Perşembe, Ağustos 11, 2011

Mei Tai

image

image

Bu mei tai bebek taşıma zımbırtısını çok geç öğrendim maalesef. Daha önce yazmıştım bebek arabası setinin içinden çıkan kanguruyu kullanmıştım ama çok rahat edememiştim.
Sonrasında slingleri kullandım, Nil kilolu bir bebek olmadığı için tek tarafa yük binmesi çok sorun olmamıştı. Ama birden inanılmaz hareketlendiği için bu sefer slinglerden aşağı sarkmaya başladı. Yere inecek ya, gözü hep yerde.
Geçen gün unnado' da kampanyasını görünce mei tai den aldım bir tane. Twitter' da da tecrübeli annelerin çoğu önermişti zaten.
Kullanımı gerçekten rahat, bağlanması başta zor gibi gözüküyor ama uçağın dar koltukları arasında bile yapabildim. Kangurudan farkı ise bunda bebek oturuyor ve bacaklarını geriye atıyor, böylece yürümek daha rahat oluyor. Dünkü yürüyüşü bununla yaptım mesela.
Almak isteyenler unnado' daki kampanyaları takip edebilirler veya sanal bebek mağazasına bakabilirler.

24 yorum:

  1. Yalnız ben Nil'in bacaklarına takılmış durumdayım yazıdan çok.Maşallah nasıl güzel ya tam ısırmalık öpmelik yutmalık:)
    İkinci olarak ise vay be amma zor işler dedim görünce bağlaması aşırı karışık duruyor sen uçakta yaparsın tabii şipşak bir bayansın ben 72 saat uğraşırdım garanti :)

    YanıtlaSil
  2. Yeni bir bebiş olsa öğrenecek çok şey var galiba :)

    YanıtlaSil
  3. Aynı yolun yolcusuyuz ya :) bende bu kampanyadan yararlandım (hatta aynı desen) ama ben sling aldım. Önceki yazılarında okumuştum ve sonra bir kaç tane kullanım videosu seyrettim. Keske bebekliğinden alsaymisim. Dün markete giderken ve evin icinde kullandım ve ikimizde çok memnun kaldık.
    Umarım icimde mei tai kullanma istegi uyanmaz. :))) çok masraflı olmaya başladı bu isler :)
    Ps. Yerim ben onun zeytin gözlerini :)))

    YanıtlaSil
  4. Hergun baska birsey ogreniyorum ve belki baskalarina da yardimci olur diye paylasiyorum. Ben de tecrubeleri okudugum icin kullanim tecrubelerinin cok onemli oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Yeni dogdugunda slingi kullanamadim ben, bizimki icinde yatmaktan hoslanmadi. Hep dik durmak istiyor.
    Ama her cocuk farkli iste, deneyip gormek lazim.
    Gule gule kullan canim, defnecik rahat etsin icinde:)

    YanıtlaSil
  6. tekstilden ve dikişten anlayan insanların beğenmesi benim için cok daha anlamlı lacin hn. cok cok sevindim begenmenize. izninizle almak isteyenlere link vereyim.

    http://www.sanalbebekmagazasi.com/urun_detay.asp?id=2223

    şu anda unnado.comda kampanya var. mei taileri uygun fiyata almak için son 24 saat

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel taze hamiş olarak bende unnadoya üye olmak istiyorum nasıl yapcaz.. mail adresimi bıraksam hemen cevap alırmıyımm ???

    YanıtlaSil
  8. Benimkini referans olarak kullanabilirsin : lacheenorg@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Slingo hug tıpkı bu sling gibi hem de Türk markası.Ben Duru 4 aylıktan beri her gün kullanıyorum.Kocam ilk başlarda pek sıcak bakmıyordu ama şimdi evden çıkmadan slingoyu aldın mı diye soruyor:))

    Lacheen bağlamayı bebeğin sırtından değil ayak altından yapsan daha rahat eder.Ben de öyle bağlıyordum sırtını tutsun filan d,iye ama zaten asıl bağlanma şekli ayak altı sırtı da tutuyor.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Tamam son baglamayi asagidan yaparim, nedense bana da boyle da iyi tutar gibi gelmisti :)

    YanıtlaSil
  11. Ben sadece kanguru almıştım ama oğlum o kadar ağır ki,kullanamıyorum.Bir de tabii sağa sola yatıyor ister istemez,yürüyemiyorum onun bacaklarına çarpmaktan.Bu mei tai cidden rahat birşeyse hemen alayım??

    YanıtlaSil
  12. Agirligi daha iyi dagitiyor. Ama en guzel tarafi bence yururken bebeklerin ayaklarina carpmamak. Bunda oturur gibi oldugu icin bacaklarini dizden bukuyor ama kanguruda asili durup bacaklar sallaniyor. Daha kucukken bile kanguruda o sorun oluyordu. Bunda olmuyor.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Yorumlara bakarak unnado dan almak istedim fakat sadece sarı çizgili kalmış,askıları beyaz olduğu için tereddüt ettim,çok çabuk kirlenir diye.Yıkayabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  14. Yikanir diye biliyorum sonucta kumas. Ben yikayacagim en azindan :)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Lacin,
    Bloguna ne zamandir bakmiyordum. Bugun yolum dustu. Dunyanin en sevimli kizini dogurmussun!:) Tebrikler!

    YanıtlaSil
  16. ela
    evet yıkanabiliyor. kumaş ve dikiş kalitemiz çok iyi oldugundan yuzlerce kere yıkayabilrisiniz. 2.çocuğa bile rengi, kalitesi bozulmadan rahatlıkla kalır. bir suru anne, kendi bebeğinde aylarca kullandıktan sonra bile 2.el olarak değerlendirdi, akrabasına verdi vs vs
    çok uzun yazdım. sorunuzun yanıtı "evet yıkanabiliyor" :)

    YanıtlaSil
  17. bu arada bence yıkamadan kullanmayın.

    YanıtlaSil
  18. bebeğim yok ama alasım geldi :)

    YanıtlaSil
  19. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim,sipariş verdim :)

    YanıtlaSil
  20. merhaba laçin

    bir çok yabancı sitede mai taiyi kendıleri dikmişler dikiş bilen halamız ben dıkerım sana dedi fakat ölçüleri konusunda senden yardım ıstıyoruz kuşakların ve ortadaki parçanın cm uzunlugunu verirsen çok sevineceğim
    niloşu kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  21. [...] tai hakkında daha önce yazı yazmıştım, hatırlarsınız. Okuyucularımdan biri benim kullandığım mei tai bir de wrap sling in [...]

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Lacin
    Ben merak ediyorum kullandigin bu sey beli zorluyor mu ya da belli bir zaman gectikten sonra beli zorluyor mu ?
    Cok guzel bir seye benziyor ve kullanisli ama belim icin teredutteyim , danismak istedim sana?

    YanıtlaSil
  23. Yani onsuz kucağında taşımaktan çok daha rahat ediyorsun ve ellerin serbest kalıyor. Ama hani belin normalde de çok ağrıyorsa ve bebek kiloluysa tabii ki biraz ağrıtabilir.
    Ben gerçekten rahat taşıyorum hala

    YanıtlaSil
  24. Mei Tai renk ve modellerini uygun fiyata buradan da alabilirsiniz. http://modapazar.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.