Salı, Aralık 16, 2008

"Rock" vari


Dün akşam pvc görünümlü taytı bitirdim. Sandığım kadar zor olmadı. Kalıbı eski bir Burda dergisinden çıkardım. (1994 yılı yanılmıyorsam) Ama bittikten sonra prova ettiğimde gördüm ki bazı yerlerde çok bolluklar oluşmuş. Kendi taytlarımdan birini baz alıp daraltmayı öyle yaptım. Gayet rahat oldu.

Eğer bu tarz sentetik ve elastik bir kumaş dikmek isterseniz mutlaka ama mutlaka esnek dikiş kullanın. Esnek dikiş makinenin bir ileri bir geri hareketiyle normal dikişten çok daha uzun sürede dikilir ama esnek kumaşlarda kumaşla beraber esneyerek giyim sırasında oluşabilecek sökülmeleri önler. Eğer düz dikişle dikerseniz ilk giyişinizde iplikler atar. (Nitekim üşendiğimden paçaları düz dikişle yaptım, iplikler attı. Söküp tekrar dikmem lazım.)

Bu parlak-rugan-pvc tayt kullanımını yabancı moda bloglarında sıkça görebilirsiniz. Açıkçası ben giymeden kendime pek yakıştıramamıştım. Sanki bacakları olduğundan kalın gösterir gibi gelmişti. Giyince tam tersi olduğu kanısına vardım. Normal pamuklu/koton kumaştan bir tayta nazaran bence daha ince bir silüet oluşturuyor. Sonuç : Çok sevdim :))

Altına giyilecek ayakkabı arayışları :

1. Sivri burun ankle bootie (bilekte bot)

2. Platform tabanlı calf-high çizme (baldır hizasında)

3. Platform ayakkabı

Aslında yuvarlak burun ankle bootie lazım, ağız kısmı biraz daha geniş olmalı.


Kırmızı tunik ve krem elbise Moda Sunce' den.

Kertenkele kolye benim yapımım.

1 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel olmuş
    ben hala edinemedim bu taytlardan bir tane.
    ben en cok ankle botlarınla yakıştırdım.=)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.