Pazar, Kasım 20, 2011

Sade Bir Sofra: Bambu ve Yeşil



Bir önceki yazımda bahsettiğim soframı fotoğrafladım.

Nil' den 7 ay büyük çocukları olan yakın arkadaşlarımız geldi yemeğe. Aslında çok anlatacak birşey yok sofrayla ilgili, sadece bir runner ve servisler var. Normalde hep masa örtüsü kullanırım ama masif ahşap masaya haksızlık ettiğimi düşünüyorum bazen. Teak ağacını daha önce birçok kez anlatmıştım, evlenirken özel yaptırtmıştık. Üzerine birşey dökülüp leke mi yaptı; azıcık zımparala, yağını sür, yine yepyeni olsun. Bu ağaç mobilyaya dönüşmeden önce fırınlandığı halde evler çok sıcak olduğu için çalıştı. (Ahşabın çalışması ek yerlerinde açılmalar olması gibi şeylere sebep olabiliyor.) Ama hala canlı olduğunu gösteriyor, eskidikçe daha güzel olacaklar.



 

Bu sürahi korumalığı kayınvalidemin hediyesi. Hani eskiden komodin üzerindeki bardaklar tozlanmasın diye üzerine dantel örtüler konulurdu ya, aynı mantık. Sadece moderni :))

 



Konsolun üzerindeki örtü ise annemin yerleştirdiği örtü. Üç sene örtüsüz geçti şimdi biraz böyle kullanıyorum. Çerçevelerdeki fotoğrafları Nil' li olanlarla değiştiriyorum artık.  Aynı evde artık üç kişi olmak, onun da bir birey olması çok acayip birşey.

13 yorum:

  1. Sürahi korumalığına bayıldım çok güzelmiş :)
    http://santiyeningulu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. iki kişilik fotoğrafların kalkıp üç kişiliklerin konması nekadar güzel:)

    YanıtlaSil
  3. selam,
    uzun zamandır takip etmemiştim blogları...değişiklikler çok fazla...Kızın doğmuş ve büyümüş bile ...Allah bağışlasın çok şirin ...
    Bu arada runner çok kullanışlı sofralar için...Değişik tarz desen ve renklerde kulllanılabiliyorlar.Tabi ona göre de aksesuar ve yemek takımları ile.

    YanıtlaSil
  4. o kadar güzelki herşey.. evin, bebeğin,evliliğin.. gıptayla bakıyorum sana hep.. Nazar değmesin size. ömür boyu mutlu olun :)

    YanıtlaSil
  5. tesekkur ederim.
    daha guzelleri senin olsun insallah.

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor rabbim hep daim etsin

    YanıtlaSil
  7. Nil hep sizin kucağınızda konsol üzerindeki fotograflarda bile....??

    YanıtlaSil
  8. Azıcık da babası taşıyıp , o kucağında fotograf çektirsin :-) İnce narin bir kadınsınız zaten. Kötü bir niyetle sormadım :-)

    YanıtlaSil
  9. :) babasının da var fotoğrafları ama pek internette gözükmek istemiyor ondan yayınlamıyorum.
    bir de narin değilimdir hiç :))

    YanıtlaSil
  10. Lacin hanım merhaba ben sizin sayfanızın sıkı bir takipçisiyim, gün yok ki sayfanızı ziyaret etmeyeyim:) bazen yeni bir şey olmadığında bir kaç saate bir girip bakınıyorum.Size sormak istediğim bir şey vardı. Resimleriniz de hep dikkatimi çekiyor evinizin bir duvarı taş duvar temalı ancak duvar kağıdımı yoksa gerçekten taş mı anlayamadım. Eğer bana o malzemenin ne olduğunu söylerseniz çok sevinirim. Kolay gelsin tüm yaptığınız güzel şeyler için elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Duvarı kaplattığımız malzemeye kültür taşı deniliyor. Normal taşların biçimlendirilmesiyle oluşuyor.
    www.stonewrap.com bizim aldığımız yerin web adresi.

    YanıtlaSil
  12. çok cici ♥
    yapraklı servisleri çibo da görünce resmen zıplayarak almıştım. sürahi korumalığı harika bir fikir benzerini the woo da görmüştüm ama almadım aslında ne kadar gerekli.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.