Cuma, Mayıs 18, 2012

Taşlı Jean Yelek

Aslında bu yeleği yapalı uzun zaman oluyor ama giymeyince yayınlayamamıştım. İpekyol Twist' in yeni sezonu ilk açıldığında bu tarz bir jean yelek beğenmiştim. Eve gelip dolapta eski Levi's ceketimi bulunca da yelek haline getirdim.

Kollarını sadece kesip çıkardım. Biraz yıpranmış bir görüntü istediğim için kol evlerine dikiş yapmadım. Ceketin yıkaması çok alacalı olduğu için çamaşır suyunda beklettim, böylece koyu olan yerler biraz açıldı. Yıpranmış görünüm için kol evlerini, cep kenarlarını ve fermuar hattını falçatayla yırtıp zımparaladım.
Son olarak da yaka ve cep kenarlarına boncuklar ve taşlar diktim.

18 yorum:

  1. mustafa ceylin18 Mayıs 2012 16:03

    mütis beceriklisin hamartsin bence esiniz cok sansli ..ayrica cok tatli bir kiziniz var nil..bende dikis yapmak istiyorum fakat pek beceremm gibime geliyor zaten yapamamda bu arda ben almnyadan yaziyorum takipcinizm..bayildim bu cekete

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık, kesinlikle ilk halinden çok daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eskiydi bu, taşlaması falan biraz demode kalmıştı tabii.

      Sil
  3. Ben de kot etek sanıp heveslenmiştim, eteği aldığından beri onu bekliyorum :) Bu da gerçekten çok tarz olmuş,eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O aklımda ama evde zımparayı bulamıyorum. Bulur bulmaz, onu da yapacağım.

      Sil
  4. müthiş beğendim. kesinlikle deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,ben de çizgili penye arıyorum tıpkı sendeki gibi,nereden aldığını söyler misin acaba bana da:)

    YanıtlaSil
  6. Laçin valla ne diyim eskisinden daha güzel olmuş süper:) güle güle giy...yalnız birşey sorucam ( çok dikkat ederim böyle şeylere ilgi alanımda çünkü ) aynada bir yansıma görünüyor bir tablo var sanırım yağlı boya çalışılmış..eşinizle birlikteseniz herhalde kim yaptı merak ettim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tabloyu daha önce yazmışımdır, annem nişan fotoğrafımızdan çalışmıştı. Kendisi ressam ve resim öğretmeni.

      Sil
    2. ne güzeeel!...ben kaçırmışım o kısmı demekki.benim en büyük idealimdi resim ama olmadı maalesef:( anneciğinin ellerine sağlık tam olarak göremesemde burdan; çok beğendim ben:))

      Sil
  7. laçin merhaba ,sayfamın sagındasın .güncelleme yaptıgın halde yukarı çıkmamaışsın senden mi kaynaklı yoksa ben yanlış mı ekledim ...bu arada mont fikri süper olmuş ....

    YanıtlaSil
  8. sadece yelek mi,hayırrrrrrrrrrr kombin süper...ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. merhaba blogunu yeni keşfettim ,üyenim
    ben de beklerim bloguma
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık, çok güzel olmuş. çamaşır suyuyla suyun oranını nasıl ayarladınız acaba? bi de koyu mavi kotlarda da böyle sonuç alınabilir mi? fikriniz söylerseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çamaşır suyunu belli bir oranda eklemiyorum, çok da gerek yok. Her kumaş maalesef aynı açılmıyor, özellikle kalın olanlar çok beyazlamıyor. Biraz deneme yanılmayla göreceksiniz bunu.

      Sil
  11. blogunuza yeni katıldım ve saatlerdir keyifle bakınıyorum emeğinize sağlık tebrik ediyorum. bu yelek de çok hoş elinize sağlık güzel günlerde giyin :) benim de taşlı bir pantolonum var ama taşları yapıştırmalı.bu halinden hoşlanmıyorum, taşların bir iki tanesini zar zor elimle söktüm ama iz kaldı kumaş yıprandı. ne yapacağım konusunda bir fikrim yok :( taşları sorunsuz bir şekilde iz kalmadan nasıl sökerim?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.