Perşembe, Mayıs 03, 2018

Gezi : Paris 1.Gün


etek-ben diktim / ceket-bershka / ayakkabı-skechers
Geçen hafta üç günlük bir Paris gezisi yapıp geldik. Her zaman önceden plan yapan insanlardan olduğum için her günü planmıştım. Ama elimizde olmayan nedenlerden dolayı ilk gün programımızın bir kısmını yapamadık. 
Otel Arc De Triomphe' a çok yakındı o yüzden önce metro haritasını çıkarıp tek başıma gideceğim ilk durağım Louvre' a gidişi gözüme kestirdim. Charles de Gaulle durağından M1 metro hattına binip Louvre' da indim. Cam piramidin içinden aşağı inip online aldığım biletin çıktısını okutup Sully kapısından içeri girdim. (Kapıda çok sıra olabildiği için önceden bilet almak daha mantıklı. Buradan aldım)
(Metro için günlük-haftalık kartlar var ama bize uymadı. Hemen metro gişesinde makineler var, oradan 10lu bilet alıp paylaştık)


Louvre çok büyük bir müze olduğu ve benim de çok vaktim olmadığı için önceden araştırmamı yapmıştım. Bu yazıyı not aldım. Bazı şeyler güncellenmemiş olsa da çok işime yaradı. Tam yazının belirttiği rotaya göre gezmedim ama görmek istediğim bütün eserleri çok kısa zamanda görüp gezimi bitirdim. Eğer her yerini gezmek istiyorsanız en az bir tam gün ayırmanızı tavsiye ederim.



Louvre' a girişten itibaren dikkatimi çeken şey yapının her yerinden resmen fışkıran görkemdi. Kapılar, duvarlar, yer döşemeleri, tavanlarda her yerde muhteşem detaylar var. Öyle ki çoğu zaman dikkatimi sergilenen eserlere vermekte zorlandım. 




Mona Lisa' dan hiç etkilenmedim ama tam karşısındaki Kana' daki düğün tablosu (Mona lisa' nın altındaki fotoğraf) çok güzeldi. Buraya koyamayacağım kadar eser ve detay var. Yazmakla bitecek gibi değil mutlaka görülmesi gerek. 



not : Fransızlar için söylenen "ingilizce bilir ama konuşmazlar" klişesini görevlilere yön sorarken doğru olmadığı gördüm. Bazıları gerçekten hiç bilmiyor, Fransızca kelime öğrenip de gitmekte fayda var. Gerçi telaffuzunuz yanlışsa yine anlamıyorlar, anlaşmak pek kolay değil yani.

İlk gün öğle yemeği vakitsizlikten hızlı bir sandviç oldu. Ama akşam yemeği için gitmeden rezervasyon yaptırdığımız özel bir restaurant olan Chez Michel' e gittik. Burası Gare du Nord' un karşısında kalan, metro durağına yürüme mesafesinde. (2 numaralı metro hattı La Chapelle istasyonu) Rezervasyon yaptırmak gerekli, küçük bir yer. Başlangıç, ana yemek ve tatlı seçmeniz gereken set menü var. Farklı lezzetlere açık olanların seveceğini düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.