Pazartesi, Eylül 15, 2008

Cowl sleeve-drapeli kol kalıbı


Geçen gün mağazaları dolaşırken İpekyol’un markası olan ve daha genç ve trendy kıyafetleri satan Twist‘e uğradım. Dikiş dikmeye başladıktan sonra mağazalardaki bütün kıyafetlere burun kıvırarak bakan ben, bu sefer Twist’in yeni sezon elbiselerine ağzımın suyu akarak baktım. Maalesef internet sitesini henüz güncellememişler. Tezgahtar kız ben bakınırken başımdan ayrılmadığı için gizli fotoğraf çekme planım da suya düştü.

Fotoğrafları çekebilseydim bir kol modelini çekecektim zaten bir de kullanılan ekose kumaşları. Eve gelince başladım o gördüğüm kol modelini araştırmaya baya uğraştıktan sonra adının “cowl sleeve” olduğunu öğrendim. Yani drapeli gibi bir model. Karpuz koldan çok daha hoş duruyor bence.

(Bulduğum resimlerde hep ince, şifon gibi kumaşları kullanmışlar o yüzden model tam belli olmuyor. Kalın kumaşlarda çok daha hoş gözüküyor.)

Benim gibi bunu arayıp da bulamayanlara vintagesewing adlı siteden bu kolun kalıbının nasıl çıkarılacağıyla ilgili bir grafik buldum. En kısa zamanda deneyeceğim ben de bakalım nasıl olacak.

Grafiğin büyük hali için üzerine tıklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.