Çarşamba, Mayıs 25, 2016

Yararlı Aplikasyonlar : Fat Secret

Akıllı cep telefonları sağolsun, bazı aplikasyonlarla günlük yaşama oldukça yardımcı oluyorlar. Son birkaç senedir sağlıklı yaşamaya çalıştığım için hem yediklerimizin besin değerlerinin hem de egzersizlerin daha fazla üzerine düşer oldum. Bunlarla ilgili fırsat buldukça bir sürü şey okuyorum ve kendi hayatıma yapabildiğim kadar adapte etmeye çalışıyorum. 
Sabah kalvaltımı sağlam yapmaya çalışıyorum, öğle yemeğimi -enerjim olur da hazırlayabilirsem- evden götürmeye ve akşamları daha hafif geçirmeye çalışıyorum. Ama sabah kahvaltısı dışında planladıklarıma genelde uyamıyorum. İşteki yemekler bazen hiç protein içermeyen ve çoğunlukla sırf karbonhidrattan oluşan yemekler oluyor. Yeteri kadar sebze olmuyor ve yağı da benim alıştığımdan farklı olduğundan hem gereksiz kalori hem de midemi çok rahatsız ediyor. Aslında planladığım gibi her öğlen yemeğimi de taşıyabilsem hiç sorun yaşamayacağım ama bazen onu hazırlamaya bile vaktim olmuyor.

Neyse, aslında ben telefonumda geçen seneden beri kullandığım bir aplikasyondan bahsedeceğim. Adı Fat Secret. Her öğün ve ara öğünler için yediklerinizi girip o gün aldığınız kalori miktarını görebiliyorsunuz. Ayrıca kilonuzun değişimini de tartıldıkça kaydedip takip edebiliyorsunuz. Egzersiz bölümüne girdiğiniz verilerle de o gün yaktığınız kaloriyi gösteriyor.
Kendi tariflerinizin de besin değerlerini hesaplayabiliyorsunuz. Ben özellikle karabuğday, kinoa ve yulaflı tariflerimi hesaplayıp fat secret' in yemek kaydetme bölümüne yazıp tekrar yaptıkça oradan ekliyorum. 
Özellikle aralarda atıştırmaları çok olanlar için yemeden önce oraya girmek insanı bir duraklatıyor. Kalorisini görünce "gerçekten aç mıyım" acaba diye soruyorsunuz :) Bir de kalori ile ilgili hiç bilgisi olmayanlar -eşim gibi- bu tarz uygulamaları kullanmaya başlayınca önceleri hafif bir şok yaşıyor. Eşim en çok zeytinyağının yüksek kalorisine ve sonsuz yediği antep fıstığının asıl porsiyonunun ne kadar ufak olması gerektiğine şaşırmıştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.