikleri arkası oldukça kısa önü uzun kesim.
-Kuaföre tarif : Önler oldukça uzun ve bir tarafa doğru katlı, ense ve kulak arkası katlı ve kısa. Tüm arka taraf katlı ve kısa. Uçların sivri olması için usturayla kesilecek.
-Artılar : Özellikle geniş alınlılar için uzun perçemler çok uygundur. Bu saç kesimine şekil vermek oldukça kolaydır.
-Eksiler : Bu saç kesiminde özellikle çene ve burun çok öne çıkar. Spor bir kesim olduğu için çok klasik olmanızı gerektiren bir işiniz/sosyal hayatınız varsa uygun olmayabilir.
-Şekil vermek : Saçınızı şampuanlayıp kremleyin. Saçınızı elinizle karıştırarak kurutun. Krem şekillendirici kullanın. (Jöle fazla sabit yapabilir.) Sadece ön kısma fön çekin veya saç düzleştiricisi kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.