Pazartesi, Aralık 01, 2008

sarı-gri elbise yapımı

Bu haftasonu bir elbiseye başladım. Bu sefer kalıbın bir kısmını kendim oluşturdum. Öncelikle yuvarlak yaka düz A kesimli bir elbise kalıbıyla başladım işe. Bunun için kırmızı ekoseli elbise de kullandığım kalıbı belden itibaren 2, etek ucundan ise 8 cm açtım ve bu noktaları birleştirdim. Böylece belden aşağı doğru bollaşan bir kalıbım oldu. Penslerini hiç kullanmadım, o kadar oturmasını istemiyorum çünkü.


Kalıbını hazırladığım kısım ise plili roba diye tanımlayabileceğim bölüm. (Tuxedo bib deniyor sanırım İngilizce). Bunun için aynı yaka açıklığını alıp omuz kısmının yaklaşık yarısına kadar gelen ve U şekline dönen bir kalıp çizdim. Pliler için ise çizdiğim üç parçanın arasına üç parça daha ekledim. Bunlar katlandığı zaman aynı genişlikte olacaklar.

Plili robaya düğme patı şeklinde fırfır koydum ve ön parçaya ekledim. Şimdilik yaptıklarım bunlar. Kollar için cowl sleeve (drapeli kol) kalıbımı kullanacağım. Kol ağızlarına sarı kumaş geçip birleşim yerine fırfır koymayı düşünüyorum. En son da -kesin emin olmamakla beraber- sarı şeritlerle oynayıp sade olan gövde bölümünü hareketlendirmek istiyorum.

Yani böyle : (mimarın stilist özentisi böyle olur :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.