Salı, Mayıs 22, 2018

Gezi : Paris 3.Gün


Paris gezisinin 3. ve son günü için planım Sacre Coeur-Montmarte bölgesiydi. Otelin yakınlarında bir yerde kahvaltı edip grubun bir kısmını -erken dönmeleri gerektiği için- yolcu ettikten sonra Montmarte tarafına gittik. (bu gezideki ilk gün dışındaki bütün ulaşımları uber ile yaptık.)
Sacre Coeur Bazilikası ve çevresinde gezindik. Bu bölgede meşhur Fransız berelerinin envayi çeşit rengini bulmak mümkün. Bazilika çevresindekiler daha pahalı, sokaklardan aşağılara doğru indikçe ucuzluyor. Yine hediyelik eşya olarak magnetler ve paşmina şallar da bulmak mümkün. 
Bu bölge kıvrılıp çıkan yokuşlar ve merdivenlerden oluşuyor. Bu yüzden Paris geneline göre yorucu ama çok hoş bir dokusu var, bence görülmeli. 



Yolculuktan önceki araştırmalarımda denk geldiğim ünlü Amelie filminin cafesinde  soluklanıp öğle yemeği yedik. Cafe des 2 moulins filmi sevmiş olanlar için tanıdık atmosferi ve eğlenceli servis elemanları ile hoş bir yer. 



Paris' te vakitsizlikten gidemediğim bir sürü yer olmasına rağmen (Pompidou Merkezi ve Notre Dame mesela) planladığım bir çok yeri görmüş oldum. Eksik kalanlar da bir dahakine artık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.