Salı, Eylül 16, 2008

Magazin programının faydası : Çıtır Tavuk Tarifi


Bu yazının iki konusu var aslında:

Birincisi, bazı arkadaşlar beni bütün gün dikiş makinesinin başından kalkmayan biri olarak görüyorlar sanırım, bazen öyle yorum ve mailler geliyor da. Bakın arkadaşlar evde aç kalmıyoruz biz, dışarıda da çok çok nadir yiyoruz yani yemek yapıyorum ben. Hala iş bulamadığım ve evde olduğum için vaktim de çok tabi. Sadece buraya yazmıyorum. Ayrıca çok da severim yemek yapmayı, sevmediğim dağınıklığını toplamak, tencereleri yıkamak.

İkinci konumuz ise “bir magazin programının tek bir faydası dahi olabilir mi?” Cevap veriyorum: bir tane olmak şartıyla evet :=)  O da, benim gibi yemek tarifi öğrenebilirsiniz mesela. Bu cumartesi veya pazar tam hatırlamıyorum magazinlerinden birinde eski bir şarkıcı ablamızın çıtır tavuk tarifi vardı. Dün uyguladım çok güzeldi ve çok da çabuk yapılıyor. İftara şipşak yemek yapmak isteyenlere duyurulur.

Malzemeler :

- Tavuk (But, kalça, pirzola hangisini isterseniz)

- Krema

- Zeytinyağı

- Soya sosu

- Baharatlar

- Bir kase kadar Corn flakes (ufalanmış daha iyi oluyor)

Tavukları öncelikle bir sosa yatırmamız gerekiyor. Bunun için krema (az kullandım ben), çok az zeytinyağı, soya sosu, tuz-karabiber, kırmızı biber, sarımsak tozu, zerdeçalı ( daha çok baharat ve sos kullanabilirsiniz) karıştırıp içine tavukları yatırdım. (1)Sabahtan yaptığım için akşama kadar buzdolabında beklettim. Bekletince sosu daha iyi çekiyor.



Son olarak soslu tavukları Corn Flakes’ e bulayıp yağlanmış dikdörtgen cam kaba dizdim. (2) Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirdim. Yanında hardallı-maydanozlu patates ve pilavla servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.