Salı, Mayıs 24, 2016

Alışverişe Çıkmadan Önce Akılda Tutulması Gereken Birkaç Önemli Uyarı

Ben 2-3 kilo vermekte zorlanırken 25 kilo veren bir kadının yazdığı bu makale çok ilgimi çekti. Nokta atışlı tavsiyeler de olduğu için alış veriş yapacak olan herkesin okuması gereken bir makale olduğunu düşünüyorum. Buyrun :




"Yaz mevsimi neredeyse geldi sayılır ve 1 yılda yaklaşık 25 kilo vermiş mutlu bir kadın olarak, yaz gardırobumu yeni baştan oluşturmam gerekiyor. Fazla kilolarımdan kurtulduğum için bir yandan çok mutluyum fakat bir yandan da sürekli yeni giysiler almak zorunda olduğum için bütçemi kontrol etmekte zorlanıyorum.
Can sıkıcı kısımlarını düşünmemeye çalışarak, uzun yıllardan beri ilk defa gönlüme göre kıyafet alış verişi yapacak olmanın heyecanıyla kendime bir alışveriş listesi çıkarmaya karar verdim. Daha geçen yıla kadar benim için sadece çift tıklamak suretiyle beğenmekten öteye gidemeyen modeller ve üzerlerindeki son moda giysilerden artık ben de giyebilirdim!
Bütün içimde kalan parçaları gözüme kestirdikten sonra son kez internette gezinirken karşıma “Modaya Uygun Giyinen Kadınların Uyması Gereken 10 Giyim Kuralı” adlı bir görsel çıktı. Uzun zamandır modadan uzak kalmış ve kıyafet alış verişi yaparken sadece bedeninin bana olup olmadığına odaklanan bir kadın olarak, her maddesini teker teker okudum.
Söylenene göre, o İnstagram’larda, dergilerde beğendiğimiz modellerin her giydiğini, her moda olan giysiyi illa bizim de edinmemiz gerekmiyormuş. Öyle ya hepimizin vücut tipi, dünya görüşü ve giyim tarzı farklı. Çıldırmış gibi alış verişe koşmadan ve moda kurbanı olmadan önce bunu fark etmem iyi oldu.
İlgimi çeken bir diğer madde ise kıyafet denemekten korkmamamız gerektiği. Ben ki yakın bir zamana kadar en az “XL” etiketini görmeden kabine gitmeye cesaret edemeyen biriyim, artık büyük beden sorunum da kalmadı ama her modeli korkusuzca deneyebilecek miyim, bilmiyorum. Görseldeki yazıya göre zincirlerimizi kırmalı ve yeni yeni tarzlar, modeller denemeliyiz. Alış verişe çıktığımda bunu kesinlikle deneyeceğim.
Bahsedilen bir diğer önemli husus ise, modaya yüklü miktarlarda para ödemenin ne kadar anlamsız olduğu. Şık olmayı uzun zamandır unutan bir kadın olarak, bu görselle karşılaşmadan önce oldukçapahalı denebilecek birkaç marka vardı aklımda ve büyük alış verişime direkt olarak o mağazalardan başlayacaktım. Kendimi mutlu etmek ve şık olmak uğruna birkaç aylık maaşımı -babanemin deyimiyle- çula çaputa yatırmak gerçekten çok saçma olacaktı. Benim zevkime ve modaya uygun parçalar diğer birçok markanın mağazasında da olacaktır elbet.


Yazımı burada sonlandırırken, mağazaların reyonlarına çılgınlar gibi atlamadan önce karşıma çıkarak hayatımı kurtaran bu infografiyi hazırlayan Hepsimoda ekibine çok ama çok teşekkür ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.