Pazartesi, Aralık 15, 2008

süet kap/pelerin



Aslında bundan iki ay kadar önce başka bir kap modelini dikmeye başlamıştım ama bitmeye yakın çok kötü olduğu için bıraktım. Düzelecek gibi değildi.

Bu kalıbı ise Burda 2004 yılı ekim sayısından buldum. Aslında kürkten yapılmış ve kollar modeldeki gibi açık duruyordu, ben onları dikerken alttan biraz kapattım. Bir de önü agrafla kapanacağı için sıfıra sıfırdı. Ön orta parçaları biraz büyüttüm böylece ilik ve düğme için yer kazandım. Yakası hakim yaka olduğu için dikişi oldukça rahattı.

İçine mavi yünlü ekose kumaştan astar yaptım. Altın rengi ayaklı düğme kullandım. Bu düğmelerin hikayesi var aslında. Aynı düğmeyi başka bir tuhafiyede sormuştum adamın tanesine 3 ytl demesi sonucunda dükkandan çıkmıştım. İndire indire 2,80 e indirmiştim. Yahu benim kumaşım 1 ytl :))

Sonra başka bir tuhafiyede aynı düğmeyi 0,40 ytl ye buldum. Hemen aldım tabi. Tamam düğme hakikaten pahalı ama 7 katı kadar da kazıklamanın anlamı yok artık...



not1: Lütfen kombinimin kusuruna bakmayın, bir tshirt ve bir kottan ibaret. Bir haftadır hasta olduğum için hiç canım giyinmek istemedi.

not2: Bir de kahverengi uzun deri eldiven lazım buna, değil mi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.