Cuma, Ekim 05, 2012

Kırmızı, Çizgili ve Haki


Bu hafta biterken ben de üç parça bitirdim :
1. Kırmızı kalın kendinden çizgili jarse diz altı kalem etek :
Diz altı kalem etekleri ayrı seviyorum, hem rahat hem de güzel görünüyorlar. Daha önce siyah-beyaz ve ekru-taba çizgilileri dikmiştim, bu yazımda vardı. Bu da renk olsun.
2. Çizgili penyeden maksi etek :
Günlük olarak çok kullandığım penye maksi eteklere ek oldu bu da. Modeli etek ucuna doğru açılıyor.
3. Haki yeşili kolsuz parka/yelek :
Kolsuz parka için bu kumaşı ve astarını uzun zaman önce almıştım ancak dikebildim. Model Burda dergisi Eylül sayısındaki parkadan alınma ama birçok değişikliği var tabii ki. Kapüşon yerine büyük devrik yaka yaptım, boyunu kısalttım. Cepleri eğimli değil düz taktım ve yan parçaların ortasından kesip ikiye ayırdım. Koltuk altını daraltıp öyle birleştirdim. Kol takılınca belki normal duruyordur ama kolsuz çalıştığım için koltuk altları çok bol gelmişti.

9 yorum:

  1. Laçin her geçen gün kendini aşıyorsun dikişte,tebrik etmek istiyorum:) Bu parçaların hepsi çok güzel ama yelek açık ara önde:) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle yelek acık ara önde usta bir dikişçinin ellerinden cıkmışcasına kaliteli duruyor.. Benimde hep dikmek istediğim ama cesaret edip başalayamadıgım tarzda bi model.. Ellerine saglık hepsi güzel..

    YanıtlaSil
  3. parke çok hoş olmuş bence yakasına zımba çook yakışır.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Laçin yaklaşık bir yıldır düzenli takipçinim. Aslında üniversitede ingilizce okutmanıyım ama hem mutfakla hem de her tür el işiyle hobi olarak uğraşıyorum. Tabi vakit buldukça. Çünkü iki tane oğlum var. Hiç dikiş bilmememe rağmen dikiş makinası aldım ve iki tane ürünüm bile var. Her şeyi göz kararı ve deneme yanılma yoluyla yapıyorum. Bilmediğim çok şey var ama açıklamaların benim için yol gösterici teşekkürler.. izmir

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok iyi ama yelek harika ötesi. Umarım üzerindeyken de bir fotoğraf koyarsın :) Eminim çok yakışacaktır.

    YanıtlaSil
  6. Lacin yine muhtesem seyler yapmişsin, her yaptigin seyde keske ben de dikis dikmeyi bilsem diyorum

    YanıtlaSil
  7. cekete bende bittimmmmm harikaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  8. laçin süpersin çok güzel şeyler çıkmış yine ortaya.. ben birşey sormak istiyorum şu jarse kalem etekleri kalıp kullanarak mı dikiyorsun? sanki pens vs. yok gibi sadece iki dikdörtgen parça gibi duruyor fotodan..

    YanıtlaSil
  9. laçin yine çok güzel şeyler çıkmış ortaya harikasın.. bir şey sormak istiyorum şu jarse etekleri dikerken kalıp kullanıyor musun? sanki iki dikdirtgen parça gibi duruyor uzaktan pens vs. yok gibi ??

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.