Pazartesi, Ekim 15, 2012

Asimetrik Deri Yelek

 
 
Dün yarım saatte biten bir dikiş projesiydi bu. Elimde bir metre kadar içi kısa tüylü kürklü suni deri parçası vardı. İçi de kullanılabilir olduğu için astarsız bir model arıyordum, kendinden yakalı asimetrik dökümlü bir yelek diktim.
Bütün dikişleri açık kenar dikişi olduğu için çok çabuk bitti. Bu dikiş genelde içi kürklü kumaşlarda ve dış giyimlerde kullanılıyor. İki parçanın yüzlerinde bir parçayı diğerinin üzerine koyup yan yana iki dikiş çekiyorsunuz. Omuzlarda görebileceğiniz gibi arka parçaları ön parçaların üzerine koyup (dikiş paylarını bindirip) üstten makine çektim. 110 luk iğneyle rahat çalıştım.
 


Bu fotoğrafta da yan dikişleri görebilirsiniz. Aslında kenarlara da makine dikişi geçebilirim, daha iyi olacak sanırım.


Model Ekim ayı Burda dergisindeki 101 numaralı ceket. 21 numaralı ön parçada işaretlediğim değişikliği yaptım. Yaka yükseltisi fazla gelmişti, onu azalttım ve yakanın yuvarlak inişi yerine daha keskin hatlı bir iniş uyguladım.

15 yorum:

  1. Çok beğendim. Bende böyle bir kumaş arıyorum. Bulursam biraz fazla alıp bu tarz bir yelek dikebilirim belki.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş gerçekten ellerinize sağlık, içi tüylü olduğundan sıcak tutacak, kullanışlı bir model olmuş.

    YanıtlaSil
  3. offf offff diyorumm artık harika olmuş :) güle güle giy.Eminim bu modelden sipariş yağar şimdi:)

    YanıtlaSil
  4. Üzerinde görmek istiyorumm, böyle anlaşılmıyor. Eminim çok şık duracaktır...
    ebrueliacik@blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Lacin ben Zeynep.Yine Çokk güzel bir çalışma yapmışsın , ben de bu ay burdadan bir model çalıştım ,arkadaki ölçü tablosundan ölçülerime 38 uyduğunu gördüm . Paftalara 1 cm pay vererek diktim fakat bir beden büyük oldu , geçtiğimiz ay da bir etek dikmiştim yine büyük olmuştu , bu konuyla ilgili nerde hata yapıyor olabilirim ? sevgiler

    YanıtlaSil
  6. merhaba laçin.blogunu uzun zamandır takip ediyorum. diktiklerin çok hoşuma gidiyor. biraz da senin diktiklerinden etkilenerek, ben de dikiş dikmeye karar verdim. ama dikiş hakkında hiçbir bilgim yok maalesef :( önce şöle ufak tefek peçete, masa örtüsü gibi şeyler diksem yeterli. dikiş makinası almak istiyorum ama ilk etapta çok pahalı bişey olmasını istemiyorum. "singer 8280" ya da "singer 1409 promise" arasında kaldım. sence hangisini almalıyım? bu konuda fikir sahibi olan biri olarak yardımcı olursan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. nasılda anlatıyotsun tatlım yarım saatte şöyle yaptım böyle yaptım ben 3 yıl bakarım heralde ellerine sağlık:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Kamuflaj kumaştan diktiğiniz taytın üzerinde harika durur gibi geliyor bana.Kollarınızda kurukafalı bileklikler,boynunuzda uzun zincir kolyeler....Birden hayalimde böyle canlandınız:)

    YanıtlaSil
  9. merhaba laçincim..Harikasın yine.. her makinede dikilebilir mi bu,İğne değişimi yeterli mi?? Birde yakayı biraz daha detaylı görmemiz mümkün mü ? Kenarları kıvrılmadığı için dikiş açısından basit ama çok şık olmuş..güle güle giy..

    YanıtlaSil
  10. Son derece karakterli, çok akıllı ve hepsinden önemlisi sakinsiniz. Kadınlar yamyam gibi herşeyi eleştirip saldırıyorlar. Genç, güzel çiftleri gördükleri zaman herşey kolaymış gibi geliyor onlara. Sanki hiç dertleri veya onca emekleri yokmuş gibi. Benim sürekli olarak başıma geldiği için söylüyorum. Bugün de canımı sıkan insanlar oldu. Sizin blogunuzu açtım moralim düzeldi. 9 aylık bir kızım var, avukatım ve 10 sene klasik bale yaptım. Hobi olarak takı yapıyordum şimdilerde pek zaman bulamıyorum. Üreten, yaratıcı ve akıllı insanların herzaman yanındayım. Ayrıca kızınıza kendiniz bakıyorsunuz ya o da ayrıca hoşuma gidiyor. Şimdilerde bu bile yadırganır oldu. Kızıma ben de kendim bakıyorum. Ve halen daha emziriyorum. Annelik gerçekten çok zor. Tüm bu zorlukların yanında marifetlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. İnternet ve pc başında vakit geçirmek yeterince yoruyor insanı. Bazı amaçlı sublimial mesaj göndermeyi hedef edinmiş kadın bloglarının, saçma sapan dizi ve insanların arasında blogunuz gerçekten içimi açıyor. Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte hepimiz tedirginiz. Sizin gibi insanlar sayesinde yüzümüz gülüyor. Sevgi ve saygı ile. Av. Elif

    YanıtlaSil
  11. BAYILDIMMM BAYILDIMM.... LUTFEN BUNA BIR TUTORIAL YAPAR MISINIZ.. ELIMDE BOYLE BIR PARCA DERI VAR.. LUTFEN LUTFEN ACIKLAYARAK YAZARSANIZ SENI TAKIP EDEN BIZLERDEYAPABILIRIZ.. SUNUDA EKLIM TABIKI BIR ANNE VE BIR ESSINIZ.. EGER ZAMANINIZ VARSA.. COK COK MUTLU OLURUM..
    TESEKKURLER
    MELIKE MENTESOGLU

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Model uygulamalarınıza ve diktiklerinize bayıldım. Bazı modellerinizi Burda dergisinden aldığınızı belirtiyorsunuz. Beğendiğim modellerin kalıplarına nasıl ulaşabileceğim konusunda yardımınızı rica ediyorum. Teşekkürler.
    Esen Tokad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski Burda dergilerini KAdıköy veya Bakırköy' deki sahaflarda bulabilirsiniz. VEya geçen yorumunuza cevaben verdiğim link dışında buradan da : http://www.burdastyle.com/pattern_store ücretli olarak indirebilirsiniz.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.