Pazartesi, Kasım 21, 2011

Zümrüt Yeşili Elbise

Dün akşam bu senenin son düğününü yaptık, son anda bir davetiye gelmezse artık bir süre düğün yok :) Bu sene o kadar çok nişan, düğün, sünnet düğünü organizasyonu vardı ki neredeyse her hafta birine gittik. Hepsi de ya arkadaşımızın ya da yakın akrabamızındı. Yani gitmeme şansımız olamazdı, Nil de çoğuna bizimle geldi. Küçükken sorun yoktu da artık uykusu gelince yatağını arıyor, uyuyamayınca sinirleniyor ağlıyor. O kalabalıkta sakinleştirmek de zor oluyor tabii.

Şimdi ben o rahatsız oluyor, pusetinde rahat uyuyamıyor diye üzülüyorum ama bizim kuşağın çoğunun gece dışarıda iki sandalye birleştirilmiş onun üzerinde uyurken fotoğrafı vardır. Benim balıkçıda, gazinoda, düğünde, her yerde var öyle fotoğraflarım. Ama ne bileyim kıyamıyorum işte.



Düğün için kendime zümrüt yeşili jarseden bir elbise diktim. Boyun ve sırta dönen kısmı suni deriden yaptım. Jarseyle bol elbise yapmak kolay da biraz oturmasını isteyince günlerce daralttım elbiseyi. O yüzden aslında baya hatası var, ön parçayla oynamadığım için yan dikişler arkaya kaydı. Bantın ucunu çıtçıtla birleştirdim ama gönlüm düz bir bitiş isterdi, olmadı. Neyse zaten bilen gözler fotoğraflardan hataları hemen anlarlar :) Sırttaki bantın dönüklüğü ise fotoğrafı acele çekmekten kaynaklanıyor, o düzgündü :))

Kuaförüm saçımı güzel topladı bu sefer beğendim. İki yandaki saçları üstte tek taraflı ördü. Üst kısmı kabarttı ve arkada topuz görüntüsü verdi. Saçım hala kısa olduğu için topuz yaptırmak biraz riskli oluyor, her zaman iyi sonuç çıkmıyor ortaya.



Bu da benim dişleri kaşınan (yine!) uykusu geldiği için saçı başı dağılmış, tokası kaybolmuş kızım :)) Üzerindeki kolsuz gül kurusu tül elbiseyi de ben diktim, içini penyeyle astarladım. Dümdüz bir model, sadece balon etekli yaptım. Mor çorap ve mor bolero giydi.

30 yorum:

  1. maşallah çok tatlı nil.yanımda olsa bol bol koklardım:)sen herzaman ki gibi süpersin..

    YanıtlaSil
  2. İkinizde çok şık olmuşsunuz..:)

    YanıtlaSil
  3. ÖZLEM ÇELİK KIRCA21 Kasım 2011 16:06

    HERŞEYİNİZLE ÇOK GÜZELSİNİZ,BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM BENİMDE 1,5 YAŞINDA KIZIM VAR VE İSTEDİĞİM KÜLOTLU ÇORAPLARI BULAMIYORUM,HER TARAFTA BİLDİĞİMİZ KLASİK ÇORAPLAR VAR,NİL İN MOR RENKLİ ÇORABINI ÇOK BEĞENDİM ,SEN NERDEN ALIYORSUN?İKİNİZİDE MAŞALLAH DİYORUM:)

    YanıtlaSil
  4. Elbisene bayıldım renk model herşey mükemmel olmuş saçların kısa olmasına rağmen hiçte belli değil çok hoş görünüyor.Oyyy yerim onu ben nası şeker olmuş annesi...=)

    YanıtlaSil
  5. şu güzelliğe bakın ya maşallah.(her ikiniz de)

    YanıtlaSil
  6. Bunu Kipa' dan almıştım, değişik renkler oluyor genelde.

    YanıtlaSil
  7. çok beğendim elbisenizi ben dikişten anlamadığım için hiç bir kusur göremedim..harikalar yaratıyosunuz laçin hanım.. ayrıca çok yakışmış.. nil de çok tatlı gözzüküyor..keşke bende dikiş dikebilsem..

    YanıtlaSil
  8. saçlarıınn ne renkkkkk .pek beğendim :))

    YanıtlaSil
  9. nilin saçlar fındık kabuğu rengi yalnız, bayıldım! :) dikiş hatalarını ben farkedemedim, demek o kadar dikişten anlamıyorum:) elbisenin rengi modeli hepsi çok güzel.sana da çk yakışmış laçin.

    YanıtlaSil
  10. Elbiseniz gerçekten çok güzel olmuş Laçin hanım..
    size o kadar yakışmışkii.. çok beğendimmm...

    Nil her zaman çok şeker zaten...

    Sizin bu enerjinizi çok takdir ediyorum..

    YanıtlaSil
  11. Nil' in saçlar doğal, babasına çekmiş :)

    YanıtlaSil
  12. Koyu kestane şu an :)

    YanıtlaSil
  13. o kadar çok yakışmış ki güzelliginden hatalara bakmak aklıma bile gelmedi ,zaten abiye kıyafetler kaç kere giyiliyor ki...abiye kıyafetler için bile sadece dikmeye deger diyorum ben ,

    YanıtlaSil
  14. olsun canm..önemi değil hatalar...çok güzel taşımışşsın ,ikinize de maşalh:)

    YanıtlaSil
  15. Laçincim, gerçekten ne kadar çok düğüne gittiniz. bu sene :) ama her düğünde ayrı bir güzelsin.. Minik Nil de çok şirin olmuş :)

    YanıtlaSil
  16. vayyyyyyyyyyyyy......süpeeeeeeeeerrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  17. laçin hanım elbiseniz çok güzel olmuş, güle güle giyin. benim de zümrüt yeşili böyle bir elbisem var (sırtı da aynı, çapraz) benimkinin askıları altın sarısı. öyle de çok güzel oluyor, eğer değiştirip de tekrar giymek isterseniz, bir fikir olsun diye söyledim :)

    nil de çok tatlı olmuş, maşşallah :)

    YanıtlaSil
  18. Elbise çok güzel olmuş ama ben asıl deri detayları çok sevdim♥

    YanıtlaSil
  19. zubeyde (kiraze)22 Kasım 2011 14:21

    bakan kisi gormek istedigini gorur :) bende sadece mukembel olmus cok cici yakismis bir elbise goruyorum uzerinizde :)
    nil her gecen gun daha bir tatli oluyor msalah prensese:))

    YanıtlaSil
  20. supersiniz yin etek kelimeyle .... hergun sayfaniza bakmadan duramiyorum :) sizi takip etmek hosuma gidiyor blogunuza nette gecen yil tesadufen rastladim ve aliskanligim oldunuz harika fikirleriniz var tebrik ediyorum sizi Brukselden de bir takipciniz var yani .... hoscakalin

    YanıtlaSil
  21. rengine v e boyundaki suni deri detayını çok beğendim.hep güzel günlerde kullanmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  22. Harikasin masallah enerjine hayranim Nilin gece uyanmalari bittimi benim kizim 7,5 aylik bir haftadir geceleri saat basi uyaniyor. İlk gece uykusuna gectikten sonra 3 saat falan deliksiz ama ne zaman ben uyumaya niyetlensem o gozunu aciyor psikolojim altust durumda bugunlerde

    YanıtlaSil
  23. laçin abla harika görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
  24. ben bayılıyorum size:)doğumdan sonra eski forma nasıl döndünüz hayret ediyorum

    YanıtlaSil
  25. Hemen dönmedim, 4,5 ay sürdü. Emzirmek ve biraz yürüyüş sadece.

    YanıtlaSil
  26. sitenizi uzun zamandır takip ediyorum. Elbiseniz harika olmuş ellerinize sağlık ben dikişte yeniyim ama nezamandır bir düğün için aklımda zümrüt yeşili jarseden abiye dikmek vardı ama gezdim dolaştım bitürlü istediğim kumaş rengini bulamadım sizdede tam istediğim kumaşı görünce yazmadan duramadım kumaşlarınızı nerden alıyosunuz ? istanbula gittiğim zaman ilk iş kumaşcılara bakmak olacakta :) ben ankaradayım biz burda genelde bursa kumaşçısına bağlıyız tabi bi çok kumaş var ama yinede kısıtlı ben aklımda tasarladığım düşündüğüm kumaşları renkleri gidince bulamıyorum bütün şevkim kırılıyor

    YanıtlaSil
  27. Bunu Ümraniye kumaşçılar sokağından almıştım. Devamı olmuyor genelde oradakilerin ama her kumaşçıda bu tarz kumaş bulabilirsiniz bence.

    YanıtlaSil
  28. çok şık gözüküyorsunuz ve çok güzelsiniz bayıldım:)

    YanıtlaSil
  29. cok güzelsiniz canım Allahım nazarlardan saklasın

    YanıtlaSil
  30. Elbiseniz çok şık böyle bir elbiseyi nasıl yaptırabilirim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.