Salı, Mart 15, 2016

Yeni Sezon İçin

Her sene bu zamanlar kışın fazla uzadığını düşünüp bahara bir özlem duyuyorum. Renklerden kremler, pudra pembeler ve uçuk maviler daha bir çekici geliyor. Aynı şekilde yazın son günlerinde artık sıcaklar sıkmaya başlayınca  bir boğazlı kazak giyme isteği gelir, koltukta üzerimde battaniye elimde sıcak çikolata hayali kurarım. Neyse ki ülkemizde her mevsimi yaşıyoruz da hepsinin tadını çıkarabiliyoruz.
Yine bugünlerde hava oldukça soğukken, henüz bahara dönmemişken baktığım tüm dergilerde, girdiğim tüm mağazaların yeni sezonlarında daha sıcak havaları çağrıştıran ürünler bana göz kırpıyor.

Bahar denince benim aklıma ilk gelenler etekler ve elbiseler oluyor. Günlük hayatta pek topuklu giyemediğim için düz ayakkabılarla kullanılabilecek olanlar daha çok ilgimi çekiyor açıkçası.


 Kalem eteklerle spor ayakkabıları, kloş veya pliseli eteklerle ise babetleri daha çok seviyorum. Babetlerin de her tarzını değil, Aquazzura' nın meşhur modeli-bu sezonun trendi (hatta geçen seneden beri gündemde) olan badem/sivri burunlu ve bağlamalı olanları tercih ediyorum. Önceden hiç babet sevmeyen biri olarak bu modelin bej ve siyahından almıştım. (Bu ayakkabılardan bir çok markada bulabilirsiniz, zara,mango, mecrea.com, modagram.com ve oxxo ilk aklıma gelenler)

Bilekte biten az topuklu veya düz süet botların (özellikle bej ve taba tonlarında olanların) etek ve elbiselerle giyilebildiği o ara dönemi kaçırmamak lazım. Hem çorapsız üşümeyecek kadar sıcak hem de botların fazla gelmeyeceği kadar sıcak olmalı. İşte o döneme çok az kaldı.
Hafif serin bahar günlerinde eteklerin ve elbiselerin üzerine de bir şey almak gerekiyor çoğunlukla. Çiçekli ve uçuşan elbiselere hem uzun salaş hırkaları hem de kısa jean ceketleri yakıştırıyorum. Artık bu ikisinden hangisi olacağına havaya göre karar vermekte fayda var.

Yeni sezon için modellere bakma işi benim için alışverişin dışında bir de dikiş için model bulma demek oluyor. Online mağazaları (bu ara yeni öğrendiğim zaful.com u) gezip modellere bakıp hangilerini dikebileceğimi de planlıyorum.

Sonuç olarak benim için önümüzdeki günlerin favorileri :
-coulotte model (bol kısa paça) pantolonlar,
- benzer boyda (3/4 boy) pliseli veya pileli etekler
- diz altı kalem etekler (tercihen büyük çiçekli likralı gabardin veya dalgıç kumaştan)

olacak gibi gözüküyor. 

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.