Cumartesi, Mart 26, 2016

Yaz Planları

Bu sene pek yaz iznim olacakmış gibi gözükmese de havuz-deniz sezonu için planlar yapıyorum. 

Bikinilerle başlamak gerekirse, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da neoprene kumaşlar çok revaçta, gördüğümüz yerde kapılmalı. Neoprene dalgıç kıyafetlerinde kullanılan kumaş türü. Isıyı muhafaza etme ve çabuk kuruma özelliği var. Son bir kaç senedir kadın mayo-bikinilerinde de kullanılmaya başladı. Renkleri çok canlı ve oldukça sportif bir görüntü yaratıyor, ben seviyorum. 
Sportif görüntü deyince bir de yüksek yakalı oyuk omuzlu modeller hoşuma gidiyor ama onlarla güneş yanığı izi çıkarsa çok kötü olur diye düşünüyorum. Gerçi artık saatlerce güneş altında yatmak birçok kişinin yaptığı bir şey değil ama gölgede de bronzlaşılıyor ve o şekilde bir iz de hoş olmayacaktır.



Bikini-mayo üzerine giyilecek tığ işi veya örgü tunikler çok kullanışlı oluyor. Hem deniz-havuz kenarında, hem de içine kolsuz bir tshirt giyerek günlük olarak da kullanılabilir. Özellikle altta çiçek motifli olan jean pantolon veya şortla harika olur.  Örnek olarak beyaz-ekru renklerini koydum ama daha önce de bahsettiğim tığ işinde 70lerin hippie modellerine dönüş olduğundan rengarenk olanlar da trendler arasında olacak. (H&m de motiflerden oluşmuş mini bir elbise mango ve zara' da ise enine renk trabzan sıralarından oluşmuş uzun elbise modelleri var. Online sitelerinden bakabilirsiniz.)



Plaj çantası kavramını pek sevmiyorum. Plaja da götürülebilen büyük çanta tanımı benim için daha geçerli. Etnik desenli, halat saplı, büyük çantalar benim plajda veya havuz kenarında yanımda getirdiğim malzemeleri koymak için yeterli oluyor. Artık havludan ziyade peştemal kullandığım için en az iki peştemalı da bu tarz çantalara sığdırabiliyorum. Rulo yapınca çok daha az yer kaplıyor. Yanımda mutlaka bir kitap, güneş kremlerim, bazen de atıştırmalıklarım oluyor. Bunlar da büyük boyuttaki çantalara çok rahat sığıyor. 
Bu çantaların eğer desenli olanları o gün için fazla karışık gelecekse hasır çantalar da tercih ettiğim ikinci model oluyor. 

7. fil desenli çanta / 8.renkli çanta / 9.etnik desen çanta


fotoğraf kaynak/image source : zaful.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.